שאלה חשובה. אודה לתשובות...

Rasputin1973

New member
שאלה חשובה. אודה לתשובות...

אני עומד להתחיל עבודה חדשה. העבודה מחייבת מגע יומיומי עם אנשים אולם אני אדם מאוד דיסקרטי ואני לא אוהב לשתף אנשים אחרים בנעשה בחיי... אני לא סובל SMALL TALK רוצה לבוא לעבודה ולעשות אותה טוב ואח"כ לחזור לחיי... איך עושים את זה ונשארים בחיים? כלומר. אנחנו הישראלים מפרשים אנשים כמוני לפעמים כסנובים... למשל, אני לא רוצה שיידע את הסטטוס שלי בעבודה...מה עשיתי לפני כן וכד'...מה שעשיתי בצבא.... יש לכם המלצות?

כן

להיות אתה ולא לצפות שאנשים לא יחשבו עליך שאתה סנוב/עוף מוזר/מסתורי/חשוד או מה שלא יהיה... אם ככה אתה מתנהג, למה אתה מצפה? אני קצת נסחפתי כמובן רק לצורך ההמחשה... אם לא בא לך להיות חבר של אף אחד, כי זה לא באופי שלך, אתה לא חייב. עבודה זה עבודה... אבל אני חושבת שאתה מפספס, ושבכל מקום רצוי לרכוש חברים, גם אם הם רק חברים לעבודה. זה שאתה חבר לעבודה לא אומר שאתה צריך לחשוף את עצמך. אני עובדת כבר שנים על גבי שנים עם אותם אנשים. היחסים ביננו מצויינים, ויש SMALL TALK ויש צחוקים ויש שיחות אם בא לנו ואם משעמם.. וולמרות זאת הם יודעים עליי רק מה שאני בוחרת שהם יודעים עליי... איך שתציג את עצמך, ככה יראו אותך וככה יתייחסו אליך אין ניסים ונפלאות אני יודעת שלא בשביל זה נכנסת לפורום אבל הייתי מציעה לך להשתחרר קצת

../images/Emo50.gifבעבודתך החדשה. תהיה אתה

עצמך.ואם אתה לא אוהב לשתף את האחרים בקורות חייך נפנף אותם, אבל ממש בעדינות ועם חיוך. תכין שעורי בית: תחשוב באזה מצבים או איזה שאלות יעמדו בפניך ותכים תשובות נחמדות ולא חושפות.

בוקר טוב וברוך הבא../images/Emo140.gif

מצד אחד אני מבינה אותך כי גם אני בחורה דיסקרטית. אני לא מספרת את קורות חיי לחברי לעבודה. יחד עם זאת צברתי לי במשך השנים חברות ממקומות עבודה קודמים. הן נחשבות לחברות טובות שלי, והן יודעות עלי הכל. ניראה לי שלך מתאים לעבוד מהבית. בעתיד (זה כבר התחיל) אנשים יעבדו יותר מהבית. ככה תוכל להיות קנאי לפרטיותך. אבל, מה לעשות שאתה לא יכול לאפשר לעצמך את המותרות האלה היום. וכשנימצאים בעבודה כל כך הרבה שעות בחברתם של אנשים, אתה חייב לסגל לעצמך את מיומנות ה SMALL TALK. כך שתספר מה שמתאים לך בלי שהסביבה הקרובה אלייך תיפגע. המלצה שלי היא ללכת לסדנה שעוסקת בבעיה הזו. בנוסף אני ממליצה לך ללכת לסדנת תיקשורת. אתה תלמד שם המון וגם מאוד תהנה. אם אתה מרגיש שיש לך בעיה באסרטיביות שלך. גם בנושא זה יש סדנאות. בסדנאות תכיר אנשים נוספים ותפתח את המיומנויות החדשות שלך איתם. כך יהיה לך יותר קל לישם אותן בעבודה החדשה. צעד ראשון כבר עשית, והוא הכרה בבעיה. עכשיו יש לפתור את הבעיה. אני בטוחה שתצליח.

לשמור על דיסקרטיות

ראשית, הרשי לי לחלוק על הקביעה שרצונו של הגולש הנו בגדר בעיה. אולי עבור מי שסביבו אכן מדובר בבעיה אבל עבורו זו דרך חיים. שנית, לגולש השואל, אם אינך מסוג האנשים ה'מתערבבים' אין כל חובה או הגדרה בתפקיד שמחייבת אותך להיות כזה. עשה את עבודתך בדרך הטובה ביותר ובתום היום חזור אל עיסוקיך וחייך. יהיו כאלו שיתייגו אותך כסנוב? so?? אז לא יהיו לך חברים בעבודה אולם הרי מלכתחילה אינך מענין בכאלה. מכאן שכולם יוצאים נשכרים. שבת שלום

עצם

העובדה שהגולש הציג את השאלה, הוא כן רואה במצב בעיה כי הוא לא מנותק מהסביבה, הוא עובד עם עוד אנשים ולא לבד. הוא מודע לכך שזה יפריע לו בעבודה. יחסים עם החברים לעבודה הם מאוד חשובים כדי שתרגיש טוב בעבודה. הגולש לא רוצה להחשב כ"סנוב" והוא כן מחפש פיתרונות. בקורס טייס לדוגמא הסוציומטרי יקבע אם החייל ימשיך בקורס. חייל יכל להיות מצטיין בקורס טייס (בלימודים ובטיסות). אבל אם הוא לא יעבור את הסוציומטרי אז הוא יעוף מהקורס. אם הגולש היה שלם עם האופי שלו, הוא לא היה מעלה את השאלה לפורום. אבל זה כן מציק לו והוא כן מתייחס לשאלתו בכובד ראש. אם הוא ירצה קידום בעתיד אז לבוס שלו יהיה חשוב לראות כיצד הוא מסתדר עם אנשים. האינטראקציה החברתית היא מאוד חשובה בכל חברה. אם אנשים לא יאהבו אותך, הם ידאגו להעביר את זה הלאה, וזה יטרפד את התקדמותך בחברה. אלא אם כן אין לגולש שאיפות להתקדם. הגולש לא מחפש חברים בעבודה. הוא רק רוצה ללמוד את אומנות ה SMALL TALK כך שהוא יוכל לגלות מה שהוא רוצה בלי לפגוע באחרים ובלי לפגוע בפרטיותו. יש לזה פיתרון שיהיה טוב לכל הצדדים כפי שציינתי בתגובה הראשונה שלי.

עצה לבעיה

ברגע שאתה מודע לבעיה שקיימת אצלך, תוכל להתמודד אתה. תנהג בטבעיות. אינך חייב להיות חבר עם כולם או לספר פרטים דיסקרטיים על עצמך, אבל תעשה זאת בהתחשבות ברגשות הזולת. אפשר להתחמק בחכמה ולא בגסות ובעליונות ועושה לי רושם שתדע להתמודד. בהצלחה.

שאלות ל Rasputin1973 ותגובה ללביאה

-אתה רואה במצב שלך בעיה? -אתה שלם עם האופי שלך? -זה (האופי) מציק לך? -אתה רוצה ללמוד את אומנות ה SMALL TALK? באשר להתקדמות בעבודה- העובד לא חייב להיות 'חביב הקהל' כדי להתקדם בעבודה. הוא צריך להוכיח שליטה בתפקיד, יכולת ארגונית, תושיה, אמינות ונאמנות. יחסי אנוש טובים עם הסביבה אינם מחייבים את העובד, כאמור, לפתח עמם יחסי חברות או לנהל עמם small talks. קידומו של עובד לא יותנה במידת חברותו עם עובדים אחרים אלא בטיב עבודתו ויכולתו לתרום ולהועיל לארגון בו הוא עובד. קידום לא יטורפד בגלל שעובד זה או אחר יאמר לבוס שהוא אינו נחמד ואינו חברותי במיוחד. כאמור, שיקוליו של הבוס הם קורקטיים ונוגעים לכישורי העובד ולא לקשריו החברתיים. כמובן שיש לסייג את הדברים אם מדובר באדם שמזיק לסביבתו ביחס עוין, אולם במקרה כזה, הרי שלא רק שלא יקודם אלא שסביר להניח שלא יישאר בתפקידו כלל.

אני רק מקווה שבמבדקי המיון

תצליח להציג ת'צמך כאדם חברותי. אני עוד יותר מקווה שלא תצטרך לעבור את הזוועה הזאת.

למעלה