שאלה חשובה- אשמח אם תעזרו לי

• פותח הנושא ל3
  • פורסם בתאריך

ל3

New member
שאלה חשובה- אשמח אם תעזרו לי

שלום יש לי חברה שאובחנה כסובלת מדיסקלקולציה. היא בת 23 ומזה כשנה שהיא מנסה להיתקבל למוסד לימודים אקדמאי. כל רצונה הוא להיות מורה ( אפרופו לחינוך מיוחד) ולכל מקום שהיא הולכת נאמר לה שלא יכולים לוותר לה על סטטיסטיקה אותה היא חייבת ללמוד כתלמידה לתואר ראשון. יש לציין שיש לה איבחון רשמי על הבעיה ולאף אחד לא איכפת. היא כבר ניסתה בכל המיכללות והאונברסיטאות ואף אחד לא מסכים לפתור אותה מהקורס הזה. אין לה מתמטיקה בבגרות ובגלל זה בקייץ היא עשתה במקום 5 יח´ ביולוגיה- עד כך גדולה המוטבציה שלה. כרגע היא מאוד מתוסכלת וכבר חסרת תקווה. רציתי לדעת מה אפשר לעשות בנידון והאם זה פייר לא לוותר לה על הקורס הנ"ל למרות שהיא מאובחנת עם הבעיה הזו תודה מראש נ.ב לציין שהבחורה מאוד חכמה ובעלת מוטבציה גבוה מאוד

Diana M

New member
שלום ל3

הנסיונות שלך לעזור לחברתך פשוט ראויים להערכה. אישית איני בעלת נסיון בכל הקשור במבוגרים ליקויי למידה. אך בכל זאת אנסה לסייע במשהו. א. אני יודעת כי בכל מוסד אקדמי פועל כיום מרכז לסטודנטים ליקויי למידה. כדאי ורצוי לפנות לאגודות הסטודנטים ולברר. ב. ניצן, אני ממליצה ליצור קשר עם אגודת ניצן שכן הם עוסקים באיבחון מבוגרים ולהתייעץ עימם בנושא. ג. השאלה הגדולה היא האם סטטיסטיקה זה הדבר היחיד אשר מונע מחברתך להתקבל, או שיש סיבות נוספות, כגון פסיכומטרי לא מתאים או העדר תעודת בגרות? שכן עד כמה שידוע לי אין מבחן כניסה לתואר ראשון בסטטיסטיקה, (לקראת תואר שני, כן יש מבחן כזה) אז מדוע זה בעצם מונע ממנה להתקבל. היא אולי תכשל ולא תוכל לעבור לשנה ב´ (מה שלא בטוח) אך קשה לי להבין מדוע לא מקבלים אותה ? ואם לא מונעים ממנה להתקבל , מדוע היא בכלל מבקשת טרם קבלתה לפטור אותה מסטטיסטיקה, קודם שתתקבל, תתחיל ללמוד ואחרי כן אלוהים גדול, ואם לא אלוהים אז המרצה, ראש החוג, הדיקן ובטח יש עוד כמה פונקציות אליהן ניתן לפנות. וקוריוז, בואי אספר לך כי גם אני כנראה, לקויית למידה בחשבון ומרוב אימה ופחד מסטטיסטיקה בשנה הראשונה נכשלתי במבחן הראשון. פניתי לדיקן מדעי החברה אשר לאחר שיחה אחת איתי פטר אותי מהמבחן וכתב מכתב למרצה בו הוא מבקש להחליף לי את המבחן בעבודה. וכך היה . והשאר היסטוריה, זה לא הפריע לי לסיים תואר ראשון, לימודי תעודה, וגם תואר שני ושם למרבה הפלא הצלחתי לעבור בכוחות עצמי גם את כל קורסי הסטטיסטיקה. אמנם רק ב80 (הציון הכי נמוך שלי) אבל עברתי. אז יש תקווה גם למי שסובל מלקות בחשבון(או אימת הסטטיסטיקה, שאגב, אין שום קשר בינה לבין מתמטיקה) בהצלחה

ל3

New member
דינה היקרה

תודה לך על תשובתך הכנה והאכפתית. איכפת לי מהחברה הזו כי היא בחורה מקסימה ויש לה כל כך הרבה לתרום בעתיד בתחום החינוך וזה כל בקשתה הצנועה. יש לה בגרות מלאה ופסיכומטרי היא לא עשתה בגלל המתמטיקה אבל אם שמעת במכלות לחינוך יש מה שנקרא מבחן סף. זה מבחן קבלה שיכול להחליף את הפסיכומטרי ובעיקרון הוא באותו סיגנון רק קל יותר ( כך אומרים) . הבעיה שגם אותו היא לא יכולה לעשות ועל זה לא מוותרים לה למרות האיבחון שלה ויהי מה. הבעיה אם כן היא להתקבל למוסד הלימודי. כמו כן נאמר לה שאף אחד לא יכול להבטיח לה שיוותרו לה על סטטיסטיקה בהמשך ( כל סטודנט לתואר ראשון חייב בסטטיסטיקה) והיא מפחדת סתם לזרוק כסף וזמן לחינם. אני יעדכן אותה בקשר לעמותת ניצן. דרך אגב, את יודעת איך אפשר לפנות אליהם? רב תודות על כל עזרתך נ.ב 80 ציון הכי נמוך? כל הכבוד- יש פה גאונה

Diana M

New member
ל3 יקרה

אני כנראה כבר "זקנה" מדי ולכן איני מכירה את מבחני הסף במכללות
אך אני חוששת כי הסיבה לאי קבלתה זה אותו מבחןסף/פסיכומטרי ולא הבעיה בסטטיסטיקה. נכון אף אחד אינו מבטיח לה כי יוותרו לה, אך לדעתי שווה לקפוץ למים ולראות מה קורה. אך לשם כך היא צריכה תחילה להתגבר על אותו מבחן. אני יודעת בוודאות כי ישנם מבחנים פסיכומטריים לליקויי למידה מאובחנים. אך שוב שווה לבדוק עם ניצן. מעבירה לך קישור לאתר שלהם. ולגבי השמונים שלי, לא גאונה ולא נעליים. כנראה רק חרשנית
המון הצלחה לחברתך עדכני אותנו

למעלה