שאלה חשובה, אשמח אם תעזרו

liorz1984

New member
שאלה חשובה, אשמח אם תעזרו

לפני חודש הודעתי לבוסית שלי שאני רוצה להתפטר מהעבודה עקב נסיעה ארוכה לחו"ל. היא קיבלה את ההודעה והודיעה שזה בסדר מבחינתה ושאדאג להעביר את כל הידע שברשותי לאדם שיצוות להחליף אותי. החברה הינה חברת תוכנה שמעסיקה חבר'ה צעירים חסרי נסיון בגילאי 22-25, מנצלת את העובדה שאין להם נסיון ומשלמת להם שכר זעום (5000-6000 שח בחודש) עבור 10-15 שעות עבודה ביום. לאחר שהודעתי שאעזוב, המשכתי בעבודה בתפוקה מלאה (12-15 שעות ביום, ויום אחד אף עבדתי 32 שעות רצופות), כל זאת על מנת לסיים את הפרויקט עליו עבדתי ו'לצאת בסדר' עם מקום העבודה. עפ"י החוזה עליו אני חתום, המשרה הנל היא 'משרת אמון', כלומר אין בוס שיושב לי על הראש ומחתים לי כרטיס בכניסה וביציאה, ועקב כך אין גם תשלום על שעות נוספות. היה להם מאוד נוח לגרום לי לעבוד מ8 בבוקר עד 22 בערב בלי שום תמורה. בנוסף, עפי תנאי החוזה, לאחר 4 חודשים של עבודה 'מספקת' עפ"י תנאי החוזה, מגיעה לי תוספת של 1000 ש"ח למשכורת. הסיפור מתחיל כשבתחילת החודש הצצתי בתלוש המשכורת שלי, וראיתי כי חסרים לי 1000 ש"ח במשכורת. פניתי לבוסית שלי, והיא בתגובה אמרה שלא מגיעה לי התוספת עליה הוסכם בחוזה ואותה קיבלתי מאז שמלאו לי 4 חודשים בחברה, מפני שאני הולך לעזוב את החברה. ממש כעסתי באותו רגע, מפני שהיא לא טרחה אפילו להודיע לי את זה מראש, היא חשבה שלא אשים לב, או שאשלים עם הגזרה. לשם השוואה, בחודש החגים האחרון, היא הודיעה לכל עובדי החברה (5 במספר) שהולכים לרדת להם כמה עשרות שקלים מהמשכורת, עקב הורדת המס משווי תלושי המתנה לחג, ולי היא לא טרחה אפילו להודיע שהיא הולכת להוריד 1000 שח מהמשכורת, שמגיעים לי עפ"י החוזה! לטענתה, עצם העובדה שאני עוזב , הופכת את העבודה שלי ללא מספקת (כששאלתי אותה אם 32 שעות עבודה רצופות אינן מספקות, היא אמרה שזה המינימום שהיא מצפה ממישהו ש'עוזב באמצע הפרויקט') לאחר מכן, הודעתי לה שאני רוצה את הכסף שמגיע לי ברגע זה, או שאני לא ממשיך לעבוד, היא התפתלה והבטיחה להעביר לי אותו בסוף החודש הבא. חשבתי כמה דקות על ההצעה, והגעתי למסקנה שאני לא יכול לסמוך עליה יותר. היא יכולה לא לשלם את הכסף ולהסתתר מאחורי החוזה, ברגע שלא תצטרך אותי יותר. אמרתי לה שאני מתפטר באותו רגע , עקב חוסר אמון משווע ביננו, ובנוסף דורש את כל הכסף שמגיע לי באותו רגע. היא סירבה, ואמרה שהיא תביא לי את הכסף בחודש הבא וזה גם רק אם אמשיך לעבוד ואעזוב במועד המקורי שהיה 5 ימים אחכ. מיותר לציין שעזבתי מיד לאחר מכן והלכתי הביתה, לא לפני שהיא איימה לתבוע אותי בגין אובדן רווחים עקב עיקוב הפרויקט, מפני שעזבתי לפני המועד המתוכנן השאלה שלי כרגע היא מה לעשות על מנת לקבל את סכום הכסף שמגיע לי? אני חייל משוחרר ולא ממש מבין בכל התהליך, ואשמח ליעוץ, למי לפנות, מה לעשות וכו'... תודה רבה! (גם למי שהצליח וקרא עד כאן
)

זואי 86

New member
תפנה לבית דין לענייני עבודה

בבית דין לענייני עבודה יתנו לה את כל האינפורציה שקשורה בעניין חוק לגבי זה , שם יוכלו להגיד לך מה חוקי ומה לא והאם יש בכלל משהו לעשות בעניין .. בהצלחה

למעלה