שאלה חשובה. אשמח לתגובות מכולם.

lironbi

New member
שאלה חשובה. אשמח לתגובות מכולם.

האם אנחנו באמת לא יכולים לבחור במי להתאהב? היה לי קשה לענות על השאלה הזאת בעצמי.

lironbi

New member
תיקון שאלה סליחה

האם אנחנו לא בוחרים (בתת מודע) במי להתאהב? תודה

המממ../images/Emo4.gif

יש כמה חלקים. קודם כל, אנחנו נשלטים ע"י פרומונים - חלקיקים שנקלטים ע"י האף שלנו (אבל לא באמת בעלי ריח). המח שלנו מנתח אותם, ומחליט אם האדם שמפריש את הפרומונים האלה מתאים לנו ביולוגית, וככה אנחנו נמשכים אליו. אבל זה בנוגע למשיכה. חוץ מזה, לדעתי יש הרבה פוטנציאלים, שגם מתאימים מבחינת הפרומונים. ויש לנו שליטה מסויימת. קרה לך שהתאהבת במישהי אחרי זמן שאתה רואה אותה יומיום? (בי"ס, צבא, וכו'), סימן שהיה בה משהו שמשך אותך, והחלטת להתאהב בה. קרה לך שהתאהבת במישהי, אבל גילת שיש לה חבר וירד לך לאט לאט החשק? אני יודעת שלי זה קרה. אם כך, יש לנו שליטה מסויימת.

the match maker

New member
תשובה חשובה

לבחור?! לא..... זו בעיה. אם זה היה אפשרי, הייתי בוחר להתאהב רק בבלונדיניות, 1.70 ומעלה שנראות מעולה, כוסית על, קצת צפונבוניות :))))) אבל זה לא המצב, ולפעמים אני מוצא את עצמי מתאהב דווקא בבחורות חינניות, יותר נמוכות, עם שיער שחור. מה זה זה!?!? :) זה מה שיפה בכל העניין - אנחנו מתאהבים באנשים שונים, מרקעים שונים, במצבים שונים בחיים. אם היינו יכולים לבחור, זה היה מאבד מכל האפקט.

magenta73

New member
תלוי איך מסתכלים על זה

יש שיגידו שאנחנו פוסעים במעגלים. כלומר שיש לנו איזה שהוא דפוס התנהגות שאנחנו מזהים, נמשכים אליו, ורוצים בו. מן הסתם הדפוס הזה קשור לעבר שלנו ולהתנסויות קודמות. ולאו דווקא גברים, אלא דברים שקיבלת מהבית, ע"ע הורים. מצד שני יהיו אלו שיגידו שהתאהבות היא בעצם הידלקות פיזית, שקשורה לפירומנים. באף. בריח. וזה לא משנה מי הוא, מי את וכן הלאה. בכל מקרה. לדעתי. לא. אנחנו לא בוחרים במי אנחנו מתאהבים. לפחות לא במודע. אין מה להאבק עם זה.

דפלה

New member
בוחרים גם בוחרים

שלום, אף פעם לא הגבתי בפורום אבל השאלה הזו העסיקה גם אותי כך שרציתי לענות.(עד כאן ההקדמה :) אז ככה, ממה שאני יודעת (מחקרים פסיכוליגים וכאלה) אנחנו בוחרים אנשים מסוימים (לא תמיד במודע) לפי תכונות אופי מסוימות וכמו כן על פי ריח - כימיה. תכונות האופי הן לודוקא תכונות שיגרמו לנו טוב. אלא בדר"כ אנשים בוחרים (שוב לא תמיד במודע) בן זוג עם התנהגות שמזכירה לו התנהגות (שלילית ולא נעימה עבורו) של אחד ההורים - התנהגות שרצים לתקן בדר"כ. למשל מישהו שיש לו אמא "בוסית" יבחר גם בחברה בוסית וינסה "לתקן" אותה - ללא הצלחה. וכך גם לגבי אנשים שנפרדים ומתגרשים בדרך כלל בוחרים שוב את אותו טיפוס,הוא לא חייב להיראות חיצונית כמו האקס, אבל אם בודקים טוב מוצאים שיש תכונות משותפות. בקיצור צריך להתעורר ולדעת מה בדיוק מושך אותנו באנשים (בטח יש איזה תכונה משותפת לכמה אקסים) והאם זה עושה לנו טוב. החוכמה היא לשנות את הדפוס ולהבין שזה בידנו לבחור עבורנו מישהו שיעשה לנו טוב ולא נצטרך "לתקן" אותו כי זה לא התפקיד שלנו !! זהו. ארוך אה? יום טוב, דפנה:)

magenta73

New member
אם זה לא תמיד לפי המודע

ו,סליחה, זה אף פעם לא לפי המודע... אז איך אנחנו בוחרים בדיוק? בחירה משמע חופש בחירה. חופש בחירה משמע מודעות. מנגנוני ההגנה שלך לא יתנו לך את המודעות הזו מכיוון שכנראה קיים שם משהו שעלול לזעזע אותך...(כלומר משהו שאינו מותאם לחוקי התרבות והחברה או משהו שיכול לאיים עליך). וכך מדובר למעשה במעגלים שאת "שבוייה" בהם. ואכן הם מונעים מהעבר, מההורים ומיחסם אלינו ויחסינו אליהם. וזה לא ממחקרים. זה מתיאוריות. הפסיכואנליזה של פרויד, ליתר דיוק. ומן הסתם הבאים אחריו... עד כאן שידורינו לערב זה :)

דפלה

New member
אפשר להיות מודעים לבחירות שלנו

אפשר לעלות על דפוס מסוים של בחירה, ואני לא מדברת על טראומות ילדות למינהן שלפי פרוד נשארות בתת מודע לשם הגנה. אני מדברת על נשים וגברים שבוחרים כל פעם טיפוסים שעושים להם רק רע. זה משהו שהם מודים בו בפה מלא בעצמם. לכן אני אומרת שאפשר גם אפשר לשים לב לכך ולא להיות במערכת אם מישהו שלא עושה לנו טוב ולהגיד אופס מה לעשות אנינמשכת רק לאנשים שעושים לי רע כי זה פאסימיות נטו.

magenta73

New member
זאת לא פאסימיות נטו

אני מדברת מתוך ידיעה קלה על הנושא. בכדי להגיע לזה, למודעות, יש צורך בטיפול. להעלות דפוסים ישנים וכן הלאה. זה לא פשוט.

דפלה

New member
אני ממשלא מדברת מידעה קלה

עם כל הכבוד, אני יודעת שמודעות לעצמך מצריך תהליך ארוך אבל, בכדי לעבור תהליך כלשהו צריל להיות מודעים שיש בעיה - להודות בעובדות. אני לא מדברת עלי באופן אישי (ולך אין מושג איזה תהליכים עברתי אם בכלל) אלא מדברת על כך שיותר קל להאשים את היקום כשיש בעיה ולהגיד ככה זה מאשר להגיד יש לי ורק לי את הכוח לשנות, זה לא יהיה קל תמיד אבל צריך להתחיל ממשהו.

magenta73

New member
אני מדברת

בתור מי שלא רק מעניין אותה התחום, כמוך, אלא גם לומדת אותו. (פסיכולוגיה). והתשובות שלי היו עיניניות. ולא קשורות אליך, או אלי. את עכשיו יכולה לחזור להודעה הראשונה שכתבתי לך ולנסות לראות אותה מפרספקטיבה אחרת. ואם יש לך שאלות, אני פה. :)

למעלה