שאלה חשובה !!! בבקשה תענו לי.

שאלה חשובה !!! בבקשה תענו לי.

קיבלתי מייל מאתר הכרויות , עם לינק לאתר. נכנסתי לאתר - והתברר לי שכדי לראות פרטים נוספים אני צריך להרשם ולשלם כסף. בעמוד החיוב , הכנסתי פרטים בדויים , למען הסקרנות , כולל מספר כרטיס אשראי מדומה (שסתם המצאתי). האתר קיבל את הפרטים ונתן לי לראות כל מה שאני רוצה וחייב את כרטיס האשראי (בטוח ששייך למישהו). 1. חוקי ? 2. יכולים לדעת מי אני ? (אין להם שום פרט מזהה - חוץ ממייל). 3. במידה ולא חוקי , מה עליי לעשות ? לכתוב להם ? תודה לכל עונה - הדבר דחוף לי. אוויר.

Spidi man

New member
לדעתי בעניין

1. לא חוקי כמובן, כי אילו לא הפרטים שלך 2. יכולים לדעת לפי כתובת האינטרנט שלך (מה שנקרא ip) 3. לכתוב להם את הפרטים שרשמת בהרשמה, ושסתם רשמת את הפרטים והם לא אמיתיים כלל.

rigoletto111

New member
שאלה: העניין עם כרטיס האשראי ודאי

עבירה. אבל האם זו עבירה לתת פרטים לא נכונים (באתרים הדורשים הרשמה)? הרי ידוע שכולם באינטרנט משתמשים בניקים, ובעלי האתרים לוקחים זאת בחשבון! ובדר"כ לא דרושה הצהרה כי "זהו שמי האמיתי" .

nirdagan

New member
ואם מישהו היה משתמש בכרטיס שלך

האם זה היה חוקי לדעתך?

לא חוקי עבירה פלילית

גם עבירה בכרטיס חיוב וגם קבלת דבר במרמה. כן ניתן לאתר את המחשב ממנו התקשרת. קשה לי ליעץ לך מה לעשות. ברור שיש לך זכות שלא להפליל את עצמך. מבחינה מוסרית, מה שאתה צריך לעשות הוא להודיע להם מייד ולבקש מהם לבטל את החיוב, אם אכן היה כזה, דבר שאני מטיל בו ספק. וכמובן לשלם בגין המידע שקיבלת.

למעלה