שאלה חשובה..בבקשה תתייחסו

שאלה חשובה..בבקשה תתייחסו

ככה. אני עובד, ולדעתי אני ברמן טוב. הבעלים של המקום שבו אני עובד החליט שהוא מתחיל להביא מתלמדים למשמרות שלנו שילמדו, ואם מישהו מהם יהיה יותר טוב הוא יחליף אחד מאיתנו. ההסבר לזה זה שהוא רוצה שמי שיעבוד יהיה הכי טוב שהוא יכול להשיג. כששאלתי אם אני בסדר הוא אמר שהוא מרוצה ממני ושאני טוב, אבל אם יהיו יותר טובים הוא מעדיף אותם. הדבר הזה מעמיד אותנו במצב של אי וודאות מוחלטת. כי כל הזמן יש מתלמדים חדשים, שאנחנו מלמדים אותם כל מה שצריך, ומן הסתם תמיד יהיה מישהו שיותר מהיר, יותר נקי, יותר אפקטיבי, יותר גבוה, יותר חייכן ונראה יותר טוב והוא לא רוסי וכו' וכו'. ומאחר וההתלמדויות הם בחינם הבעלים רק מרוויח כי המתלמדים גם עוזרים בעומס, וגם ככה הוא עובר על כמויות של ברמנים ובסוף אנחנו נוחלף. רציתי לדעת בקיצור, אם זה דבר שהוא רגיל ונהוג במקומות נורמאליים? כי לי אישית זה מוריד מאוד מהאכפתיות שלי כלפי המקום, מהמצב רוח בעבודה ומהרצון להשקיע. ואי-בטחון תעסוקתי זה דבר שהוא ממש לא תורם לתפוקה בעבודה...קיצר זה דבר רגיל ובשגרה?

maxfain

New member
אתה צודק אחי

זה לא נראה לי נורמלי בכלל.. איזה מן מקום זה?? הבוס שלך דפוק!!

temptation411

New member
אממ

אני מסכים עם מקס..מה שהבוס שלך עושה הוא לא בריא לא לך ולא למקום העבודה אבל הוא עדין הבוס וזכותו לעשות את זה אני חושב שהדבר הכי הגיוני זה שכל הברמנים ידברו איתו ויסבירו לו את העמדה שלהם לגבי זה תסבירו לו שזה גורם שלילי ולא חיובי כמו שהוא חושב מקווה שזה יעזור

Sany b

New member
תרגע , הכל תקין../images/Emo70.gif תקשיב ../images/Emo26.gif

מה שהבוס שלך עושה הוא תקין ומקובל. תבין, אתה עכשיו מנהל ו/או בעלים של מקום, אתה משלם לעובדים שלך X כסף בחודש על 100% עבודה. אם היית מרגיש שהעובד נותן לך פחות מ100% עבודה (ש100% זו הדרישה המינימלית שלך, וזו זכותך הלגיטימית כמשלם כסף) היית משלם לו פחות
לא, היית מדבר איתו, היית מתריע בפניו, ואם לא היה מבין ו/או לא מתאים לך היית מחליף אותו. אני החלפתי אצלי בבר בשנה האחרונה מעל 20 ברמנים/יות עד שהגעתי לצוות טוב. זה כמו שתאחר למשמרת ותתן תרוצים ואז הבוס שלך יאחר ת'משכורת ואתה תתלונן על הלנת שכר. בקשר למקרה שלך, אל תהיה פרנואיד , תזיז תתחת ותעבוד טוב כמו שאתה יכול ויותר מזה, תשתדל להועיל לעסק בו אתה נמצא, תהיה חיוני למקום. אם יש עצם טובה בשלד לא יוותרו עליה, אבל עצם לא חיונית ישר מחליפים
אי לכך, לך ולכל המעוניינים, כבר נתתי טיפים לא מזמן לברמנים חדשים מתלמדים וותיקים, אני מנהל היום בר המספק כמות משקאות ביחס לברמן מהגבוהים בת"א , בלחץ ואיכות שירות גבוהה. גם אצלי כשאני רואה ברמנים דועכים אני מעיר אותם, ואם צריך להביא מתלמד שיאיים על המקום שלהם, אז גם את זה אני אעשה, כל עוד אני מקבל תמורה לשכר אותו אני משלם להם סוף החודש. תחשוב על זה
אשמח לייעץ ו/או להגיב במסרים סאניB

אני ממש לא מסכים איתך

" זה כמו שתאחר למשמרת ותתן תרוצים ואז הבוס שלך יאחר ת'משכורת ואתה תתלונן על הלנת שכר. " הלנת שכר זה לא חוקי. אם יש לך בעיה עם עובד, יש לך מספיק דברים שאתה יכול לעשות במסגרת החוק. לגבי "לא, היית מדבר איתו, היית מתריע בפניו, ואם לא היה מבין ו/או לא מתאים לך היית מחליף אותו." - פותח השרשור לא ציין שמישהו דיבר איתו על זה. בהנחה שאני הייתי בסדר בעבודה, לא הייתי מוכן לקבל איומים כאלה מאף אחד. לא טוב לך מה שאני עושה? או שתפטר אותי במקום, או שתפסיק לז*ן לי בשכל. תחרויות תשמור לתוכניות ריאליטי טיפשיות. אולי אני נאיבי, ואני בטח לא ברמן, אבל ברגע שמעסיק, לא משנה איפה, יודע שהוא יכול להאכיל אותך כמה חרא שהוא רוצה ואתה תחזור לבקש עוד - זה לא ייגמר בתחרות המגוכחת הזאת, וזה יכול להמשיך לכל מיני כיוונים אחרים. אם לא עוצרים את זה בזמן זה ייצא משליטה.

Sany b

New member
תזכיר לי לא להעסיק אותך.... ../images/Emo67.gif

ועכשיו רצינות, אתה נשמע מאוד מנוכר וממורמר כאילו אתה מומחה בפיטורין... תלמד משהו קטן בחיים קוראים לו "הפרד ומשול" מפרידים בין הכוחות העובדים בכל מני דרכים וגורמים להם לרצות את הבוס ע"י תחרות. אדון אח"כ (אין חיה כזו) הנכבד, הלנת שכר אכן אינה חוקית, וגם קנסות, איני בא לצדד בהלנת שכר. אבל כעובד אני גם חושב שאם עובד לא נותן תמורה מלאה אזי לא מגיע לו שכר מלא. לגבי עניין פותח השרשור לא אמר שדיברו איתו, הוא טוען כאן לפראנויה ו/או רמיזה לעובדים... (אם אתה לא קורא בין השורות תנסה להבין מעבר להן) מה גם שאני נותן (חינם) מתובנתי במוסר העבודה, וכמנהל בר שמחזיק ברמנים ועברו אצלי עשרות מתלמדים וראיונות וכו'... איני בא להתנשא אני מנסה לתת את ההשקפה שלי וזכותך לא להסכים. אם אתה חושב שבזה שהבוס/מנהל שלך לא מרוצה ממך והוא מעיר לך ואומר לך את דעתו אז תסלח לי מאוד אבל אין לך מוסר עבודה וזו לא רק זכותו אלא גם חובתו, הוא זה שמאכיל אותך בשורה התחתונה (מאכיל = מכלכל , משלם לך משכורת). על איזה חרא אתהמדבר שמאכילים את העובדים? מי שנותן שידרכו עליו , ידרכו עליו תמיד. צריך לדעת מתי לעמוד זקוף, וכן, לפעמים צריך להוריד ת'אף, כי, נכון, יש בוסים מתנשאים. אבל שוב! הם משלמים משכורת. לא טוב לך בתנאים שלהם, לך הביתה! זה הטריטוריה שלהם ואתה תעשה מה שהם ירצו כל עוד אתה מקבל על זה כסף
(כל עוד זה חוקי) לילה טוב סאניB

העניין הוא שמי שנפגע זה העסק עצמו

גרעין של כל עסק זה העובדים שלו. בטח ובטח ברמנים שמצופה מהם לעמוד בלחץ, לתת שרות טוב ולחייך בביטחון תוך כדי. וכל עסק רציני תמיד שואף לגרום לעובדים שלו להרגיש כמו בבית, מנסה ליצור נאמנות למקום העבודה, ביטחון תעסוקתי וכו' וכו'. כל אלא משפרים את הביצועים של העובד. עכשיו תבינו, לא אמרתי שאם יש ברמן רע צריך להשעיר אותו. מישהו שלא נותן את התפוקה אין לו מקום בבר. אבל זה לא העניין. העניין הוא להשפוך את התחרות הזאת לעניין של שגרה. שכל הזמן כל הזמן יבוא מתלמדים מתוך גישה של להעסיק כל הזמן חדשים ובכך לשפר את איכות הברמנים. קיצר רציתי לדעת אם זה מקובל, פשוט אני רק מספר חודשים בתחום ועד עכשיו יש כל כך המון דברים שפשוט מאכזבים אותי וגורמים לי לרצות לעזוב את התחום ולחזור לעבודות משרדיות שהיו לי פעם...

תשמע

אם הוא לא מרוצה ממך, ואמר לך את זה כבר - אז אולי זה לגיטימי בתור דרך להוציא אותך מהאדישות (ועדיין, גבולי בעיני). אם זה לא קשור לשביעות רצונו מהתפקוד שלך, זה מקומם אותי מאוד, והייתי אומר לו מה לעשות עם העבודה שלו. נכון, קשה לברמן מתחיל למצוא עבודה טובה, מצד שני - לא הייתי מתפשר על כל דבר (שוב, אני מציין שזה היפתטי כי אני לא עובד בתחום). אם אתה בא בגישה נואשת ומוכן לקבל כל גזירה שהבעלים יפיל עלייך - זה רק יילך ויחמיר. באותה מידה הוא יגיד לך שהוא מקצץ לך במשכורת, או שהוא דורש עוד דברים שאתה לא מוכן (כיד הדמיון). מבחינתי צריך לשים קווים אדומים. זה שזה דפוק מבחינת המקום - אין ספק, אבל זה לא התפקיד שלי ולא התפקיד שלך לעסוק בזה. התפקיד שלך זה להיות ברמן, ובמסגרת זה יש דברים שאתה צריך לעשות ולהיות אחראי עליהם. כמובן שצריכה לעניין אותך טובת העסק ושגשוגו, אבל אתה לא צריך להיות הביטצ' של המנהל, ולדעתי חייבים להיות גבולות וקווים אדומים מבחינתך, אך ורק לטובתך.

cloclo

New member
אם החלפת

מעל 20 ברמנים בשנה, זה בעיקר אומר משהו לא טוב על היכולת שלך כמנהל למיין עובדים בתהליך הקליטה. אחרי 10 ברמנים שהחלפת (האמת שאחרי הרבה פחות, אבל יש לי מצב רוח נדיב היום) היית צריך כבר לרכוש טביעת עין שתאפשר לך לבחור מראש עובדים טובים. אם כשלת בזה, אתה צריך לשמוח שאתה הבוס כי אחרת היו מפטרים אותך מזמן (ובטח לא מחליפים עוד 19 כמוך עד שהיו מוצאים מנהל בר טוב).

lior135

New member
אני דווקא לא כל כך מסכים...

מדובר על תקופה דיי ארוכה, שנה, ועד כמה שהבנתי, הוא עובד במועדון, אז בטח יש שם מספר בארים, ולפחות 6-7 ברמנים בערב. מיון ראשוני אומר ראיון+לפחות 3 ימי עבודה, כדי לקלוט אם הבן אדם עובד כמו שצריך. לפעמים אני בעד לתת גם סיכוי נוסף לאנשים. מהראיון אי אפשר לדעת הרבה על הבן אדם כברמן. צריך לתת לו לעבוד, ולראות איך הוא מסתדר. אז להחליף 20 עובדים על פני תקופה כזאת, עד שמוצאים צוות טוב, זה לא כל כך הרבה... אולי קצת מעבר לנורמלי.

lior135

New member
תקשיב,

להביא מתלמדים זה רק כאשר חסרים ברמנים, או שלא מרוצים מהם, ורוצים להחליף את אחד מהם. להביא מתלמדים כדי לנסות ולסחוט את הברמנים שיעבדו יותר טוב, זה לא צורה. אפשר לדבר, להסביר, לבקש, ואם לא הולך, אז להחליף. סתם ככה לגרום לאנשים לחשוש למקום העבודה שלהם, זה לא עסק. מצד שני, אם אתה ברמן טוב, אין לך הרבה מה לחשוש. פשוט תבוא, תתנהג הכי טבעי שבעולם מאחורי הבר, והתפקיד שלך מובטח. בשורה התחתונה, זה החלטה של הבוס. אם לא מוצא חן בעיניך, אתה יכול לעזוב. אגב, איפה אתה עובד?

nunimon

New member
אל תעלב... אבל....../images/Emo24.gif

אם היית ממש ממש מנוסה וטוב - לא היה לך ממה לדאוג. הבעיה היא כזאת, וגם אני בתור מנהל בר נופל בה: לפעמים, חסרים ברמנים טובים במועדון, ולוקחים ברמנים מתלמדים, או כאלה שעובדים כי אין טובים יותר. ואז כשיש ברמן בבר והעסק דופק - יש זמן לחפש מישהו רציני וטוב. זה לא נעים - אבל אין מה לעשות.

maxfain

New member
אורי

זה ממש לא הענין.. ואני גם אסביר לך למה אני מתכוון. אתה בתור מנהל בר, אתה מסכים שיש אי שם מנהלי בר יותר תותחים ממך? הרי ברור שיש, ואיך בדיוק היית מרגיש אם כל פעם היו מביאים מישהו אחר להתחרות בך? הרי אפילו סטטיסטית, בסופו של דבר יימצא אותו מנהל בר שיותר טוב ממך. בבעיות צריך לטפל נקודתית לפי דעתי ולא כללית.. יש לך בעיה עם ברמן מסוים? אין שום בעיה, תטפל בה.. אבל להגיד לכולם בפרצוף שהם לא שווים כלום זה לא לענין, ולא צוטטתי את הבוס שלו - אבל ככה זה מרגיש. אני בתור ברמן בחיתול, היתי אומר לאותו המנהל יפה שלום ומוצא מקום שיעצב את האופי שלי כברמן ויעשה ממני תותח במקום לעשות רעש וצלצולים. במקום כזה אני לא יכול להרגיש כמו בבית.. אני לא יכול לעבוד כשלא נוח לי באותו מקום. לדוגמא, אני עובד במקום שהוא לא מי יודע מה, ואני לא עושה אלפי שקלים בלילה - אבל - אני מרגיש כמו בבית, מבחינת הכל, החבר'ה, הבוסים.. הכל.

קלעת בול אחי, אבל בול

בא לי להוסיף משהו...אבל אני אפילו לא יודע מה אני יכול להוסיף שלא אמרת עדיין. אה כן, את זה שזה לא מקום שיושבים בו על הבר, אז זה גם חרא של כסף...

למעלה