שאלה חשובה בבקשה

נענע111

New member
שאלה חשובה בבקשה

אני עומדת כנראה לפני ניתוח טבעת. קבעתי כבר תור לד"ר ניר ברק.
רציתי לדעת- איזה בדיקות, רשימת בדיקות, צריך לעשות לפני שאני מגיעה לד"ר ברק? כדי להיות מוכנה מראש ולא סתם לבוא שוב פעם.
אודה לכם מאוד!
תודה רבה ובהצלחה לכולנו!

אופירA

New member
מנהל
עד התור לד"ר ברק

תקבעי כבר תור לייעוץ אצל מנתח, והוא ייתן לך רשימת בדיקות חלקית.
את הרשימה המלאה תבקשי ממשרד הסניף של קופ"ח שלך. הם אמורים לדעת את הרשימה ולספק לך אותה. זו רשימת הבדיקות שדורשת קופ"ח, ושאפשר כבר לבצעה לפני התור לפני ברק, ולא צריך לבוא אליו שוב.

מאוד הצלחה!

טליוגם

New member
אני בצעתי לפני הפגישה את הכ-ל

כולל בדיקות וצילומים והמנתח אפילו לא הסתכל

בפגישה הוא הסביר בעיקר וענה על שאלות
מה שכן העובדה שהיו לי את כל הבדיקות זרזו את התור משמעותית!
על הבדיקות יסתכלה רק הרופאה מרדימה בטרום ניתוח יומיים לפני המועד
בהצלחה

נענע111

New member
אצלי בקופ"ח לא יודעים :(

המזכירה אמרה שהיא לא יודעת, העלתה את ד"ר ניר ברק על הקו השני והוא אמר לה שלא צריך כלום, רק להגיע אליו קודם.
אחרי שהתעקשתי שאני חייבת לדעת כי אני רוצה להיות מוכנה ולא לבוא סתם שוב פעם, הפנתה אותי לרופא משפחה אצלנו בקופ"ח שאמר שצריך רק בדיקת דם- לבדיקת שומנים בדם. זה הכל וניתק. אמר גם שרצוי לעשות את הבדיקה הזו חודש לפני ולא הרבה זמן מראש.
זה נכון?
לא נראה לי הגיוני.

אשמח לרשימת בדיקות ממי שעברה את זה. תודה.

אופירA

New member
מנהל
רופא המשפחה לא יכול לדעת שום דבר

אין פה שום מידע רפואי, אלא פרוצדורה של הקופה. מניין לרופא המשפחה להכיר את הפרוצדורה של הקופה?

ד"ר ברק צודק - לא צריך לבוא עם בדיקות. ד"ר ברק לא צריך את הבדיקות בפגישה הראשונה.
המנותח צריך אותן אם הוא רוצה לזרז את התהליך מול קופת החולים שלו. כך שבאמת לא צריך, אבל מאוד רצוי...

במשרד של הסניף צריכים לדעת.
תפני למוקד הטלפוני של הקופה, ותדרשי להבין מי צריך לדעת מה רשימת הבדיקות שדורשת הקופה. נכון שניר ברק ייתן לך אותה, אבל את רוצה לזרז את התהליך, ולא להתחיל את הבדיקות רק אחרי הפגישה עם ניר ברק, אלא לפני כן. הבדיקות אורכות חודשיים, ואת רוצה לחסוך אותם.
המנועים בקופ"ח לא זזים בלי שדוחפים אותם...

shilgiya

New member
בדיקות

מה שנהוג לבקש מאדם שסהכ בריא לשם אישור ניתוח (אני במאוחדת ועבדתי בכללית וזה מה שראיתי שמבקשים) , משערת שהכירורג עצמו רק יבדוק אם עונה לקריטריונים

אולטראסאונד בטן
שיקןף ושט קיבה
בדיקות דם - כולל תפקודי תריס ומבחן דיכוי דקסמטזון (זה שתי בדיקות דם), מומלץ גם כימיה מלאה,תפקודי כבד, פרופיל שומנים וגלוקוז וספירה ותפקודי קרישה אם תיכנסי לניתוח תוך 3 חודשים (אחרת תצטרכי לחזור על זה)
הערכה של פסיכיאטר
הערכה של אנדוקרינולוג - אבל רק אחרי שיש לך את תפקודי התריס ומבחן דקסמטזון
הערכה של כירורג

אם יש מחלות נלוות כמו מחלת ריאות אז תפקודי ריאה וחוות דעת של רופא ריאות, אם מחלת לב אז בדכ אקו ויעוץ קרדיולוג - אבל זה בד"כ מה שיבקשו בטרום ניתוח , שהניתוח כבר מאושר

בהצלחה
קרן

למעלה