שאלה חשובה בידי :)

barbarit1

New member
שאלה חשובה בידי :)

קודם כל,שלום :) זוהי הפעם הראשונה שלי בפורום הנוכחי... קצת קראתי,קצת עלעלתי בין דפי הפורום והחלטתי לנסות את "מזלי". אני רוצה להתייעץ לגבי דבר מה בתוך זוגיות. מה זה אומר ועד כמה זה ניתן לשינוי (או שלא), כאשר ישנה סיטואציה שהבן זוג חש תחרותיות כלפי הצד השני? כאשר ישנם מצבים שבהם החברה הינה יותר טובה מחברה בדברים מסויימים, ובמקום לפרגן לה או לקבל, הוא יוצר בראשו ובתוכו תחרותיות ... זה גורם לו לכעוס מול עצמו ולהרגיש חוסר בטחון... אשמח לקבל תגובה. ושוב,תודה:)

שלום barbarit1

ברוכה הבאה
מזמינה אותך להתחיל להתאמן ולנסות יחד לפענח את הסיבה להתנהלות תחרותית. תחרותיות עונה על איזה שהוא צורך בך. מזמינה אותך לנסות לשחזר שיחה שזיהית שהתנהלת בתחרותיות. מה בתוכן או בכל גורם אחר שאת מזהה היה הטריגר עבורך להתנהל כתחרותית? שתפי עד כמה שמתאים לך. שב"ש לך ולכולם.

barbarit1

New member
בוקר טוב עידית:)

אני יודעת שהסיבה (או לפחות חלק מהסיבות לתחרותיות) היא חוסר בטחון של הצד השני. הבן זוג רואה אצלי דברים שבהם אני מצליחה והוא לא... וכבר הסברתי את המקום שבו בין בני זוג לא תמיד חייב להיות שיוויון, ולא צריכים להצליח בכל הדברים, בכל אותם הדברים. אני מצליחה ב-X יותר והוא מצליח ב-Y יותר - אבל הפירגון צריך להיות שם. לדוג'- אם המליצו עליי להיות בסטטוס אחד בעבודה, וגם לו המליצו אך בשנה הקודמת והוא שלל מהסיבות האישיות שלו. כאשר שיתפתי, לא קיבלתי שום פירגון או תגובה מלבבת. זוהי לדעתי חלק מהתחרותיות... החוסר פירגון.

האם הבנתי נכון?

את מזהה חוסר פרגון אצל הצד השני ששיך לו בלבד. שאלתך מתייחסת איך להתמודד עם חוסר הפרגון שלו? האם את משתפת אותו בהצלחות שלך ממקום נקי לחלוטין מתחרותיות? אם לא הבנתי נכון מתנצלת מראש.

barbarit1

New member
כוונתי הייתה..

האם התחרותיות הינה בריאה לזוגיות, כאשר החוסר פירגון שלו מגיע ממקום,כנראה, של חוסר בטחון? אני משתפת אותו בכל דבר ממקום נקי לחלוטין. לא מחפשת בשום אופן לנפנף בפניו, אלא לשתף לשם השיתוף. לשתף כי אני מצפה שהוא ישמח בשמחתי, לשתף כי אני מצפה שהוא יפרגן לי, ולא לשתף על מנת לא לקבל תגובה.

barbarit1

New member
לא הבנתי את שאלתך כ"כ...

אם אנסה להבין... כשאני מצפה מבנ"א - אם הוא לא מפרגן ולא תומך, אז צפים בי רגשות כעס או רתיעה ממנו. הפרטנר שלי בחיים, לדעתי, אמור לחזק אותי במקומות מסויימים, אמור לעודד אותי אם אני מצליחה במשהו... ואם הציפייה נכבית בגלל חוסר פירגון,זה מוביל לאדישות, רתיעה, ריחוק..

הבנת נפלא ../images/Emo13.gif

אימון מיועד לאנשים שמזהים שההתנהלות שלהם איננה אפקטיבית ואיננה משרתת אותם. האם ברצונך לשנות את דפוס ההתנהלות שלך ולהגיב לחוסר הפרגון בצורה אחרת? שבוע נפלא לך ולכולם

barbarit1

New member
האם ברצוני..

לא הערתי לו לגבי זה, ואני שוקלת אם כדאי ... אם הייתי יודעת בוודאות מדוע הוא נוהג כך, אולי היה מקום להבין וגם אז...אני לא בטוחה. כי חד משמעית, נראה לי -שהייתי רוצה שהבן זוג יפרגן לי,נקודה. (כפי שאני מפרגנת לו) יש דרך להבין אותו? יש דרך להבין תחרותיות? (אלו שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה ממך) תודה:)

אין לי תשובה לשאלותיך

אני לא מנסה להבין את האחר, כנ"ל לגבי תחרותיות לכל אחד יש את הצורך הספציפי שלו. לגביך, מה הסיבה שאת חוששת מהשיחה אתו?

barbarit1

New member
כי כבר..

הגבתי לו בעקיפין לגבי זה... והוא לא ממש הגיב. אני מניחה שלא הרגיש נוח או טוב עם זה, או שלא שם לב שזאת הייתה הערה לשם ההערה. אני חושבת שכן יש מקום לנסות להבין את האחר.. לפני ששוללים.

להבין את האחר אפשרי רק

בתקשורת גלויה ובהקשבה מהלב. כל שאר "ההבנות" יהיו תסריטים.

למעלה