שאלה חשובה בנושא אספרגר.

אני ממש לא המומחית בנושא אבל יש עוד

פרמטר חשוב והוא ההתייחסות שלכם לקשיים שלו, קבלתו כשונה, כזקוק לעזרה בגלל בעייה אובייקטיבית, נכונותכם לקבל עזרה וייעוץ בנושא אספרגר- ויש את ארגון אפ"י, ונציגות פעילות שלו פה, כמו דלית, ננה או משתתפים נוספים שיוכלו לעזור לכם בהתמודדות לאחר האיבחון, אם אכן הוא נמצא באיבחון כאספרגר. יש לחלק מילדי האספרגר קשיים חברתיים ברורים, יש תוכנית כמו זו של דר' נירית באומינגר מבר-אילן, ותוכניות נוספות, כמו הקבוצות החברתיות שהוקמו, או הדרכת ההורים והצוות החינוכי ועוד. ומעל הכל, יש ילד חמוד ומתוק שזקוק לעזרה והכוונה, כדי שידע איך לרכוש חברים, איך להסתדר בעולמנו המורכב ומה אסור ומותר לעשות. חשוב לאבחן, להתמודד ולטפל. בהצלחה. תלמה.

LeonardoDV

New member
אני לא טוען שהבן שלך PDD

אבל שליטה במחשב והקשר שהוא יוצר לא שוללים PDD בתפקוד גבוהה או אספרגר. חשוב לדעתי לאבחן כדי לטפל בצורה המתאימה ביותר

אולמוס

New member
ועדות השמה- הערה

למרות שבאופן כללי ניתן לומר שועדת השמה אינה כנגד הילד יש לקחת בחשבון את מערכת היחסים ושיתוף הפעולה של ההורים עם ביה"ס ובעקר עם הנהלתו. היינו עדים לפני מספר שנים למצב בו מנהלת בית ספר יסודי ממלכתי ניסתה להפטר בכל מחיר מילדה בעלת תסמונת אספרגר ולהעבירה לחינוך המיוחד למרות שכל חוות הדעת המקצועיות שללו זאת לחלוטין. היא גייסה לעזרתה את מחלקת החינוך והצליחה ליצור תמונה מעוותת אצל המפקחת. סופו של דבר שההורים הגיעו לועדת ערר מחוזית במשרד החינוך שמתחה בקורת קשה ובוטה על מערכת החינוך המקומית וביטלה את החלטות ועדת ההשמה. כיום הילדה כבר בוגרת, סיימה בהצלחה מלאה תיכון רגיל ,אינה חריגה כפי שהיתה בילדותה ובדרך להשתלבות בחברה ובעבודה. אנשי מקצועש ליוו את הילדה ובחנו את אותו מקרה אז ועתה סבורים בודאות שאילו היתה מגיעה לחינוך המיוחד לפי החלטת אותה ועדה - מצבה כיום, מכל הבחינות, היה גרוע עשרות מונים. שמענו על מספר מקרים דומים וגם כאן בפורום היה סיפור על מנהלת כזו. אז בכל זאת יש לשים לב במקרים- מסויימים ולהתעקש היכן שצריך. להורים יש כח והם מכירים טוב מכולם את ילדיהם. אם צורך יש לפנות לאבחונים פרטיים - לא לסמוך תמיד על אבחוני המערכת (שבמקרה דנן היו מוטים לאינטרסים של הנהלת ביה"ס) וכמובן כפי שהוצע כאן-להתיעץ עם גורם מוסמך בכל מקרה של בעייה או התלבטות.

denur1

New member
שאלה חשובה בנושא אספרגר.

ילדנו בכיתה ג' לאחרונה הוא עבר איבחון בביה"ס אנו מודעים לקשיים שיש לו אבל הוא מתקדם לא מעט. באנגלית ובחשבון הוא ברמה טובה. הפסיכולוגית המאבחנת הציע לנו לבדוק אם הוא אספרגר. היא השאירה לנו להחליט אם אנו רוצים בזאת. השאלה שלי הינה מהם היתרונות והחסרונות במידה ויאובחן ככזה. האם ימשיך בביה"ס רגיל (בגלל שהוא מאד רוצה) האם זה יכול לשמש נגדו בכל מיני מיקרים??? אני מודה מראש לכל מי שיקדיש לנו רגע וישיב במפורט אפילו לגבי נושאים שלא העלנו כאן מחוסר היתמצאות

וישנה עוד אופציה-

אני חושבת שהפתיחות והשקיפות, גם מול הילד והקשיים שלו, יעזרו לתמוך בילד בצורה הנכונה ביותר. לפעמים כאשר יש שם לבעיה פתאום הדברים הרבה יותר ברורים. מה לעשות, איך לעשות, ואז פתאום הבעיות שכמובן לא נעלמות עם האבחון, מקבלות תמונה תפקודית. ומתבהר לנו תפקידנו בפזל ומה ניתן לעשות על מנת לעזור לילד. אבל זו בהחלט החלטה שלכם. יש עוד אופציה שתמיד קיימת. לעשות את האבחון באופן פרטי, או דרך קופת החולים, ואז ההחלטה אם להעביר או לא להעביר את ממצאי האבחון למערכת החינוכית היא שלכם בלבד. לפעמים הקושי הוא מאד מינורי, ולפעמים מאד משמעותי לשתף את כל הגורמים בממצאים. אשמח לסייע, רונית

denur1

New member
פרט מאד חשוב בהמשך לעזרתכם.

קודם כל תודה על העזרה שהיגשתם עד עכשיו. מתוכה יש לי שאלה מאד ספציפית ומאד מהותית לגביינו. הוצאת הילד מכיתה רגילה לכיתה מיוחדת תגרום לו משבר נפשי ונזק שספק אם נוכל לתקנו. (אין פה בעיה של סטיגמה כי בעבר נלחמנו שילך לגן מיוחד אבל אחרי שנה הוא הוחזר לגן משולב בהמלצת הגננת של הגן השפתי) האם באיבחון כזה אנו נותנים חומר נגד הילד לועדת השמה במידה וירצו להעבירו לכיתה מיוחדת??? שאלה זו מאד מהותית כפי שכתבתי היות והוצאת הילד מביה"ס או מהכיתה עלולה להיות מביחינתו מכה שאינה ניתנת לריפוי מבחינה נפשית. בתודה מראש.

אדית ג

New member
יציאה למילחמה

לפי הבנתי מאוד כדי לכם לעשות לו את האיבחון ואולי באופן פרטי ולהגיע לועדת ההשמה מוכנים עם חוות דעת שמאמתות את הרגשתכם לגבי הנזק שיכול להיגרם לילדכם עם הוצאתו ממסגרתו הנוחכית ולהילחם על סייעת צמודה כאשר דעתם של הפסיכולוגית המישתתפת בועדה והמורה המחנכת תהיה לצידכם כדי לקבל גיבוי מלא הוסיף ואומר שרק דעתכם היא הקובעת בסופו של דבר ואינכם חייבים לקבל שום פסיקה של ועדת השמה אינני יודעת מה הקשאים של בנכם אך לפי ניסיוני לכו על תחושות הבטן שלכם ומה היא אומרת לגבי ילדכם עם יש עוד שאלות השמח לעזור לי היה מלחמה לא קלה ובא צברתי נסיון רב השארתי לכם את הדואר האלקטרוני שלי תוכלו לצור קשר ישיר גם טלפוני

denur1

New member
קודם כל תודה אדית.

מכוון שאת יודעת על בשרך את הבעיות אשמח אם תתני לנו טלפון שנוכל להיתקשר. כך נוכל להסביר לך את המצב המדויק ולהעזר בנסיונך לגבי המיקרה שלנו. את יכולה לשלוח לנו אותו במסר אישי או ישירות לאימייל שלנו [email protected] צייני בקשה שעות שנוח לך לדבר כדי שלא נפריע. בתודה מראש.

למעלה