שאלה חשובה בנושא נחשים

kerem750

New member
שאלה חשובה בנושא נחשים

שלום קוראים לי שי ואני רוצה לגדל נחש. אף פעם לא גידלתי אבל אני רוצה להתחיל האם תוכלו להמליץ לי על הנחש הכי הכי נוח לגידול (ממש לא אכפת לי מהמראה החיצוני שלו) ועוד שאלה..אני ראיתי בפורום כל מיני תגובות ואנשים שכשהנחש נכנס לסטרס הוא מנסה לנשוך. האם זה לא מסוכן? מורידים להם את השיניים? ואם נגיד ה"קינג" הזה שיש עליו המון שאלות נושך מה קורה לאותו אחד? אני שואל כי לא הייתי רוצה נחש שינסה לנשוך אותי 24 שעות הייתי רוצה נחש נוח מאוד שאני יוכל להוציא אותו הרבה..אדיש רגוע ולא מסוכן מקווה שתעזרו לי...

k a t h y

New member
היי שי

נחשים נוחים לגידול ושמתאימים למגדלים מתחילים הם קינגים קליפורנים או כרכנים. נשיכה מנחש כזה היא לא מסוכנת וגם לא כואבת כל כך. לא מורידים להם את השיניים. בהתחלה הגיוני שהנחש יהייה לחוץ כשתביא אותו אבל זה לא מעיד על התנהגותו בהמשך.

בנוסף..

לדעתי קינגים קליפורנים בכלל לא תוקפנים בדרך כלל. היו לי 3 קינגים קליפורניה ואף פעם אף אחד לא נתן לי ביס, נחש יפה ומעולה להתחלה והמשך בתחביב לדעתי.

k a t h y

New member
נכון

קינגים נחשבים לנחשים רגועים וזו אחת הסיבות למה הם מתאימים למגדלים מתחילים

naja

New member
שלום שי וברוך הבא לפורום.

כמו שקתי ואסף רשמו לך, אין לך מה לחשוש מנשיכת נחש מלך, שבד"כ גם לא ינסה לנשוך. אם תעשה חיפוש בפורום תמצא לא מעט שירשורים בנושא "נחש ראשון" ונחשי מלך. בהצלחה.

kerem750

New member
לא הבנתי רק משהו אחד

קודם כל תודה על כל התגובות באמת הרגעתם אותי קצת אבל ממה שאני יודע על נחשים (ואני ממש לא יודע הרבה:) נחש אמור להיות מסוכן...חונק או ארסי איך הקינגים האלא מסתדרים בטבע עם הם כאלה עדינים והייתי מעוניין לשמוע יותר על כמה לא כואבת נשיכה של נחש כזה:) בוא נגיד והוא יתן לי ביס ביד..או באצבע..מה יקרה אז? תודה על התשובות אחלה פורום

k a t h y

New member
קינג קליפורניה

בטבע, חלק מהתפריט של הנחשים הללו הוא גם נחשים ארסיים כגון עכסנים למשל. הקינג לפי מה ששמעתי מחוסן מהארס והאמת היא שגם קראתי שמשום מה העכסן לא מנסה כל כך להתגונן כשהוא נתפס על-ידי הקינג. בשבי עלייך להאכיל אותו בטרף בגודל המתאים שאותו הוא ימית בחניקה. במקרה שהקינג נושך אותך-הכי הרבה שיקרה לך מזה זה טיפה של דם שיצא במקרה של נחש בוגר. אם זה בייבי אז בכלל גם זה לא. אם במקרה הוא ינשך אותך ותרצה להיות רגוע-תחטא את המקום עם פולידין או משהו בסגנון...

kerem750

New member
שאלה אחרונה ודי

תודה לכולם שעניתם לי על השאלות עזרתם לי הרבה רק אם אתם יודעים..מבין נחשי המלך איזה הוא הרגוע מכולם קליפורניה? ועוד משהו...זה נכון שהוא מרשרש כמו עכסן? כי אם כן אז אני רוצה אותו...

k a t h y

New member
כנס

בעיקרון אני חושבת שכמעט כל הנחשי מלך הם רגועים ונוחים...יש כמובן כאלה שאולי קצת פחות מאחרים. קליפורניה מה שבטוח נחשב לנוח ושקט. מה שהקינג עושה על מנת להרתיע, הרעדת הזנב, היא פעולה דומה אך שונה ממה שהעכסן עושה לעכסן יש איבר בקצה זנבו הנקרא עכס. הוא בנוי ממין כמו טבעות קרניות כאלה שבשעת חיכוך יוצרות צליל מיוחד. לקינג אין את האיבר הזה ולכן הוא גם לא מפיק שום קול אלא אם כן הזנב פוגע במשהו תוך כדי. פעולה זו של הקינג היא מין פעולת חיקוי לפעולתו של העכסן, למרות שיש כאלה שאומרים שזה התפתח אצלם באותו הזמן שזה התפתח אצל העכסנים. דורך אגב, רצוי היה לשאול את השאלה באותו שרשור של שאר השאלות שלך...

o r i 6 6 6

New member
רעיון

חשבת להתחיל עם כרכן? רוב כרכני התירס ובכלל רוב הכרכנים הם נחשים רגועים לא פחות מנחשי מלך, ולפי דעתי הרבה יותר יפים. תחשוב על זה

לדעתי

הרבה יותר מומלץ להתחיל אם קינג קליפפורניה משתי סיבות: 1. הוא יותר יפה לטעמי. 2. הוא נחש יותר קגוע מהכרכני תירס בדרך כלל.. כרכני תירס מיתפערים הרבה בידיים כשהם צעירים, אומנם מיתרגלים מהר אבל זה עדיין יכול להבהיל מגדל מתחיל.

kerem750

New member
שאלה על מחירים

כמה עולה נחש קינג קליפורניה בוגר ונחש צעיר ואיפה אפשר להשיג..(מקום אמין)וכמה עולה כל העסק כולל הטרריום אפילו הערכה גסה? תודה על העזרה...

אני אתן לך הערכה גסה

המחירים כמובן ממש לא קבועים ונקבעים לפי היצע וביקוש, שנקבעים גם לפי המראה שלך הנחש. המחירים לנחש בוגר הם בין 400-1000 שקלים לנחש תלוי אצל מי, תלוי בגודל, ותלוי במופע (דוגמא וצבעים). המחירים לנחש צעיר הם בין 250-600 שקלים לנחש. מכיוון שאתה מגדל מתחיל הייתי ממליץ לך להתחיל עם נחש צעיר ולא נחש בוגר שאין לך מושג לגבי גילו וההיסטוריה שלו. טרריום צריך לעלות בין 100-1000 שקלים הכל תלוי בגודל, בעיצוב, בחומרים ובמוכר. יש שתי חנויות שמתמחות בזוחלים וגם מיבאות זוחלים מחו"ל והן בית החיות במושב כפר הנגיד וילד הג'ונגל שממוקם במושב רינתיה. חוץ מהם יש מגדלים פרטיים רבים שמגדלים נחשי מלך קליפורנים ויש להם בעונת הקיץ וסופה צאצאים למכירה. את המגדלים האלו ניתן למצוא בלוחות המכירה באתרים שונים וכמובן שגם אצלנו בפורום. מקווה שעזרתי יונתן

לעכסן יש בקצה זנבו מספר קשקשים

שנשארו מנשלים קודמים ונענוע של הזנב גורם להם להתחכך אחד בשני ולעשות הרבה רעש. כנראה שלקשקשים האלו קוראים בעברית עכס.

למעלה