שאלה חשובה בנושא סטריפ דאנס

ענת פפ

New member
שאלה חשובה בנושא סטריפ דאנס

האם יש צורך בתעודה מיוחדת להדרכת סטריפ דאנס? אם המדריך בעל תעודת מדריך כושר ופעילות גופנית מחוץ לחדר כושר + תעודת מדריך חדר כושר + מדריך קיקבוקס (הכל מוינגייט). האם יש צורך (אם בכלל קיימת תעודה כזאת) בתעודת מדריך סטריפ-דאנס? אודה מאוד לתשובתכם!!

oridoron77

New member
סטריפ דאנס...

לפי מה שאני יודע, התחום התפתח מחשפניות שלקחו את יסודות החשפנות ושילבו את זה עם העולם האירובי שקיים בסטודיו. ישנם מוסדות בארץ אשר מנפיקים תעודה בתחום, לדוגמא: http://www.facebook.com/home.php?#/video/video.php?v=1005214132024&subj=1275006696 קחי בחשבון שישנם מדריכות ומדריכים שמגיעים מחו"ל או למדו זאת בחו"ל, ועל כן התעודה שלהם תהיה לא פחות טובה (ואולי אף יותר). אורי

ענת פפ

New member
תודה על תשובתך

אני אנסה לנסח את השאלה בצורה שונה : האם מבחינה חוקית (ביטוח וכו') מדריכת סטריפדאנס מחוייבת לעבור הכשרה ספציפית לתחום?

הר ניר29

New member
לדעתי לא קיים תבחינים

ספציפיים לזה בעולם הספורט, או פעילות גופנית. אני מציע לך להציץ באתר הממשלתי של משרד החינוך התרבות והספורט.

קצת אפור...

מבחינה חוקית יבשה, תחום שאינו מוסדר בחוק (כמו חוק הספורט והתקנות מכוחו) לא דורש הסמכה כלשהי. א-ב-ל העניין הזה תמיד פתוח לפרשנות כיוון שהתחום הוא מאוד מורכב. אני אסביר - במידה ושיעורי הסטריפ מתקיימים במועדון כושר ומטרתם להיות סוג של אימון גופני המשלבת פעילות אירובית וחיזוק שנלמדים בסטודיו אנחנו הולכים ומתקרבים למצב שבו אם יום אחד יקרה משהו בשיעור כזה והנושא ידיע לביהמ"ש יש סיכוי טוב שיביאו עדין מומחים משני הצדדים כדי לשכנע מדוע סטריפ דאנס הוא עוד וורואיציה של אימון קבוצתי תחת סגנונות האירובי והחיזוק היצירתיים שקיימים תחת אספקלריה זו מה שעשוי לכוון שכדאי להחזיק תעודת הסמכה בסיסית מוכרת כאשר מלמדים שיעור כזה. המצב שונה לו אנו מדברים על שיעור שמוצג כשיעור ריקוד נטו כיוון שתחום המחול הוא פרוץ לחלוטין (כאשר לא עוסקים בהוראה במסגרת משרד החינוך) ואין דרישה חוקית לתעודת הדרכה כלשהי. שורה תחתונה - מבחינה חוקית / ביטוחית וכו' הייתי ממליץ על תעודת הסמכה בתחום הדרכת אירובי וחיזוק / הדרכת חדר כושר שתתן גושפנקה מקצועית לעסוק בהוראה של שיעורים / אימונים המפעילים את הגוף תחת מאמץ ועשויים להקרא אימון אירובי / חיזוק וכו'. ברוב המקרים כך מוצג הפורמט הזה וגם חברת ביטוח שתסכים לבטח אותך בביטוח אחריות מקצועית לא "תפתח את הארנק" אוטו' ביום שמשהו חס וחלילה יקרה והם רק יחפשו עילה מדוע אין הם צריכים לשלם. במקרה שלך, יכולה להיות עילה בגלל הסמכה לא מתאימה אם כי את יכולה לדאוג שהעניין מצויין בפוליסת הביטוח בצורה מפורשת וחבכרת הביטוח מבטחת אותך במצב דברים זה. יואב

למעלה