שאלה חשובה בעניין זיכוי בבזק

Anatal

New member
שאלה חשובה בעניין זיכוי בבזק

חג שמח לכולכם, אני כבדת שמיעה ויש לי 60% נכות. כל חודשיים אני מוציאה המון כסף על חשבון בזק שברשותי. העניין הוא שאינני מסוגלת לשוחח בטלפון ועל כן אני משתמשת בפקסים ואינטרנט, הבעיה היא שכל פקס הוא כשיחה וכל שליחה הוא כחיוג וזה יקר יחסית לדקות שיחה לאחר החיוג. אני מעוניינת לבקש ממכם עצה כיצד אוכל לבקש עזרה ולקבל זיכוי בהתאם לזכויותי. לאן עליי לגשת? כל המידע בבקשה.

royik

New member
לצערי...

אם אינך נכה 100 אחוז, אין לך כלל זכויות בנושא. פניתי בעבר אל שר התקשורת ונעניתי בשלילה. הוא ציין כי בד בבד עם פתיחת שוק התקשורת לתחרות, המחירים יוזלו ומעבר לכך לא סיפק מענה בנושא. עם זאת, האינטרנט הוא מדיום זול יחסית ולכן כדאי לנצל אותו יותר לתקשורת: את יכולה לשלוח פקסים דרך פקס חוזר בחינם, לבקש שיתקשרו בשבילך דרך מוקד סלקום (אליו ניתן להפנות בקשות דרך האינטרנט), לשלוח דוא"ל וכן הלאה. אני מודע לעובדה שאין תחליף לפקס (פקס חוזר לא הכי אמין וגם לא מהיר במיוחד), ומחירו יקר למידי - אבל אני מאמין שזה עניין של זמן. לאט לאט מוזילים יותר ויותר את המחירים.

המרחפת

New member
ענטל, האם ניסית להשאיר הודעה

דומה בפורומים האחרים? רוב שוכני הפורום הזה אינם עוסקים כרגע בזכויות מעין אלו. מה גם, שלפי מה שאמר רועי ולפי מה שאני יודעת, קצת קשה לדרוש מימוש זכויות שעדיין לא מוכרות בחוק או על ידי חברות. את מוזמנת לשלוח מכתב דומה לזה ששלח רועי לשר התקשורת, לשלוח מכתב לבזק על המקרה הפרטני שלך, ולהתחיל לגשש. אני לא חושבת שיש תקדימים למה שאת מבקשת. אמנם דיברנו על כך ביום חמישי, אבל הייתי כל כך עייפה שאני כבר לא זוכרת מה אמרתי לך אז, אם בכלל.... יום טוב!

royik

New member
2 הערות

אומנם התצוגה המקדימה משום מה לא נטענת, אבל התמונה עצמה פועלת. בניגוד למה שרשום בסוף המכתב - לא קיבלתי שום קטעי עיתונות...

קודם כל, האם הטלפון רשום על שמך?

אם הטלפון ע"ש ההורים, נראה שאין מה לעשות. אם הטלפון על שמך ואת מקבלת עזרה בלימודים להשכלה גבוהה, אולי את יכולה לקבל הנחה ע"י הצגת האישורים המתאימים בסניף בזק הקרוב לביתך.

royik

New member
אתה בטוח?

תוכל לפרט? מה הקשר בעזרה ללימודים להשכלה גבוהה? אתה מתכוון עזרה מטעם ביטוח לאומי?

לענטל בוקר טוב

יש לי כבר זכאות , עשיתי את בתהליך כך שלחתי פקס לבזק,(199 או 198) ושאלתי שאלות , והם ענו לי מאוד יפה אז מאוד ממולץ לפקס לחברת בזק,ואח"כ תפני למשרד העבודה מחלקת שיקום ,ואולי יתנו לךאישור לקבלת הנחה בתשלום שרותי טלפון" , התהליך לוקח זמן ,צריך סבלנות , שמעתי שזה מעל 75% ,למי שיש ביטוח לאומי ,(באמת לא כל כך זוכר) שאלי אותם ,או תלכי אליהם , תרגישי חופשיה לגבי בזק ,הם מאוד נחמדים בגלל שפוחדים לאבד לוקחות שהולכים לפאלפונים בהצלחה דרור חביה נ.ב. את יכולה לפנות לאחד ארגוני חרשים וכבדי שמיעה בישראל, והם יסבירו לך יותר טוב ממני

למעלה