שאלה חשובה בקשר לבגרות במתמטיקה

tony parker

New member
שאלה חשובה בקשר לבגרות במתמטיקה

היי, אני תלמיד של 3 יח"ל מתמטיקה בכיתה יא. אני די מצטער על זה שלא נאבקתי ועליתי ל4 כשעוד הייתה לי אפשרות (עכשיו קצת מאוחר מדי) ואני בכל זאת מעוניין לסיים עם 4 יחידות.
רציתי לשאול האם זה אפשרי לקחת שיעורים פרטיים בחופש (או קורס) ולהשלים את החומר של 4 יחידות לימוד, ולגשת לבגרות של 4 יחידות בשנה הבאה (במקביל לבגרות של 3)
האם זה אפשרי להספיק את כל החומר שהם למדו עד סוף יא, בחופש הגדול? והאם בית הספר בכלל יתן לי לגשת לבגרות של 4 יחידות במתמטיקה בכיתה יב ? (הם עושים את הבגרות הראשונה שלהם במתמטיקה השנה, ככה שאצטרך להשלים אותה בשנה הבאה בנוסף לשאר הבגרויות שהם עושים)
אם מישהו מבין בזה ויכול לעזור/עשה דבר כזה, אשמח לשמוע.
תודה מראש.

jsaada100

New member
תשובה והסבר חשוב

שלום לך ,

אני שמח שהעלית את השאלה, משום שהוא לא פחות מחשוב וקריטי עבור ילדים ותלמידים רבים.

ראשית, ההבדל בין תכנית הלימודים ברמת 3 יח״ל לבין זו הנלמדת ב-4 יח״ל היא שונה באופן משמעותי וכוללת נושאים מורכבים ושונים בתכלית, אשר מצריכים תרגול והעמקה רבים יותר, מאשר מה שאתה נתקל או מכיר ב-3 יח״ל.

שנית, אני מבין כי למרות שהינך כבר בכיתה יא (ולמעשה לאחר מחצית ראשונה של השנה) אתה מעוניין לעלות לרמת 4 יח״ל; הרצון שלך מבורך, ואני אף מכיר אותו ונתקל חדשות לבקרים בתלמידים ותלמידות ש״נזכרו מאוחר מידי״ ואשר מצטערים שלא השקיעו יותר בלימודיהם בשנים הקודמות, אשר איפשרו להם את המעבר לרמה מוגברת כזו או אחרת.
ייאמר כי לכל אותם אלו אשר לא התמידו והשקיעו בזמן התיכון ועדיין מעוניינים - תמיד ישנה האפשרות הידועה של השלמה לאחר הצבא (שגם שם אני נתקל חדשות לבקרים בתלמידים שעובדים ומממנים כעת את השלמת ושיפור הבגרויות....)

שלישית ולגופה של שאלתך, אני מעוניין לחלק אותה לשני חלקים:
הראשונה - האם זה בכלל ניתן (באופן טכני) לגשת ולהשלים את בחינת הבגרות ברמת 4 יח״ל כבר בשנה הבאה, בטרם תסיים את לימודי התיכון? - התשובה לכך היא ״כן״, אבל מצריכה את אישור ביה״ס, ועוד גורמים נוספים ש(שוב) טכנית, יכולים לאשר לך לבצע זאת.
השנייה - כיצד עושים את המעבר והשלמת הנושאים שעד כה פספסת? ובכן לחלק הזה של השאלה אני רוצה לספר לך על מקרה שנתקלתי לאחרונה, כאשר תלמיד הגיע אליי לאחר חודשיים ראשונים בכיתה יא, וכמוהו כמוך - ביקש לעבור ל-4 יח״ל, לפני שהוא יצטער על כך ויצתרך להשלים את הלימוד לאחר הצבא.
לאחר דין ודברים מול ביה״ס שלו (שכללו את רכזת המתמטיקה, המורה האישי, יועצת וכמובן מנהל ביה״ס), החלטתנו שניתן את הצ׳אנס לילד לעלות ל-4 יח״ל; חשוב להבין - מדובר בהוצאה כספית גבוהה מאוד, ותרגול גדול של הילד מהצד השני. אני לא יכול להדגיש ו/או להקל במה שרשמתי כאן - מדובר בהוצאה כספית גדולה ומשמעותית (בד״כ עבור ההורים), וכן בתרגול עצמי גדול מאוד של הילד על מנת להצליח לאורך זמן. למעשה, ברוב המקרים שהתלמיד/ה מחליט על כך - יש צורך לשנות לגמרי את מערכת סדרי העדיפויות - ולשים את הלימוד והתרגול בראש סדר העדיפויות. לא פחות.

במידה וזה עדיין חשוב וקריטי לך (מכל מיני סיבות - למשל אפשרויות עתודה צבאית, רצון לחסוך בלימודים לצורכי השלמה לאחר הצבא, וכד׳) אתה מוזמן ליצור עימי קשר ואשמח לסייע ולהדריך אותך בהמשך התהליך.

בהצלחה ,
יהונתן

למעלה