שאלה חשובה בקשר לסימולציות..???

traker

New member
שאלה חשובה בקשר לסימולציות..???../images/Emo35.gif

אני גמרתי כרגע את הקורס של קידום ואני אמור לגשת למבחן שאמור להיערך ביום חמישי. עשיתי 8 סימולציות בקורס והציון שלי עמד על 590 בערך! השבוע התחלתי לעשות סימולציות של המרכז הארצי שהוא מנפיק בקלסר של "פסיכומטרי מכל הבחינות" ובסימולציות האלה הוצאתי 680!! מישהו יכול להסביר לי מה הקטע פה... איזה סימולציה משקפת יותר??...של קידום או של המרכז הארצי ומי שכבר עשה פסיכומטרי ומכיר את רמת השאלות האם השאלות בסימולציות של המרכז הארצי קלות מדיי ולכן אני מוציא בהם גבוה מהרגיל? או שהסימולציות של קידום קשות בטירוף!!!! זה שאלה שדיי מטרידה אותי בשבוע האחרון ואם אפשר לקבל בבקשה תשובה אמיתית..? תודה מראש.

שחר22

New member
הסימולציות...

קודם כל שתדע, הפסיכומטרי הוא לא קשה בכלל! הקורס של קידום דוגל בשיטת "קשה באימונים קל בקרב". ז"א - השאלות שנבחרות לסימולציות הן בין הקשות, כדי שכשתגיע למבחן עצמו תראה שאלות יותר קלות ותוכל לעשות אותן ללא שום בעיה. לדעתי יש בשיטה הזו שני חסרונות רציניים: 1 - מי שעושה את הסימולציות ורואה שהוא לא טוב כמו שהוא חשב (בגלל השאלות הקשות...) ושהזמן לא מספיק לו, מתחיל להלחיץ את עצמו בשאלה "מה יהיה במבחן???", ואחרי כמה זמן הוא מתייאש ואומר לעצמו שאין טעם ללמוד כי לא נשאר מספיק זמן עד למבחן כדי לשפר את כל הבעיות. 2 - הסימולציות לא משקפות את הציון שתוציא במבחן עצמו. בקשר למבחנים של המרכז הארצי, השאלות שהם נותנים הן ממבחנים שהיו בעבר(למיטב ידיעתי), והרמה של השאלות בפסיכומטרי עולה ככל שהזמן עובר, לכן הן קצת יותר קלות מהשאלות במבחן עצמו. המבחן הפסיכומטרי בא להפריד בין כל הרמות, הנמוכות, הבינוניות והגבוהות, לכן הוא צריך לכלול שאלות מכל מיני רמות, חלק מהשאלות אפילו די טפשיות, אז אין לך מה לדאוג. בכל מקרה הציון שתוציא במבחן יהיה יותר קרוב לציונים של הסימולציות מהמרכז הארצי. מקווה שעזרתי, בהצלחה במבחן...

traker

New member
אין לך מושג איך שימחת אותי...

ורק שתדע אתה מזה צודק... בגלל השיטה שלהם אני כבר בדיכאון איזה 3 שבועות כי אני לא מצליח לשפר ופשוט...כמו שאמרת!...הפסקתי ללמוד ובעצם אני מקווה שזה לא דפק אותי נשאר עוד 4 ימים למבחן אני ינסה לחזור על כל החומר כמה שאני יכול ואני מקווה שאתה באמת צודק... אבל השאלה זה כמה קרוב לציון של הסימולציות של המרכז הארצי אני יוציא?

rant

New member
אז ככה...

אני עשיתי בקידום לפני שנה והסימולציות שלהן ממש ממש ממש קשות. אני ניגש עכשיו שוב ואני יכול להגיד לך שאני עושה שוב אותם אבל גם של איי קיו וגם של המרכז הארצי... מסקנה: הבחינות של המרכז הארצי קלות מאד, של איי קיו קלות ושל קידום ק-ש-ו-ת... לא יודע מה יהיה במקורי (מקווה שקל...) אבל ממה שאני זוכר המתמטיקה הרבה יותר קלה מקידום(היה לי הרבה יותר קל). הקיצר תוריד נקודות משל המרכז הארצי ותוסיף הרבה משל קידום.... ולפי דעתי השיטה הזו מטומטמת (של קידום)...בהצלחה (ואולי נתראה ביום חמישי)...

traker

New member
יש לי שאלה...?

תראה..יש לי שאלה ממש ממש חשובה.. כמה להוסיף לציון שהשגתי בסיצולציות של קידום??? תראה...הפערים הםפ ממש גדולים בסימולציות של המרכז הארצי 680...ובשל קידום 590 כמה צריך להוסיף לקידום...או להוריד מהמרכז הארצי.. ויש לי שאלה..אמרת שעשית לפני שנה..כמה הוצאת בסימולציות שעשית בקורס.. וכמה הוצאת במבחן הפסיכומטרי האמיתי..?? (ואתה צודק הפרק הכמותי של המרכז הארצי הוא ממש קל ..יחסית)

שחר22

New member
תוציא 720!!!

לדעתי, עם ציונים כאלה בסימולציות אתה יכול להוציא אפילו 720! הכל תלוי בגישה שתבוא איתה למבחן. הגישה למבחן צריכה להיות כאילו אתה עושה עוד סימולציה, תביא איתך כמה צ´ופרים (שוקולד...) למבחן וקח את הכל בסבבה, אין מה להילחץ זה כולה פסיכומטרי... אם אתה נתקל בשאלה שנראה לך שיקח לך הרבה זמן לעשות, סמן אותה, דלג עליה ותשאיר אותה לאח"כ, וכשתסיים את הפרק (לרוב לפני סוף הזמן) תעשה את השאלות שנשארו לך. אל תשכח, גם אם גמרת פרק לפני הזמן, אל תשב בלי לעשות כלום, תעבור על התשובות ותבדוק שלא עשית טעויות טפשיות (כמו לסמן במקום הלא נכון), לי זה עזר ותיקנתי כמה טעויות שעשיתי בגלל שמיהרתי. אל תשכח, הפסיכומטרי הוא יותר קל מכל המבחנים של קידום, במיוחד בכמותי, אז אל תדאג. בכללית, לדעתי, הציון שאתה יכול להוציא הוא בין 650 ל-740, ואל תתן לאף אחד להגיד לך אחרת!!!!! אני מאחל לך שתצליח, ותפתיע את עצמך בציון...

traker

New member
חחחח...תודה גבר!!!!

אני לא מאמין...אתה מאמין יותר ממני!!! אני חושב שאולי בקושי אני יוציא 620...אתה אומר לי 720 הלוואי עליי...אני מקווה בעזרת ה.. אבל...איזה קטע זה מראה לי עד כמה אני בן אדם נגטיבי!!..שלילי!!! ואללה אני מקווה שאתה צודק... אבל בכל זאת המדריך שלי אמר לי כמה הסימולציות של המרכז הארצי קלות ולא משקפות! תודה בכל זאת על האמונה.. מקווה באמת להצליח...וגם לגמור פרק כמותי לפני הזמן עוד דבר...אתה אמרת שהפרק הכמותי שיש בפסיכומטרי הוא קל בהרבה משל קידום.. ידוע לך משהו אולי על הפרק המילולי??

גרמלין

New member
בקשר לבחינה

ממה שאני הבנתי מהמדריך שלי אז באמת הסימולציותץ יותר קשות יחסית והסימולציה שהכי משקפת את רמת הבחינה היא הסימולציה האחרונה (נדמה לי 25)לי הוא העריך את הציון ע"פ הבחינה הזו (בחישוב קצת שונה ממה שיש בחוברת של המרכז הארצי) וגם היה די קרוב. אם יש לך שאלות על זה נדמה לי שיש באתר של קידום פורום לתלמידים (ככה היה לפחות מועד שעבר) ומקווה שאני לא מעיר פה פילים משנתם בכל מקרה בהצלחה

traker

New member
הוא העריך לך נכון??

הוא הצליח לקבוע כמה באמת קיבלת..? או שקיבלת יותר?

גרמלין

New member
די קרוב

הוא פיספס ב 22 נקודות אמר 650 יצא 672 מספיק קרוב מבחינתי ומספיק בשביל מה שרציתי ללמוד בכל מקרה בהתלחה בבחינה אני מאמין שלא תיתקל בהפתעות בבחינה וזה הכי חשוב!

traker

New member
וכמה קיבלת במבחן מספר 25??

כמה קיבלת בסימולציה האחרונה...יעני 25?? כמה אחוזים?

למעלה