שאלה חשובה , הפעם לא קשורה למתמטיקה

לאמשנה11

New member
שאלה חשובה , הפעם לא קשורה למתמטיקה

לקראת הפסיכומטרי אני רוצה לשפר את האנגלית כמה שניתן והבנתי שקריאת מאמרים וספרים באנגלית עוזרת , אתם יכולים להמליץ לי על אתרים לקריאת מאמרים ואילו ספרים ?
עוד שאלה היא שהבנתי שקריאת ספרים בעברית עוזרת לשיפור אוצר המילים לקראת הפסיכומטרי , אני כן קוראת בשפה גבוהה אבל ישנם מונחים רבים שאינם מופיעים בספרים שאני קוראת , אתם יכולים להמליץ לי ספרים בעברית שכוללים מילות פסיכומטרי ?
תודה רבה מראש !

לאמשנה11

New member
עוד שאלה

החלטתי שלצד קריאת ספרים בעברית ואנגלית אלמד מילים מהחוברות של הפסיכומטרי , הבעיה .... בעברית למשל יש הרבה מילים שאני מכירה ומבינה אבל העניין הוא כמה מילים ללמוד ? איך אני מספיקה ללמוד את כל המילים ?

בתור אחד שהעלה אנגלית מ-106 ל-140 ומילולי מ-102 ל-133

אלו הן המלצותיי: אנגלית - 1. לקרוא 45 דק' - שעה כל יום. Ender's Game הוא הספר שקראתי תוך כדי הלמידה. כמו כן, אפשר לקרוא מאמרים מדעיים ב-Science, Nature וכו'. כדאי לקחת בחשבון שמאמרים מדעיים כוללים טרמינולוגיה שסביר להניח שלא תהיה מוכרת (בלי קשר לאוצר מילים) ולכן עדיף ספרים. 2. מילון - המילון של גבע הוא הטוב ביותר ביחס לשאר המכונים, יש בו בערך 90% מהמילים שצפויות להופיע במבחן. העדיפות היא קודם כל יחידות 1-9 (a), אחר כך 1-9 (b) ואז יחידה 10. 3. תרגול פרקים מלאים - אני הייתי מתרגל, עוד לפני המרתון וכל זה, שני פרקים ברצף מהמתכונת הישנה. יש בכל פרק כ-25 שאלות, אז את שני הפרקים כדאי לעשות בכ-50 דקות. מילולית - 1. ללמוד מילים זה בזבוז זמן. מאז הרפורמה באוקטובר 2012 האנלוגיות מתמקדות יותר בקשר בין המילים (תהיינה יותר קשות להבנה) ופחות באוצר מילים. 2. קריאה בעברית היא בזבוז זמן לדעתי, עדיף לתרגל קריאה עם העפרון ו"לאנוס" את עצמך תוך כדי תרגול מקבצים במילולית. מקבצים שהייתי מתרגל: פרקים מהמתכונת הישנה - אנלוגיות (3-4 דק'), השלמת משפטים (7.5 דק' כי יש שם 5 שאלות), הבנת הנקרא (8-10 דק'). אלו זמנים התחלתיים, עם הזמן משתפרים. בנוסף לקריאה עצמה שנעשית עם העיפרון אני ממליץ לעצור בנקודות/פסיקים ולוודא הבנה (פשוט לסמן קו כזה ולעכל את המידע), לסמן מילות קישור ומילות שלילה. בהשלמת משפטים תיאום ציפיות הוא דבר שעוזר. כדאי להשלים שלושה פסוקיות ראשונות של המשפט ואז לשאול את עצמנו מה היינו מצפים שיקרה, וכך לבדוק אם הפסוקית הרביעית המתאימה. כמו כן נסמן מילות שינוי כיוון כמו "הופתעתי". מוזמנת לשאול אם משהו לא ברור.

לאמשנה11

New member
לגבי העברית...

מה ז"א לפי המתכונת הישנה ? אתה מתכוון שאני צריכה פשוט לפתור מבחני פסיכוומטרי משנים עברו ?
ועשיתי זאת והלך לי בסדר , הבעיה שכן היו מילים לא מובנות אז החלטתי ללכת על בטוח וקודם ללמוד מילים .
עם האנגלית היה יותר גרוע , לא ידעתי את מרבית המילים ולכן לא יכולתי לענות על השאלות כראוי , אם בכלל.
לכן לפי דעתי למידת מילים , במיוחד בחלק האנגלי אינן מהוות בזבוז זמן...

למעלה