שאלה חשובה ואני צריכה תשובות ועצות

מיאל15

New member
שאלה חשובה ואני צריכה תשובות ועצות

באיזה שלב אחרי שמגיעים למשקל יעד אני יוכל לאכול כמו בן אדם רזה? לאכול מה שאני רוצה מתי שבא לי בלי לפחד שאני ישמין בחזרה? ואיזה עצות וטיפים אני יכולה להכניס לעצמי לראש כדי לא לעצור את המוטיבציה והרצון לחיות חיים בריאים בלי להשתולל ומבחינת האוכל, וגם איך אני יכולה להכניס לעצמי לראש שאוכל זה לא הכל בחיים? בזמן ארוחה כלשהי אני כבר חושבת על הארוחה הבאה ומה אני יוכל כל היום.. איך אני נפטרת מההרגשה ומהחשבות האלה? תודה לעוזרים -
- +אני מצרפת כתבה מאוד מעניינת שקראתי היום

liorush13

New member
לדעתי...

את צריכה להתייעץ עם דיאטנית שתתאים לך תפריט... גם צריך לעשות את זה בהדרגה אם השינוי בתפריט שלך היה קיצוני בגלל שברגע שהגוף מבין שכמות האנרגיה שסיפקת לו הצטמצמה אז הוא מאט את קצב חילוף החומרים. אני חושבת שעדיף ללכת להתייעץ עם דיאטנית כדי למנוע מקרים של המשך ירידה במשקל עקב אי אכילת כמות מספקת לגופך או עלייה מהירה.

מיאל15

New member
אני אצל דיאטנית..

והיא בנתה לי מין תפריט פחות או יותר עם הרבה אפשרויות.. היא די סומכת עליי שאני ייעשה את ההחלטה הנכונה...

רון ו

New member
לחשוב רזה

תשובה חשובה, הדיאטה כמובן לא מסתיימת במשקל היעד. יש להמשיך בה בגוון ותוספת קלורית קלה. הרגשות והמחשבות הן חלק טבעי מתהליך השנוי. מכורח ההרגל פחות מחפשים הזדמנויות לזלול. כפי שצוין בכתבה שצרפת ככל שהדיאטה מתמשכת סכויה להישמר גדלים. טיפ נוסף, כדי לאכול יותר אפשר להוסיף יותר ספורט.

מיאל15

New member
ואין סיכוי?

אין סיכוי שבאיזשהו שלב אני יוכל להפסיק עם הספורט?

SimpleAim

New member
רצוי להתחיל לקראת סוף הדיאטה

מה זאת אומרת: להגדיל באופן מבוקר את מה שמכניסים עד לכמה שהגוף זקוק לו. כשאני עמדתי לפני סיום הדיאטה התחלתי להגדיל מעט את התפריט שלי ולגוון יותר במאכלים שלא היו בתפריט שלי קודם כך שלמדתי מה הכמויות הרצויות וכיצד לסגל לעצמי דפוסי אכילה בריאים. כמו כן אחד הדברים שחשובים מאוד לדעתי בשמירה על משקל גוף תקין זה לדעת לכמה מזון הגוף שלך באמת זקוק וגם לדעת להקשיב לאיתותים שלו. מבחינה בריאותית (וכמובן שגם ע"מ לשמור על המשקל) יש להמשיך להקפיד על תפריט עשיר בירקות, פחמימות מלאות, מוצרי חלב (לא שמנים!) וכולי. עוד חלק חשוב לטעמי זה להרשות לעצמך פינוקים - בזמנים מוגדרים (לא כל יום!) ובכמויות סבירות. גם מומלץ למצוא מאכלים שאת גם אוהבת וגם יאפשרו לך להינות מהם בתדירות גבוהה יותר (אני לדוגמא, אוהבת מאוד סלטים מירקות חיים וסושי). ולא להזניח את הנושא של הספורט כמובן שעוזר מאוד גם בשמירה על המשקל!

מיאל15

New member
אז השאלה שלי..

אין סיכוי שמתישהו אני פשוט יוכל להפסיק עם הספורט? כבר במשך שנה זה עינוי בשבילי, אמרו לי שאני ייתמכר אבל אני עדיין שונאת את זה...... מה שבאמת החלום שלי שאני יוכל לאכול זה לחם רגיל או חלה, עוגה (בלי הגזמה כמובן), ופיצה... פשוט אוכל נורמלי שלא כל המצרכים שבו דלים באחוזי שומן....

SimpleAim

New member
גם בדיאטה אוכלים דברים שאוהבים

פעילות גופנית חשובה מאוד בכל מיני היבטים מלבד "שריפת קלוריות" גרידא (שמירת כושר, גמישות תנועה, צפיפות עצם, בניית מסת שריר, תרומה למצב רוח טוב, מניעת עייפות ורשימת היתרונות עוד ארוכה) אני ממליצה לך שתמצאי פעילות גופנית מועדפת (אלא אם את אדם פעיל במיוחד) שכן רביצה תגרום לך להשמנה. אפילו הליכה בקצב בינוני למשך שעה פעמיים-שלוש בשבוע יכולה לספק. אני למשל, מאוד אוהבת את מכשיר הקרוס טריינר וכן חוגי אירובי + חיטוב בדרגת קושי בינונית. אני יכולה להגיד לך שבמהלך הדיאטה שלי אכלתי את כל המזונות (כולל פסטה בשמנת, קינוחים, וכל דבר שאני אוהבת, בעצם) אבל בכמויות קטנות ולא בתדירות גבוהה (זה אפשרי: לא לקנות הרבה, להתחלק ואפילו לזרוק לפח אחרי שלושה ביסים זה בסדר גמור!) לתפיסתי, אכילה נכונה היא סיגול הרגלים "רזים" ובריאים (הכוונה בעיקר להרגלי אכילה, אבל לא רק) כדרך חיים. דיאטה מוגבלת בזמן שלאחריה יש חזרה לדפוסי ההתנהגות הקודמים היא פשוט לא יעילה. אני אוהבת אוכל (ולראיה השתתפותי הפעילה בפורום ביקורת מסעדות השכן) ולא ראיתי את עצמי מוותרת על זה לתמיד (יתרה מזאת, גיליתי שהימנעות מוחלטת גורמת לחסכים אשר מתמלאים בזלילות לא מבוקרות) ולכן דאגתי תמיד לשלב בדיאטה שלי גם מאכלים אהובים ועשירים בקלוריות בכמויות קטנות (בצד הימנעות מדברים שאני אוהבת פחות בשאר הזמן, כמובן וקיזוזים) כך שאני לא רואה סיבה מדוע שלא תאכלי את המאכלים האלו כבר עכשיו, אבל בתדירות ובכמות מוגבלת! אגב, אני מאוד אוהבת לחם מלא כך שבשבילי זה ממש לא "עונש" - בנוסף לכך הוא משביע ויש לו יתרונות תזונתיים מעבר לנושא הקלוריות (אם את רוצה תפני אלי במסר ואני אוכל לתת לך מס' שמות של מאפיות שאהובות עלי במיוחד)

רון ו

New member
הרעיון הוא לשנות את מה שאוהבים

ראשית נכון ואף מומלץ לאכול אחת לשבוע משהו משמין יותר או כמות גדולה יותר, כך הגוף יוצא מהלחץ. אחת הסיבות להשמנה היא ההרגל לאכול הרבה ולזלול. כשם שמשנים זאת, ניתן לשנות גם את הרכב האוכל. לא הבנתי איך גילית כי המנעות ממושכת גורמת לזלילות, כשלמעשה לא נמנעת באופן ממושך ממאכל כלשהוא לטענתך. זהו אתגר קשה יותר, לאהוב לאכול ולהיות בדיאטה/ אורח חיים בריא. לכן הייתי ממתן את התאווה לאכול במיוחד קלוריות ריקות כמו ממתקים ומנסה ללמוד לאהוב מאכלים בעלי ערך תזונתי בריאותי כמו לאהוב סלטי ירקות, מוצרי חלב, פחמימות מלאות (וספורט). לטעום משהו משמין ולזרוק לפח? - מיותר ודי מוזר /כפייתי. התגלית שלי ש"אהבות" שמרחיקים מטבען דועכות ונשכחות. בסיכום, לא להיות קפדן מדי אך גם לא להקפיד לאכול מה-כ-ל...

SimpleAim

New member
אני מדברת על דעתי וניסיוני האישי :)

חן חן לך על התגובה. אני יכולה לדבר רק על סמך ניסיוני וכאשר אני נמנעת מהמזון שאני אוהבת למשך זמן רב (שבועות) נוצר אצלי חסך שבד"כ מתמלא רק לאחר התנפלות ואכילת כמות גדולה ולא מבוקרת ממנו. בדיאטה האחרונה שלי שהתחלתי לפני קצת יותר משנה (כן, היו קודם לפניה שכללו הימנעות ממאכלים עתירי קלוריות ולא הגעתי בעזרתן להישגים) גיליתי שעבורי שיטת ההימנעות לא מוצלחת והצלחתי לרדת יפה במשקל דווקא כך. אני לא חושבת שיש דרך לגרום למישהו "לאהוב" סוג מזון מסויים, אולי להתרגל מ-ק-ס-י-מ-ו-ם. האהבה שלי למאכלים בריאים ודלי קלוריות מסויימים לא נולדה כתוצאה מדיאטה, נכון שצריך למצוא אותם אבל הסיבה שאני אוכלת מהם יותר ביום יום יחסית למאכלים אהובים אחרים עתירי קלוריות היא בשל העובדה שהם משתלבים יותר בתפריט שלי. מה גם שבד"כ באמת מאכלים עתירי קלוריות טעימים יותר לחך האנושי :) ועוד דבר קטן, נשמע לי הגיוני לחלוטין לתת שלושה ביסים בפרוסת עוגה ולעזוב אותה לנפשה, גם אם זה אומר לזרוק את השאריות לפח / להתחלק עם מישהו במה שנשאר מאשר לאכול את כולה.

רון ו

New member
טוב, לא המנעות טוטאלית...

ראשית דיאטה נכונה מבוססת על מזון שאת אוהבת אחרת חבל"ז. השאלה שכדאי לך (ולכולנו) לשאול את עצמך, ממה נובע הצורך להנות מ3 ביסים קטנים? לדעתי הוא לא בהכרח צורך חיוני בטעם מתוק שמנוני מעודן יותר צורך נפשי להרגיש שאת לא מקופחת או מפסידה משהו. מנסיוני (כמה ימים בצרפת) הטעימות פותחות את התאבון... להתרגל לאוכל בריא זה באמת מקסימום של הישג כפי שצייינת אל תזלזלי בו כלל. לגבי הדבר הקטן... אפשר לאכול פרוסת עוגה שלמה לעיתים יותר רחוקות. אם כבר נהנים אז באמת כמו כולם. לי אישית היו מאכלים עטירי קלוריות מתחום הבצקים בעיקר שאכלתי מתוך הרגל להתמלא - לא בגלל שהיו "אוכל אהוב" ולכן המנעות מהם היתה קלה ומוצלחת בלי צורך לטעום. בהצלחה בהמשך

tamysh

New member
שאלה קטנה..

כשמסיימים את הדאטה ומתחילים להעלות במס' הקלוריות היומי - כמה להוסיף? אני עכשיו בדיאטה של 1000 קלוריות ביום, אני שוקלת 69 קילו וגובהי 160. כאשסיים כמה קלוריות אוכל להוסיף והאם בהדרגה ואם כן אז איך ההדרגה תעשה?

מיאל15

New member
וואו ממש עזרת לי...

אפעם לא חשבתי על זה שאשכרה אפשר להתחלק או לאכול רק ביס אחד..... הכנסת אותי למחשבה חדשה לגמרי.. תודה שפתחת לי את הראש! אז מותר קצת פעם ב את אומרת [= מושלם בשבילי וזה גם יכניס אותי להרגלים מצויינים, "רזים". המון תודה יקירההההה

דיאטה-סוף!!!!!!

הרעיון הוא שכאשר מגיעים למשקל היעד המשימה שעומדת בפניך כרגע היא לשמור על ההשיג שהגעת אליו. בודאי שאם תאכלי ללא הגבלה ,תחול כנראה עליית משקל. מה שאת מתארת בדברייך זה מצב של עסוק מעט אובססיבי בחשיבה על אוכל . ייתכן ויש צורך שתבררי לעצמך בבמקום רגשי מדוע זה תופס עבורך מקום כ"כ נכבד מהחשיבה שהפכה לטורדנית?! ייתכן וטיפול רגשי במקביל להתנהלות בסיוע של דיאטנית מקצועית שתעזור לך עם מסגרת שתקל עליך מבחינה רגשית תוכל לסייע?!

מיאל15

New member
מפחיד אותי לשהמין מאודד

לא לחזור למקום הזה שאף אחד לא אהב אותי שם לעומת עכשיו...

למעלה