לא פותחים עסק בלי הון עצמי
רוב העסקים נסגרים בתוך שנה, בעיקר עסקי מזון, לא כי העסק לא טוב. פשוט כי נגמר להם הכסף.
 
העסק לא יעבוד לפי התכניות שלך. אולי בחודש הראשון יבואו הרבה לקוחות ובחודש השני תהיה ירידה. אולי ספק יעלה מחירים או שייכנס מתחרה חדש בהמשך הרחוב. ואולי תצטרך להשקיע עוד 100,000 ש"ח בכדי לקבל אישור כבוי אש.
 
מה תעשה אם אחרי שלקחת את כל ההלוואות מהקרן בערבות מדינה ומהבנק, ועכשיו יסתבר לך שצריך להשקיע בפרסום, או שסתם היו חודשיים חלשים ואין מספיק מזומנים?
 
מי שנכנס לעסק ללא הון עצמי מספק, אין לו גב כלכלי, אינו יכול לספוג תקלות וטעויות ולכן צפוי ליפול עם כל ההלוואות שלקח.
 
חכה 3 שנים, בינתים תלמד את התחום בעבודה כשכיר, וצא לדרך בצורה חכמה