שאלה חשובה ודחופה בבקשה

שאלה חשובה ודחופה בבקשה

אני חייל בן 19 שמשרת ביחידה מובחרת עדיין בשלב ההכשרות אני סובל כבר כמה חודשים מכאבי גב שלפעמים פשוט מפריעים לי לתפקד הכאבים הם גם בגב התחתון וגם בגב העליון בשתי נקודות מרכזיות הם מופיעים בזמני עמידה ממושכת סחיבת משאות כבדים ישיבה ממושכת על כסאות או מיטות בלי משענת שמותאמת בדיוק לגב ,שכיבה על משטחים ישרים בבקרים אני מתעורר עם כאבים חזקים מאוד הרבה פעמים הכאבים מפריעים לי לתנועה ולא פעם התעוררתי באמצע השינה בגלל הכאבים בנוסף אציין שאבא שלי גם סובל מבעיות גב חמורות משהו כמו פריצת דיסק וככה גם אמא שלו. אני לא בנאדם שמתבכיין על כל כאב הכי קטן ועברתי לא מעט דברים קשים וכואבים בצבא והכאבים האלה מטרידים אותי חיכיתי הרבה מאוד זמן עד ששלחו אותי לאורטופד וכל הזמן הזה נשכתי שפתיים וסבלתי בשקט הגעתי לאורטופד לפני כשלושה שבועות הוא עשה לי רנטגן ברנטגן הוא לא גילה משהו מיוחד הוא רק רשם בתשובה רגישות בכמה חוליות אם זה חשוב אוכל גם לאגיד איזה הוא נתן לי חודש פטורים מעמידה ממושכת סחיבת משקלים מעל 7 ק"ג וריצות וטיפולים בפיזיותרפיה ואמר שאם הפיזיותרפיה והמנוחה לא תעזור אז שאני יחזור אליו והוא יפנה אותי לסיטי או משהו כזה עכשיו ביחידה שלי לא ממש מאמינים בבעיות רפואיות הם מאמינים שתמיד אפשר לנשוך שפתיים ולהמשיך וככה יוצא שדי המשכתי לעשות הכל וכל פעם שבאתי למפקדים להגיד להם שאני לא מסוגל לעשות משהו הסתכלו עלי במבטים או אמרו לי דברים כאילו אני מתחמק ובא לנצנץ על חברים שלי מהצוות כמו כן חבר שלי טוב מהצוות כבר יצא מקרבי בגלל בעיות גב הורידו לו פרופיל ל45 בגלל בעיה שאני לא יודע בדיוק מהי אבל אמרו לו שזה שלב אחד או שניים לפני פריצת דיסק הלכתי לפיזיותרפיה כבר פעמיים והמטפל שם אמר לי שיש לי בעיה במפרקים של החוליות שהתנועה שלהם ממש ממש ממש מוגבלת ובגלל זה כל תנועה הכי קטנה שאני עושה גורמת לי לכאבים הוא אמר שהמצב שלי לא משהו וכרגע עדיין אין שיפור במצבי אני כרגע נמצא בשלב ממש קריטי במסלול ואתמול בבוקר עשיתי אימונים מלאים כמו כולם וסבלתי במהלכם מכאבים ואני עד עכשיו סובל מכאבים חזקים אני יוצא למסיבה בערב שישי וכל כמה זמן אני צריך ללכת לשבת ולמתוח קצת את הגב אני עושה במסלול שלי דברים קשים מאוד קשים כל כך שאתם לא מתארים בכלל שיש דברים כאלה בצבא ומחר כשאני חוזר לצבא מחכה לי אחד השבועות הקשים במסלול אם לא הקשה בהם שבוע שמהבוקר עד הערב אני רק נמצא בפעילות גופנית מטורפת פעילות גופנית מהסוג שהכי גורמת לי לכאבים אז פשוט רציתי להתייעץ איתכם מה לעשות למה הבעיה שלי יכולה לגרום אם כדאי לי לשתוק ולהמשיך למרות הכאבים החזקים או פשוט לעמוד על שלי גם אם זה תלוי בלעוף מהיחידה כי סך הכל לא שווה לי אחר כך חיים של כאבים בגלל שלוש שנים עכשיו בבקשה תעזרו לי דחוף כי אני ממש נמצא בבעיה ומתוסכל מהמצב שהגעתי אליו ואני חוזר גם מחר בבוקר לצבא ולא יודע מה לעשות וכיצד להתנהג וגם רציתי להצטער על ההודעה הארוכה ותודה למי שאכפת לו וקרא אותה ותודה רבה באמת לכל מי שענה

חיכיתי

שמישהו יענה כי לי אין תשובה מאוד טובה. אבל מחר חוזרים לבסיס אז אני אנסה. תתייעץ עם הפיזיו שלך לגבי היכולת שלך לעמוד בעומסים. הוא יכול להעריך את זה יותר טוב ממני. לעצם העניין, אני לא משוכנעת שחיים של כאבים יכולים להגרם גם מעומס גדול מאוד. ראיתי במהלך הקריירה שלי רבים שהפסיקו או הפחיתו פעילות וזה לא עזר להם. אפילו לא במידת הכאבים. חוסר ההתחשבות של היחידה בה אתה משרת מעידה מבחינתי על טיפשות. אני לא יודעת כמה כסף ואנרגיה השקיעו עד עכשיו בהכשרה שלך. לשבור אותך עכשיו,או לגרום לך לעזוב את היחידה מעיד על קוצר ראיה. יכול להיות שטיפול יעיל והגבלה זמנית (לא מנוחה מוחלטת) יאפשרו לך לחזור למסלול ללא בעיה. את זה אבל כנראה ששנינו לא נשנה. אם אתה מרגיש שאתה יכול להמשיך וזה חשוב לך להמשיך ביחידה - אני ממליצה לך לנסות להמשיך. לעשות משהו שאנחנו רוצים, אוהבים וחשוב לנו זה באופן כללי טוב לבריאות.אם אתה כבר עכשיו מאוד מתוסכל ופסימי - יהיה לך קשה להמשיך. אם אתה מרגיש שיש התדרדרות מהותית במצב - אל תשחק ולך לרופא. אני יודעת שלא נתתי לך תשובה חד משמעית. נדמה לי שאין כזאת. אני מקווה שזה בכל זאת יעזור לך להחליט . שיהיה שבוע נסבל. תספר איך עבר.

קישקוש

New member
אם הוא לא היה בצבא..

הייתי שולחת אותו לשיעורי פלדנקרייז... אין לי תשובה טובה יותר. צר לי. בהצלחה בצבא!

מסלול צבאי

כמו נירית, אני חושבת שאין פיתרון אחד וטוב. זה מאד תלוי בך וכמה אתה רוצה, מוכן, ויכול להשקיע (ועושה רושם שאתה מאד רוצה). תנסה בכל זאת לפנות לאחד המפקדים שלך בצבא ובשיחה אישית להסביר לו את המצב. אתה יכול גם לערב את ההורים. זה לא ממש COOL אולי בעיני החברים בצבא אבל....מילה אחת של אמא למפקד תעשה פלאים. נשמח להתעדכן. בהצלחה.

למעלה