שאלה חשובה ודחופה

אליחי12

New member
שאלה חשובה ודחופה

אני בן 15 ויש לי משקפיים(לא מספר גדול:עין אחת 0.5,ועין אחת0.75)ואני רוצה לעשות עדשות מגע ורציתי לדעת אם שווה לעשות דבר כזה,אני רוצה לעשות את זה מתוך נוחות,ואם זזה כן שווה אז איזה סוג של עדשה-ז"א:יומית,שבועית,חודשית,קבועה,וכ"ו. תודה רבה לכולם.

עדשות מגע

אליחי שלום, ראשית, המרשם שלך כפי שאתה מדווח עדין מאפשר לך ראיה תפקודית ללא משקפיים כך שאני לא לגמרי בטוח שאתה זקוק לתיקון בשלב זה. יש צורך במעקב סדיר. עדשות מגע מאפשרות איכות ראיה טובה יותר ממשקפיים אך מחייבות טיפול ותשומת לב. אני מאוד לא אוהב להתאים עדשות מגע לאנשים צעירים מכיוון שבגיל ההתבגרות לא תמיד יש את האחריות לטפל כראוי בעדשות מגע. טיפול לא נכון בעדשות מגע עלול להביא לזיהום בקרנית ובמקרים קיצוניים עד אובדן ראיה בעין הפגועה. עדשות מגע חד פעמיות (יומיות, שבועייות או חודשיות) קשורות באופן מובהק לאחוז סיבוכים גבוה יותר בעיקר מכיוון שלא מקפידים על הטיפול בהם. (ברוב המקרים מפני שמשתמשים בהם זמן רב יותר מאשר מותר). לסיכום, לא ממליץ על עדשות מגע בגיל צעיר, אם בכלל עדשות מגע ממליץ יותר על העדשות הקבועות (אותן צריך להחליף על שנתיים שלוש). אם חייבים חד פעמיות אז אני מעדיף את החד-יומיות (אילו שזורקים בערב לאחר השימוש). לרשותך תמיד

מה זה אומר "יותר זמן מאשר מותר"?

הכוונה, יותר מהחודש שמותר? (נגיד, שבוע מעבר, זה לא טוב..?) או מבחינת השעות ביום יום?

חד פעמי זה אומר לא לשימוש חוזר

עדשת מגע חודשית משמעותה שמותר להרכיב אותן 28 ימים בלבד. בערב היום ה- 28 יש לזרוק אותן לפח ולא להמשיך להרכיב אותן עוד יום, יומיים, שבוע , שבועיים או אולי עוד חודש....... ! אין בעיה מבחינת מספר השעות שמרכיבים במשך היום. הסיבה הראשונה לכיב הקרנית ופגיעה קשה בראיה בעקבות זיהום בקרנית הוא הרכבת עדשות מגע מעבר לזמן המוקצב על ידי יצרן העדשה. ראו הוזהרתם.

יווו, ה' ישמור..

לא ידעתי שזה כל כך קריטי וחמור.. מלא אמרו לי שהם שמים את העדשות הרבה יותר מחודש, אז חשבתי שזה לא קריטי לשים שבוע יותר.. ובאמת יש לי עכשו בעיה בעין, משהו שנקרא פפילות או פוליפות.. וזה כבר לא עובר הרבה זמן, על אף שכבר 3 חודשים אני שמה את טיפות העיניים שקיבלתי מהרופא... תודה על התשובה!!

למעלה