שאלה חשובה ודחופה!!!

שאלה חשובה ודחופה!!!

אממ... אני שמה דג זהב ביחד עם דגים אחרים.. עכשיו ידוע שדגי זהב לא זקוקים לחימום בחורף.. השאלה שלי היא מה אני עושה עם שאר הדגים כמו גופים וכו' שכן זקוקים לחימום? לשים חימום על טמפ' של 26 שזה בערך טמפ' החדר הרגילה?או שזה יפגע בדג זהב? לא לשים חימום בכלל? או שזה יפגע בשאר הדגים? מה לעשות? ואם כבר חימום מאיזה חודש מתחילים לחמם?

Suikun

New member
דגי זהב

דגי זהב לא זקוקים לחימום בכלל. הם דגי מים קרים. במים חמים הם סובלים ונהיים רגישים למחלות. אין חודש מסויים שבו מתחילים לחמם את המים, מחממים כאשר צריך. אם יש לך דגים טרופים, תשמרי על טמפרטורה מתאימה, 26-27 יהיה בסדר. כדאי לקנות מחמם ותרמוסטט כדי שישמור על הטמפרטורה הזאת לאורך כל השנה (חשוב במיוחד בלילה, שאז הטמפרטורה בדרך כלל יורדת). זאת אחת הסיבות שלא מגדלים דגי זהב עם דגים טרופיים, כיוון שהם זקוקים למים קרים, ואילו הטרופיים- לטמפרטורה חמימה. הפתרון הנכון ביותר הוא להפריד ביניהם.

בכל מקרה....

גם בלי חימום המים כרגע(לפני שהחורף ממש הגיע) הם בסביבות ה26-24 ואלה טמפ' שטובות לדגים הטרופיים והדג זהב שלי חי בטמפ' האלה כבר שנתיים לפחות! אז... שאני אשים חימוםעם תרמוסטט שישמור על המים בטמפ' הזאת ויהיה ככה טוב לכולם או שבחורף צריך שהמים יהיו חמים יותר מבקיץ בשביל הדגים הטרופיים?

Suikun

New member
-

לא צריך שיהיה הבדל בין הקיץ לחורף מבחינת הטמפרטורה אלא אם כן מדובר ברבייה וצריך לדאוג לתנאים כמו בטבע, אבל זה כבר משו אחר העיקר שתהיה טמפרטורה קבועה.

למה לא?

גם עכשיו בלי החימום הוא חי בטמפ' הזאת.... כאילו זאת הטמפ' חדר... כאילו אני לא ממש יכולה לקרר לו את המים.... וכמו שאמרתי הוא חי בטמפ' הזאת כבר איזה שנתיים ולא נראה שהוא סובל...

Suikun

New member
אגיד שוב

זה שהדג חי עד עכשיו לא אומר שטוב לא, זה רק אומר שהוא עמיד וחזק. את לא צריכה להמשיך להעמיד אותו בנסיון ולחכות עד שיקרה משהו והוא כבר לא יצליח לעמוד בזה, אם את יודעת שזה לא טוב לו- תנסי שזה יהיה לו טוב.

אבל...

יש לי רק שני אפשרויות- 1) לשים אותו באקווריום הגדול (מדדתי והוא25 ליטר בחופשיות.אפילו 27 אני יוכל לדחוס בו) ביחד עם שאר הדגים. 2)לשים אותובאקווריום הקטן שזה איזה 20 ליטר ממש בקושי אני חושבת שאפילו פחות. לבד. מה מבין שניהם יותר טוב לו?

Black Joker

New member
נצל"ש

סלחו לי על השאלות של המתחילים: כששאלתי את המוכרת בחנות אז היא אמרה לי שגופים לא זקוקים לחימום...היא לא צדקה?

למעלה