שאלה חשובה ודחופה..!!

שאלה חשובה ודחופה..!!

לאחר שהגשתי תביעת נכות כללית, הוצע לי שיקום מקצועי. נאמר לי שבמקום קיצבה זמנית, אני אקבל קיצבה קבועה למשך תקופת הלימודים, כמו כן הוצאות נסיעה וספרי לימוד. ברצוני לדעת האם במשך תקופת הלימודים יהיה מותר לי לעבוד בעבודות זמניות כמו מלצרות, אבטחה וכו', והאם מבחינת ביטוח לאומי, מותר לי לפתוח עסק(עוסק פטור). בקיצור, האם מותר לי לעבוד בעבודות שונות ו/או לפתוח עסק אפעפ"י שאני זכאי לשיקום מקצועי? או שיש סיכוי שיעשו לי בעיות? בברכה שי

אתה מעיד שיש לך כסף ויכולת לעבוד

מה דחוף כאן ? לשתף פעולה איתך בהונאת הביטוח הלאומי ? אם אתה שואל האם מותר לך לעבוד בעבודות שונות, סימן שאתה רואה עצמך כמי שמסוגל לעבוד. מי כמוך מכיר את עצמך, רק אתה מעיד על עצמך. אז אם אתה מסוגל לעבוד, בשביל מה אתה צריך קיצבת נכות ? צא לעבוד מעכשיו. תצא לעבוד כבר מיום ראשון הקרוב ! ולא רק שכתבת שאתה רוצה לעבוד, אלא גם כתבת שאתה רוצה לפתוח עסק. אדם ללא פרוטה בכיס לא חושב על לפתוח עסק. אז באמת ובכנות, אתה ממש מעיד שיש לך כסף לפתוח עסק ומעיד שיש לך יכולת לעבוד. אז בשביל מה אתה צריך כסף מביטוח לאומי? תתקיים מהכסף שיש לך עכשיו, וכשיתבזבז תצא לעבוד. אם אתה רוצה שלא יתבזבז הכסף הרב שיש לך, אז תעבוד מעכשיו וכבר ביום ראשון תתחיל לעבוד בכל עבודה שיציעו לך.

לא הבנתם...תשאלו לפני שאתם קופצים

הקיצבה היא לא על התקופה שתבוא, אלא על תקופה ארוכה שהייתי מוגבל, לא יכולתי אפילו לעמוד על הרגליים או לצאת מהבית.עברתי דרך מאוד ארוכה של שיקום עד שהגעתי למצב שאני בכלל יכול לצאת לעבוד, וגם זה במשרה חלקית ורק בעבודות מאוד מסויימות, ככה שלמרות שאני עובד עדיין אין לי כסף לסיים את החודש. אם רופאים מומחים החליטו שמגיעים לי אחוזי נכות מי אתם שתבואו ותחלקו עליהם? למישהו פה יש הכשרה רפואית שהוא מדבר בכלל? ובקשר לרעיון לפתוח עסק...מה צריך להיות עשיר כדי לפתוח עסק? אני דווקא חשבתי על משהו שלא ידרוש ממני כמעט השקעה כלכלית(אולי מינימלית), וסביר להניח שבשנתיים הראשונות אני לא ארוויח מזה כלום אלא רק אפסיד כסף. הרעיון של השיקום הוצא לי בגלל שנמנע ממני(בגלל בעיות כאלה או אחרות) ללמוד מקצוע שאפשר להתפרנס ממנו בכבוד, בניגוד לעבודות שעבדתי בהן עד היום ושהצלחתי להשיג, וגם זה בקושי רב. אז לפני שאתם מחליטים שאני עשיר, ושאני מנסה להונות את ביטוח לאומי(שלא סיפרתי להם אפילו שקר אחד!!), תורידו פרופיל ותנו להם להחליט בעצמם מה מגיע לי ומה לא. בסה"כ שאלתי שאלה יה רבאק ותראו איזה עליהום עשיתם, הונאות...באלאגנים...אתם רואים יותר מידי סרטים אנשים.

haimra

New member
בזמן השיקום המקצועי אינך יכול לעבוד

ככל שידוע לי,על מנת הסר ספק דבר עם העו"סית שלך ותקבל תשובה מוסמכת.

למעלה