שאלה חשובה חברים

AAA1981

New member
שאלה חשובה חברים

היי לכם אבא שלי בן 68 ומזה כחודשיים יש לו כאבים באיזור האגן. זה התחיל מהברך וירד עד הקרסול וממש כאבי תופת. הוא עשה צילומים והלך לרופא ואמרו שזה דלקת, נתנו לו כדורים אך לא עזר לו בכלום. הוא הופנה לפיזותרפיה ושם אמר לו הפיזותרפיסט שזה כאבים ללא תקנה וממולץ שהוא יעזר במקל הליכה. מה נראה לכם מקרה זה? האם דבריו של הפיזותרפיסט לא יעשו יותר גרוע מבחינה פסיכולוגית? האם הכאבים הם מקור של מחלה? האם מרפאת כאב אכן תעזור? אשמח לשמוע כל עצה. בתודה מראש איציק

שימוש במקל

שלום, קשה לי להבין מדבריך מה מקור הבעיה (גב, אגן,ירך,ברך?). בכל מקרה אתיחס לעיניין המקל. לעיתים קרובות, כאב מופיע באיזורים שונים עקב עומס יתר. הסיבות לכך הן שונות. אחד הפיתרונות הוא מתן אמצעי עזר להליכה ובמקרה של אביך, מקל. המקל עוזר להפחית את העומס מהאיזור הפגוע ובכך לאפשר החלמה או הקלה על הכאבים. יתכן ויש צורך להישתמש בו רק מספר שבועות או חודשים ועם חלוף הבעיה להיפטר גם ממנו. לגבי העיניין הפסיכולוגי. אני חושבת שלחיות עם כאבים מתמידים גורם לנזק רב יותר מאשר "הבושה" של ללכת עם מקל. הכאב יכול להמשך זמן רב ואילו ה"בושה" חולפת. עצה נוספת, לפעמים אנשים מעדיפים ללכת עם קב אחד ולא עם מקל (זה עושה רושם יותר "קולי"). אני מקווה שעזרתי קצת יעל

למעלה