שאלה חשובה חשובה!!!!!!

s h e l l y 2 4

New member
שאלה חשובה חשובה!!!!!! ../images/Emo183.gif

אני סטודנטית לחינוך באחד הקורסים בספרות למדנו סיפור על נחש ועכבר ועלה דיון נוקב. אומנם, העכבר הוא מזונו של הנחש... אבל הייתכן, שאם יגדל נחש שרק נולד, ועכבר שרק נולד, ויגדלו באותו הכלוב... הנחש לא יידע שהעכבר הוא מזונו ולא יאכל אותו? אני עושה השוואה לא הכי נכונה לכלב וחתול שרק נולדו שגדלו יחד ולא יהיו אוייבים... מה דעתכם? התשובה חשובה מאוד ומלא תודה

עכברים מוגדרים כמזון לנחשים

על ידי נחשים שונים כבר מליוני שנות אבולוציה. אם למשהו יש ריח של מזון מבחינת הנחש הוא יאכל אותו. לאופי של העכבר לא תהיה השפעה רבה על העניין, מעבר למצב שתמיד הפגישו את הנחש עם עכברים תקופניים כך שמגיל צעיר הוא התרגל שצריך להתרחק מעכברים (ואני לא בטוח עד כמה זה יעבוד לאורך זמן). אין התנגשות בין חתול לכלב כי הם לא משמשים מזון אחד כלפי השני וכי במשך אלפי שנים הוציאו מהכלב את רוב התכונות הטבעיות שהיו בזאב וגם את החתול סירסו מבחינת תכונות טבעיות. חפשי את ההשוואה בחיות בר ולא בחיות שנמצאות כבר מאות ואלפי דורות במחיצת האדם, הן לא ישקפו הרבה.

חזון אחרית הימים ממש ../images/Emo13.gif

ודר פיתון עם ארנבת ואפעה ופסמון ישכנו יחדיו...
מהמעט שקראתי עתה מתוך סקרנות שעוררה בי השאלה אני תוהה אם לנחשים יש התנייה גנטית לזהות ריח של עכבר כמזון? אמא נחשה לא בדיוק נמצאת שם לומר לנחשים הקטנים מה לאכול ומה לא-וגם לא נותנת להם דוגמה אישית כמו לביאות ואמהות אחרות המלמדות את הגורים שלהן לצוד. האם קיימת התנייה גנטית לריחות של עכברים וחיות אחרות המזוהות כאוכל אצל נחשים
תודה

אכן התנייה גנטית עד כמה שידוע לי

אך יש מקרים בהם ניתן לשנות דרכים עתיקות... נחשי מים שמורגלים לאכול דגים בעזרת סבלנות ורעיונות טובים הורגלו לאכול מכרסמים כך שיהיה קל יותר לגדל אותם בשבי. אל תשכחי שגם חתול בית שגדל בלי אמא יזהה מכרסמים וחיות קטנות כמשהו שהוא צריך לצוד, גם אם הוא לא רעב. אמא תעזור לו לפתח את הטכניקה, אבל את היצר כבר יש לו.

למעלה