שאלה חשובה: יש מצב להתקבל ללימודי

apricota

New member
שאלה חשובה: יש מצב להתקבל ללימודי

רפואה עם 3 יחידות במתמטיקה, למרות שממוצע הבגרות הוא 117?

natalysh

New member
אין מצב ל-117 עם 3 יחידות מתמטיקה.

11.07 אולי (וגם זה לא הכי הגיוני)?

Maias

New member
לא

ללימודי רפואה אתה חייב להגיע לרמת 4 יחידות לפחות בבחינות הבגרות. בהצלחה

אולי הוא התכוון לטכניון

הסולם אצלינו אחרת... אם כי קשה לי להבין איך ניתן לקבל ממוצע כזה עם מתמ' 3 יחידות.

apricota

New member
אני אסביר לכם איך:

אני במגנת ביוטכנולוגיה (סה"כ 10 יחידות, כאשר על כל 5 יחידות מקבלים בונוס של 20 נקודות). הרחבתי היסטוריה 5 יח"ל, כנ"ל תנ"ך, כנ"ל אנגלית, פיזיקה-בתכנון, ואני שוקלת להרחיב השנה גם בספרות או אזרחות, ומיותר לציין שסיימתי הכל עם ציונים לא משוקללים של 97+ (=קריעהההההההה). שאלתי למעשה היא, האם האוניברסיטאות מסתכלות על ממוצע תעודת הבגרות או על תוכן היחידות? ד"א----> אל תגידו אי אפשר, הכל אפשרי. מנסיון. אם אחת כמוני, שהיא 3 יח' מתמטיקה-בקושייי, מצליחה במגמת ביוטכנולוגיה שמורכבת בין היתר מכימיה ומעוד מקצועות ריאליים ולסיים בממוצע לא משוקלל של 99 ו-98 הכל אפשרי. ולגבי הממוצע, זה הממוצע שאני מעריכה שיהיה לי...אחרי הכל הרחבתי כמעט את כל מקצועות החובה...

השכלתי

מה שבטוח אין תנאי בטכניון ל-5 יחידות מתמטיקה לגבי 4 יחידות אני לא בטוח, אבל לא מצאתי שום התנאיית נגד בחוברת למועמדים. הכי בטוח להתקשר ולשאול.

natalysh

New member
חישבת באתרים רשמיים

שזה מה שיכול לצאת לך עם 3 יחידות מתמטיקה?

ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

באופן כללי, מה שמסתכלים עליו קודם כל זה ממוצע הבגרויות הסופי, ולא על ההרכב של הבגרות. יחד עם זאת, אם תתקבלי, יכול להיות שידרשו ממך לקחת איזשהו קורס קיץ במתמטיקה או לעבור בחינה או משהו כזה. בתל אביב אני יודעת בודאות שאם אין לך 5 יחידות מתמטיקה, את צריכה לקחת קורס קיץ במתמטיקה לפני תחילת הלימודים. אושרית.

תוספת קטנה

אני באמת ממליצה לך להיכנס לאתר של אחת האוניברסיטאות ולחשב בדיוק כמה יהיה הממוצע שלך. לא כדאי להסתמך על הערכות כלליות. קישורים לאתרים השונים נמצאים בקישורי הפורום. אושרית.

למעלה