שאלה חשובה - כהן...

eran950

New member
שאלה חשובה - כהן...

היי! רציתי לשאול איך הנוהל במשלחות לגבי כוהנים. (כן, שמתי לב לשרשור מתחת...) באפריל, אני עומד לחוות את המסע לפולין וכידוע בכל המסע לפולין כולל מעבר בגופות ובבתי קברות. הגעתי למסקנה עם עצמי שאני לא נכנס לבתי קברות. השאלה שלי היא האם יקבלו את זה? איך מתנהגים כלפי כהנים? יש לציין שאני יוצא ממשלחת צבאית, וכששאלתי את ראש המשלחת הוא התנה את יציאתי בכך שאינני מתחשב בהשקפותיי הדתיות (אני לא דתי אגב, אך מכבד את הדת ומסורתי.) אשמח אם תענו לי לפי הניסיון שלכם. תודה, ערן.

trigotrigo

New member
אני חוזר על העצה שלי,

כמו שמופיעה גם בשרשור הזה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1091&msgid=111375210 אי אפשר להכריח אותך להיכנס לבתי קברות. למרות זאת, עליך לעשות את ההבחנה בין בית קברות לבין כל דבר אחר. עצם הנסיעה שלך לפולין היא סוג של ביקור בבית קברות, וגם אם תסתובב באושוויץ-בירקנאו זה בצורה כזו או אחרת אותו הדבר. חשוב שלא תוותר על המסע, אבל באמת תשתדל לראות איפה אתה כן יכול להתמודד עם הבעיה ולהיכנס.

ישרXל

New member
אתה יכול לומר...

שיש לך סיוטים בבתי קברות.. אע``פ שזה יראה מוזר.. כי אושוויץ קצת יותר מסייטת.. אבל זה יכול להתקבל כי ס``ה אין באושוויץ מתים ממש ואילו בבית קברות זה די מלא באנשים מסוג דומם.. אפשר להמציא הרבה כיד הדמיון מה ההבדל בין אושוויץ לבית קברות. בהצלחה!

למעלה