שאלה חשובה לאנשי מד"א

gianni

New member
שאלה חשובה לאנשי מד"א

אני סטודנט לרפואה באוניברסיטת בן גוריון, וכרגע סיימנו קורס חובשים. שאלתי היא, האם כדאי לחסום פצע דקירה/יריה בבטן (והפצע מדמם שלא בפולסים, כלומר ישנה פגיעה בכלי דם שאינו אאורטה) באמצעות תחבושת, או שמא עדיף לא לגעת בפצע כזה בכלל ולהשאיר את העניין לכרורגים?

The_VIP

New member
אם יש זמן מיותר...

אם יש זצמן מיותר שבו אין לך מה לעשות...נניח ויש נסיעה ארוכה לבית החולים אז אפשר לנצל את הזמן הזה בשביל זה...

chanand

New member
אם אני לא טועה...

במידה וT&T חיובי, ממשיכים לעשות את הסבב השניוני באמבולנס, לכן אם יש חובש מלווה או מתנדבים, אין שום סיבה לא לחבוש.

amitp

New member
פגיעת בטן

Gianni שלום (רונן?) במקרה שתיארת קשה לי להאמין שתוכל להפעיל לחץ יעיל על הפגיעה הבטנית כך שחבישה שלה אינה בעדיפות העליונה במקרה הזה. מה שכן - פינוי מהיר, החדרת עירוי נוזלים במידה וזמן הפינוי הוא ארוך וניטור מתמיד של הפצוע. תוך כדי הפינוי מומלץ להפעיל לחץ על הפצע אולם אני בספק אם חבישה תספק זאת ויתכן ויהיה צורך בהפעלת לחץ נוסף. עמית.

inbale

New member
השאלה היא כזו ../images/Emo35.gif

במידה ומדובר בפצע מדמם בכל מיקרה יש צורך בחבישה. אין מקום לתת לפצע לדמם עד שתגיעו לבית החולים. גם אם לא מדובר בדימום עורקי. בכל מיקרה - חבישה לוקחת מספר שניות. אין צורך לעשות חבישות מתוחכמות (בבה"ד 10 עוד מלמדים כובע הודי?) אבל אפשר בהחלט להניח חבישה.

emt1

New member
חבישה

בוודאות לחסום ! ולו גם כדי לא לתת לזהום כל שהוא לחדור לחלל הבטן שזה בעצם מה שיגרום למצב קשה יותר בנפגע

גלגולX

New member
בהחלט לא לחסום!

חסימה עלולה לגרום להצטברות דם ועליית הלחץ התוך-בטני. דבר זה עלול לגרום לפגיעה באאורטה ולאיבוד דם רב יותר. לפי מיטב ידיעתי יש לספוג את הדם בתחבושת לא לוחצת.

paradan

New member
לחבוש.

פצע מדמם לא משאירים פתוח ולא רק בבטן. חובשים מה שניתן.

למעלה