שאלה חשובה לגבי...

שאלה חשובה לגבי...

פירה! (של תלמה). בקשר לערך הקלורי של זה: בכל קופסא יש שתי שקיות, כל שקית 130 גרם, ובערך התזונתי כתוב ש... 100 גרם זה 528 קלוריות, אבל ש- 100 גרם תבשיל מוכן זה 84 קלוריות... אז השאלה שלי היא כזאת: קודם כל, מה ההבדל? כאילו, יש הבדל בערך הקלורי של הפירה- לפני ואחרי שהוא מבושל?! ודבר שני... אם אכלתי (
) שקית אחת של פירה, כמה זה? 84 (טוב, קצת יותר, כי זה 130 ג´ ולא 100! אבל לא הרבה יותר!) או 528? סורי על סתימותי, אבל... I JUST WANNA KNOW!!!
מצפה לתשובה, ואוהבת את כולכם!!!
עדי התל-אביבית

אביטל +

New member
ההבדל

המספרים הראשונים שהזכרת בטח מתייחסים לאבקה בצורתה כאבקה - לא מבושל אני לא יודעת איך מכינים את התבשיל כי הפירה היחיד שצלי בבית זה מתפו"א אמיתיים, אבל אני מניחה שמוסיפים מים או משהו כזה. ולכן התשיל המוכן זה האבקה ועוד מה שהוספת, ולכן יש הבדל בכמויות. בכל מקרה מה שמעניין אותך זה התבשיל המוכן.

ישששששששששששש!!! ../images/Emo13.gif

אז זאת אומרת שזה פחות או יותר "רק" 100 קלוריות??????? מחזיקה אצבעות שכן!!!
עדי התל-אביבית

צפרדעית

New member
חמודה שלי...

לצערי...... אם אכלת את כל השקית ובשקית יש 130 גרם אבקה אז משמעות הדבר היא שאכלת יותר מ600 קלוריות ברגע שמדובר על ערך תזונתי של מוצר לפני ואחרי הכנה אז 100 גרם של פירה מוכן שווה לבערך 80 קלוריות ו100 גרם אבקה ל500 ומשהו. אבל לא נורא חמודה... העיקר שהיה לך טעים!!!

אויש... ../images/Emo10.gif

בטוח-בטוח? טוב, אבל לא אכלתי חוץ מזה כלום כל היום... כך שזה לא כזה נורא, נכון?
קצת מאוכזבת, אבל תתגבר, עדי התל-אביבית

אביטל +

New member
אפשר...

אם זה באמת חשוב לך אז אפשר לקנות מכשיק שקילה קטן שמיועד לשימוש במטבחים ביתיים. זה מאפשר למדוד כמה בדיוק אוכלים ועוזר למצב חוסר וודאות של כמה בדיוק אכלת. כמות הקלוריות של האבקה לפני ההכנה נועד בן השאר לתת לך מידה לגבי כמה קלוריות יש בכמות שאת מכינה. את יכולה לחשב כמה קלוריות יש בכל החבילה, ואם את מכינה שליש או חצי את יודעת כמה הכנת ללא קשר למשקל של התבשיל המוכן.

מממממממ...

אני חושבת שהבנתי, כן... (ו"אני חושבת" הן מילות המפתח במשפט הזה!)
לא, סתם, הבנתי למה התכוונת... איזה ביאווווווווווווס!!!
boohoo!!! שיט... כ"כ קיוויתי שזה 84!!!!!!!!!!!!!!!! :( מבאס למדי... אוהבת כתמיד!!!
עדי התל-אביבית

למעלה