שאלה חשובה לכבוד הרב..

בלוגמן

New member
שאלה חשובה לכבוד הרב..

אני הוא שהצגתי בפורום ´חוזרים בתשובה´ את השאלה על כיסוי הראש. רציתי לשאול את הרב - (ואבקש שהרב יענה בכנות מלאה -שאף תענה לי מבחינה הגיונית על שאלתי ולא סתם הסתמכות על ההלכה שנקבעה -כי מנסה אנוכי לברר את שורש ההלכה ). הבאתי את השאלה הנ"ל בעקבות מקרה שקרה לי בו נתקלתי במישהי שמשכה מאוד את תשומת ליבי בשל יופיה. לבסוף התברר שהיא נשואה -ואולי עברתי על לא תנאף -שאף חשבתי לשוחח עמה. הגורם לטעות זו הייתה עצם חבישת אותה אישה פאה שנראתה ממש שיער אמיתי -ונראית היא היתה כבחורה פנוייה לכל דבר. התשובה שהוצגה לי בעניין היא כי עניין כיסוי ראש הוא משום מה שנא´ בעניין אשה סוטה בלבד שפרעו שערה. אחרי שהצגתי שעל פי הבנתי מדובר גם בעניין ´שיער באשה ערווה" (שמצויין כידוע בגמרא בסמוך ל"קול באשה ערווה"), גם על זה נעניתי שמדובר רק בשיער האשה ממש - וגם זאת קשה לי לקבל שכן פאות נעשות משיער אמיתי -וגם הם יכולות להביא בקלות גבר להרהור ולניאוף ! אשמח לתשובה.

הבה ונחליט מראש..........

על מנת שלא יתפתח פה מה שקרה שם........ א. שהלכה זו הלכה, בין אם מבינים אותה ובין אם לא. ב. שיש מנהגים שונים, ופסקי הלכה שונים, וכל אחד מחוייב לנהוג כפי שהורו לו רבותיו. ג. כשאבא ואמא רבים - הילדים לא מתערבים. היינו, לגדולי הדורות יש את הזכות לחלוק, לנו אין את הזכות להתערב. ולשאלתך. אשה נשואה מחוייבת לכסות את ראשה, וכיסוי הראש חייב להיות באופן שלא יראו שערותיה, ובאופן שלא ימשוך את העין - היינו צנוע. אז בא ונחלק. כאשר אשה הולכת עם פאה משער טיבעי, ארוכה, בלונדינית עם סרט אדום, ברור.... א. שהיא כיסתה את שיער ראשה, ב. שהיא איננה צנועה. בדיוק כמו שאשה חייבת לכסות את בשרה, ואם היא תלך בלבוש צעקני וצמוד, הרי שבשרה מכוסה. אולם ברור שהיא אינה צנועה. אתה כגבר, אין לך שום סיבה לפנות, לא אל אישה פנויה, ולא אל אישה נשואה, אתה מחוייב בשמירת העיניים, שלא להתבונן בנשים בין צנועות ובין פרוצות. והיא מחובתה להיות צנועה, בלבושה, בכיסוי ראשה, בדיבורה ובהתנהגותה. ברור, שאותם גדולי ישראל שהתירו את חבישת הפאה, סייגו זאת בכך, שזה לא רק יכסה את הראש, אלא גם יהיה צנוע. בדיוק כפי שנערה שאינה חייבת בכיסוי ראש, אבל חייבת בתסרוקת צנועה. ברכה והצלחה.

בלוגמן

New member
תודה רבה -אך עוד שאלות לי

שלום לרב. א. לא קיבלתי את סוף ההודעה - "כמו שרווקה..."(מה ההמשך)? ב. אני לא מבין אם כן איך יש רבנים שמתירים ללכת עם פאות שהם אמנם מכסות את הראש - אך מצד שני הן כלל לא צנועות?? ד. במקרה שלי פירטתי שהיא זו שהחלה לדבר איתי ושאפילו ממבט אחד (שכידוע לי מותר להביט באשה כשאתה מדבר עמה) הצלחתי להימשך אליה ולחשוב שהיא רווקה. תודה על ההקשבה. (נ.ב. לגביי עניין ההתערבות בפסקי ההלכה - אשמח לדון בדעתי זו - אחרי שנסיים נושא זה).

בלוגמן

New member
מה לרב כנגדי??

שאינני מקבל אף פעם תשובות להמשך שאלותי? הפנו אותי לכבוד הרב בטענה שאפשר להתדיין עם הרב בנושאים הלכתיים. רב הרי צריך לענות גם אם יש קושיות. בברכה ובתודה.

חלילה אין לי דבר נגדך......

ואולם תבין לבד, שאיני עומד לרשות הפורום 24 שעות ביממה. לשאלתך. אמרתי, שגם רווקה צריכה להקפיד על תסרוקת צנועה. ב. אף רב אינו מתיר הליכה בפאה שהיא מסורקת שלא בצניעות, וכבר יצא ע"ז קובץ תקנות של המותר והאסור. ג. אין היתר להסתכל על אישה גם אם היא פונה אליך. ברכה והצלחה.

למעלה