שאלה חשובה לכולם

glitter8

New member
שאלה חשובה לכולם

פנו אלי ברעיון - על מנת לסייע במימון כיבוד ומתנות קטנות במפגשים- לגבות משהו בסגנון " מס פורום " מכל חבר פורום,- לא רציתי להכריע בנושא בעצמי-שכן אני לא מחליטה מה אנשים עושים עם הכסף שלהם, אז הנה אני מביאה את השאלה הזו בפניכם להצבעה דמוקרטית- מי בעד- מי נגד- כמובן שמדובר בסכום סמלי.. מוזמנים לנמק את דעתכם אך לא חייבים- ואפשר לפנות אלי בנושא גם במסר אישי- מי שלא מעוניין שדעתו תיחשף בפורום. שבוע טוב לכולם!

YulaShpil

New member
../images/Emo31.gif

אני חושבת שכדאי לאמץ דוקא רעיונות שעובדים כבר בפורומים אחרים: מי שמגיע למפגש - שיביא איתו משהו, כדי שלא כל נטל הכיבוד ייפול על המארח. זה מצטרף לדעה השניה שלי, אותה את כבר מכירה, בעניין מיקום מפגשי הפורום - אני מעדיפה אותם במקום ביתי כלשהו, על פני "פגישת עסקים" בבית קפה/מסעדה, עם כמה נחמד שהמפגשים היו עד עכשיו. ובעניין המתנות הקטנות במפגשים - אולי אפשר לוותר? זה נחמד והכל, אבל אני חושבת שהתבגרנו קצת ממסיבות ימי ההולדת בכיתה א', עם שקיות המתנות... (ויסלחו לי ילדי הפורום החמודים
) אפשר לחשוב על דברים קטנים שניתן להכין, אם מתעקשים, ושלא דורשים השקעה כספית שמצריכה "מס פורום". עניין ה"מס" הזה עלול לגרום לפורום להיות מן "מועדון חברים סגור עם תשלום בכניסה", שמי שידו אינה משגת, או שאינו מעוניין (ואל לנו לשפוט אף אחד) לתת סכום זה, עלול להרגיש בחוץ, וחבל. הפורום, כמו גם מפגשיו השונים, צריך להיות פתוח לכל משתתפיו כקהילה אחת. עד כאן דברינו להערב, ותחשבו על זה...

sarita4

New member
העניין הוא יותר אם נרצה

לעשות למשל חולצות או מחזיק מפתחות או כל דבר אחר לחברי הפורום ודבר שני החלוקה של כיבוד לחלק בין אנשי הפורום לא כל כך יעילה כי אי אפשר להגיד למישהו לביא 2 בקבוקי קולה ולשני להביא בורקסים זה לא פייר מבחינת המחיר נכון שהיה נסיון כזה בעבר והוא לא כל כך הלך אפשר להגיד גם שזה לא הלך בכלל אז אם נשלם סכום סמלי לקופת פורום זה יהיה לטובתינו. ואם נרצה חשבוניות יציגו חלנו אותם. ועוד דבר קטן אנחנו לא סוגרים מפני אף אחד את הפורום כולם מתקבלים פה בברכה רבה. עוד נקודה למחשבה.

חוץ מזה

מצד אחד אני מסכימה עם שרית, להביא כיבוד-לא משנה עד כמה זה מתוכנן מסודר-זה לא תמיד יוצא ככה לפועל, ואז אם באמת יש סוג של קופת פורום שבה כל אחד נותן סכום סמלי זה פותר את הבעיה, או לחילופין הפגישה מתקיימת במקום חיצוני (ולא בבית) יוצא שכל אחד אחראי להזנה של עצמו, ואז זה לא מוביל לשום 'אי נעימויות' שיכולות אולי להיווצר. לגבי המתנות, אני לא יכולה להגיב על דברים שנעשו בעבר, היות ואני חדשה-דנדשה כאן, אבל הרעיון של הכנת מתנה על פני קניית מתנה (או שקית ממתקים) - נשמע מושקע יותר ואולי אפילו אישי יותר-(כמידת האפשר), אבל שוב צריכים לראות איך באמת מוציאים את זה לפועל-זה יכול להיות אחלה, באותו אופן שזה יכול להתפקשש לאללה. לגביי הרגשת 'מועדון חברים סגור', שזה יכול אולי ליצור, אני חולקת על יעל, מפני שהתשלום הסמלי הזה הוא לרווחת כולם, וכולם ייהנו ממנו, מצד שני, יש כאלו שאולי לא יוכלו לעמוד בזה-ולכן הועלתה מלכחתחילה השאלה-האם אנחנו כחברי פורום מעוניינים בזה, תוך הנחה שא'-מי שלא יוכל יאמר, וב' שאנחנו מתחשבים גם בחברי פורום לא קיימים (=כלומר שייצטרפו בעתיד). מי שירוויח מזה זה רק אנחנו, וכמו שאמרה שרית כבר לפני- אנחנו מקבלים כל אחד בברכה ובסמיילים מחייכים. כמובן שמה שזה אומר בתכל'ס, זה שאני צריכה להתחיל להחנף ללקוחות כדי לקבל טיפים שמנים.....

YulaShpil

New member
הדיון הוא לא עניין המתנות המושקעות

אלא על הצורך הבסיסי של הפורום ב"קופה משותפת". אפשר, מנסיוני, להשקיע במתנות גם ללא איסוף סכומי כסף מראש, ובכלל אני חושבת שלא צריך לתת מתנות קטנות כאלה לכל מי שבא למפגש, אלא אם מדובר במאורע מיוחד (יום הולדת, חתונה
לא חסר לנו כאלה עכשיו). אם סך "הקניות המשותפות" של הפורום מתנקז בחולצות/סיכות/דיסקים שמתארגנים לקניה כזו מדי פעם באירועים מיוחדים (ע"ע הופעות), אין שום צורך בקופה, אלא רק איסוף הסכום הדרוש מראש, אך ורק ממי שמתכוון לקנות. בעניין מפגשי הפורום והכיבוד: בהחלט כשהיו לנו מפגשים בבתי קפה/מסעדות - כל אחד היה אדון לכיסו, והזמין לו מה שהוא רצה, לפי רצונו והפרוטה שבידו. אבל לדעתי היה משהו חסר במפגשים כאלה, במיוחד כשישבנו על כמה שולחנות מחוברים, ואז לא כולם שמעו את כולם, והיה קצת לא נעים (מי הזכיר מפגש על חוף הים?) והרי רעיון המפגש במהותו הוא מפגש של כ-ו-ל-ם כדי שכל אחד יכיר את השני בפורום, ולא נהיה זרים וירטואלים. במפגש ביתי - כל אחד יכול להביא מה שביכולתו להביא. אם קובעים מראש שרק בעל הקופה קונה - ואם הוא לא יכול להגיע ברגע האחרון? מה יהיה על הכיבוד של כולם? אם כל אחד מביא איתו משהו, ובסוף הוא לא בא - עדיין יש כיבוד לאחרים שכן באים. ותמיד אפשר להחליט שאוספים כסף במרוכז עבור הכיבוד למפגש - ונותנים אותו כהחזר למארח, על כך שטרח וקנה וארגן הכל (לדוגמא, אם לא רוצים כל אחד להביא משהו...) ואת זה ניתן לאסוף מהבאים למפגש, כשיודעים בדיוק מי הגיע, וכך גם לא משלמים מראש על משהו שעלולים לא ליהנות ממנו בגלל מקרה של הרגע האחרון.

YulaShpil

New member
את כל הנקודות האלה ניתן לפתור ללא "מסים"

בעניין הכיבוד: אפשר לבקש מכל אחד להביא לפי יכולתו, ולא להגיד לכל אחד בדיוק מה להביא. כל מה שעל המארח לעשות זה לדאוג למעט גיבוי, למקרה שאנשים לא הביאו מספיק (ומנסיוני בהרבה מפגשי חברה במקומות שונים - ת-מ-י-ד נשאר הרבה אוכל אח"כ, ואפפעם לא חסר), ובינינו: לכל אחד יש קצת אוכל ומשקאות בבית ממילא... בעניין התארגנות לקניה מרוכזת של חולצות וכו': כשיש אירוע של רכישה חד פעמית - מתארגנים באופן חד פעמי, ואין צורך בקופה כל הזמן. וגם לא חייבים להכין לכולם. אם מתארגנים להופעה במצדה, למשל, שואלים מראש מי מעוניין בחולצה ומוכן לשלם עליה, וקונים מס' חולצות כאלה בהתאם למס' המתעניינים. מי שבאמת רוצה - יציין זאת מראש, ומי שנזכר מאוחר - חבל, אבל לא סוף העולם, ותמיד אפשר להזמין אח"כ עוד. להכין סתם עותקים (אם זה חולצות, או סיכות, או קנית דיסקים מרוכזת, או כל דבר שדורש התארגנות כספית מוקדמת), זה בזבוז - גם של אנרגיות, ויותר מכך: של כסף. ושוב - אנחנו לא מועדון, ואי אפשר להטיל על מישהו לנהל קופה משותפת. זה לא נכון מכל כך הרבה בחינות, גם כלכלית, גם חברתית (מי ינהל את זה? ואם מישהו לא סומך על אותו מישהו שנבחר לנהל?), שפשוט לא כדאי להיכנס לזה.

sarita4

New member
יעל בואי נשאל את כל הפורום לדעתו

ושנית בעניין המתנות רק אני וענבל הינו מביאות מתנות צנועות וחמודות מכיסנו אז אם עכשיו מעלים רעיון כזה לא צריך לשלול אותו על הסף אפשר לשמוע את שאר הדעות של הפורום ומה גם שזה לא קשור למתנות של ימי הולדת וכו' בעתיד זה יכול להיות. אנחנו לא מבקשים סכומים שאנשים לא יעמדו בהם בערך 20-50 שקל אני חושבת שאנשים יוכלו לעמוד בזה וזה לא תשלום חודשי או כל דבר הדומה לך (ואם ניהיה מועדון מה רע?) ובקשר לאוכל זה יהיה מאוד יעיל. אבל בואי ניתן לפורום להביע דעה

romens

New member
אני דווקא לא מת על הרעיון

"מס פורום" נשמע כמו מוסד סגור חח מצד אחד זה טוב שיהיה את זה ואז זה יקל במידה מסויימת, אבל לא יודע עד כמה זה באמת יעיל... אז כמו שאמרתי אני לא מת עלה רעיון הזה...

handlessman

New member
ת'אמת יעל הצליחה להטות אותי קצת לכיוון שלה...

אפשר לקחת סכום מכל חבר פורום שבא לאירוע מסוים בשביל הצרכים של אותו אירוע ספציפי, ולא משהו חד פעמי שאי אפשר לדעת עד כמה הוא משתלם. אז נראה לי... שנהייתי נגד המס פורום שהוצע בהתחלה, אבל אין לי בעיה עם תשלום עבור אירועים ספציפיים, כמו שכבר אמרתי, עבור הצרכים של האירוע המדובר בלבד.

טעות.טועים.טעינו.

אני מתנצלת יעל, אני חושבת שלא הבנתי לחלוטין את הרעיון של איסוף הכסף-אני הבנתי שאיסוף הכסף נועד לקניות מרוכזות - חולצות וכדומה - ולכן אמרתי שזה יעיל. מהדברים שכתבת הבנתי שטעיתי. רעיון החזר הסכום הדרוש למארח - נשמע אכן הרבה יותר סביר. ולכן גם אני נגד.

sarita4

New member
לזו היתה הכוונה

אבל זה כבר לא משנה רוצים לעשות משהו נחמד אבל בסוף הכל מתחרבש

handlessman

New member
לא, הכוונה הייתה...

למשהו שהוא אחרי הכל, לא משנה איך תקראו לזה, מעין דמי חבר מועדון שהן בשביל הפעילות השוטפת - ז'תומרת לכל מה שיתארגן לפורום בזמן הקרוב לפחות, וברגע שמישהו שילם, בשביל לקבל תמורה לכסף עליו להראות נוכחות בכל האירועים. ואם הוא לא יכול? בגלל זה, אם צריך כסף לאירוע מסוים - בודקים מי הולך לבוא, ואוספים מאלה שכן. ואז אין בעיות. ואם אין דרך להשיג מכולם את הכסף לפני המפגש, אז באמת מוודאים שאלה שאמרו שיבואו באים ב-100%, המארח קונה את הדברים הדרושים וכולם מחזירים לו.

glitter8

New member
ולסיכום../images/Emo130.gif../images/Emo130.gif

קראתי את הדיון שהתעורר בעקבות ההצעה של שרית (טוב, עכשיו זה כבר ברור שהרעיון שלה..) ואני רואה שעל פי רוב הדעות אין רצון מצד החברים ל"דמי חבר" קבועים אלא לפי הצורך - בכל פעם כשיעלה משהו ספציפי, כגון הסעה למצדה, רכישת סיכות, כיבוד למפגש, או כל רעיון אחר- נחליט לגביו באופן נפרד וכך נימנע מבעיות מיותרות. וכאן גם המקום להביע את דעתי האישית- לאור נסיון העבר, ופה אני גם מדברת על מקרה המפגש בחוף הים- שנושא הטיפ לא שולם בצורה מסודרת ויצא שמי שהלך אחרון שילם במקום כולם, ועל אחת כמה וכמה- מקרה ההסעה למצדה- שכל עוד דובר בתשלום להסעה -כולם שילמו בשמחה- אבל כשקרו תקלות- היתה אי נעימות גדולה מאד , בלשון המעטה, ואני , שעוד לא הייתי מנהלת הפורום, (לא באופן רשמי, בכל אופן), קיבלתי את כל התלונות של כולם, כאילו לא הספיק כל הכאב ראש שהיה כרוך באירגון ההסעה (עוד לפני שהתחילו התקלות, ) ותאמינו לי שזה לא כיף שבמקום לנסוע למצדה בכיף אני עסוקה בלהדוף תלונות בגלל פאדיחה של מישהו אחר,- וכאן אני מודה שזו טעות שלי שלא גביתי כסף מראש מכולם, וטעות שלכם שנזפתם בי במקום במי שהיה צריך לנזוף בזמן שביקשתי תוספת לתשלום שנקבע מראש, בקיצור- מה שאני אומרת- איפה שיש כסף- יש בעיות.ויש מריבות ואם תהיה קופת פורום? מי יאסוף את הכסף? מי יחליט מה עושים איתו? מה עושה מי שלא מסכים עם הדברים שנעשים עם הכסף? (הרי איפה שיש יהודי אחד יש 20 דעות) מה קורה עם מי שלא מגיע לכל המפגשים כי הוא גר בערד או בירושלים? בקיצור- אני נגד באופן נחרץ, אני חברה בלפחות 10 פורומים וקומונות- באף אחד מהם אין קופת פורום- בכולם כשיש מפגשים - כל אחד מביא כיבוד או שאוספים כסף ספציפית לאירוע מסויים (טיול,הופעה,וכו) זהו. בקיצור- הרעיון ירד ברוב קולות, נמשיך כמו שהיה עד עכשיו, היה בסדר, לא? ומי שרוצה לקנות מתנות לכולם (שזה נחמד,) שיעשה זאת מרצונו הטוב. אי אפשר לחייב אנשים לשלם עבור מתנה שהם לא בהכרח רוצים אותה... המשך שבוע טוב, בקרוב נתחיל להתארגן למפגש ולשלוח מסרים עם הפרטים- נא לאשר הגעה!

sarita4

New member
אני רואה שהוצתם הכל

מכל פרופורציה אם רציתם לעשות משהו אז הצלחתם שיהיה לכולם כל טוב. ותודה רבה לכולם

למעלה