שאלה חשובה למדריכים פה:

שאלה חשובה למדריכים פה:

יש לי 2 מתאמנים שהם רוכבי כביש מקצועיים. הם עובדים לפי תוכנית שיש להם כרכיבה נוספת שיש להם, וכחלק מהתוכנית הזאת הם בעצם לא ממש "זורמים" לפי מערך השיעור שלי, אני יודעת שזה נשמע מוזר אבל לי זה קצת מפריע, כי ת'חלס הם כאילו מתאמנים בשיעור לבד לפי הקצב שלהם, עולים ויורדים מתי שבא להם ועושים ספרינטים פתאום ומהירויות גבוהות בעמידה ועובדים לפי התוכנית האישית שלהם, אבל הם אומרים בפירוש שהם אוהבים להכנס לשיעור שלי עם המוסיקה שלי ואני ממש מרגישה כאילו אני בבעיה מקצועית עם זה, כי יש לי אחריות על מי שבשיעור, ומצד שני, הם עובדים לפי תוכנית (אומנם לא שלי, אבל הם יודעים מה הם עושים), הייתה לי שיחה מעניינת איתם הערב ואין ספק שהם מקצוענים שיודעים מה הם עושים. איך אתם מתנהגים במצב כזה עם המתאמנים? נותנים להם לעשות את התוכנית שלהם או "מתעקשים" שבשיעור שלכם יעבדו לפי המערך שלכם? (מתעקשים זה אומר שמבקשים מהם שיעשו את התוכנית שלהם בנפרד וישלבו את השיעור כחלק מהאימון האירובי השבועי שלהם? ) וחוץ מזה, מבחינת אחריות בשיעור, מה קורה במצב כזה- הרי אני אחראית על המתאמנים שלי בשיעור, אבל הם לא עובדים לפי התוכנית שלי.....אז מה במצב כזה?

תזרמי

הם יודעים מה הם עושים. רק תבקשי שישבו על מתקני דיווש בצד ו/או מאחור בכדי לא לבלבל את שאר הקבוצה. היו לי הרבה כאלה ואין שום בעיה כל עוד הם לא מפריעים להעברת האימון שלך.

ליבית1

New member
לדעתי...

צריך להבהיר להם מראש שהשיעור הוא שיעור קבוצתי מודרך וזה אומר שכל הקבוצה עושה את אותו דבר בהתאם להנחיות של המדריכה. יש בעייתיות עם זה שהם עושים "מה שבא להם" בתוך קבוצה, כי אם יש אנשים חדשים זה יבלבל אותם, או ידרבן אותם מעבר ליכולת שלהם. אני חושבת שאת אמורה להגיד בצורה מאוד ברורה שאם הם נמצאים בשיעור שלך, הם עושים אותו כמו שאת בנית אותו. יש לך אחריות כלפי קבוצה שלמה, לא רק כלפי השניים האלה...

../images/Emo31.gif

בתור רוכבת כביש, אני מוצאת את הספינינג ככלי אימון יעיל לשיפור יכולות רכיבה, במיוחד בימים אלה שהכביש הפך מסוכן יותר... לרוב אני מבצעת את האימון כהילכתו, בהתאם להוראות המדריך/כה, לפני תחרויות אני בהתאם לתוכנית אימון שלי וזה אומר שאני מדוושת מאחור ובצד ומנסה לא להתבלט ולהפריע לקבוצה. בנוסף, אם אני נכנסת לשיעור של מדריך (לצערי יש הרבה כאלה) שמערך השיעור שלו קטסטרופלי ונוגד את ההיגיון הרכיבתי שלי אני לא מבצעת את ההנחיות שלו כי אם את שלי. לא חושבת שצריך להגביל כניסה לשיעור של רוכבים מיומנים ואף להגביל אותם למערך מסויים אם הם לא בשורות הראשונות... לא מדבר באחריות ואין כאן שום סיכון, לא כלפי הרוכבים המיומנים ולא כלפי החדשים שלא יכולים לעשות את מה שהמיומנים עושים. לדעתי, בקורסי הדרכת ספינינג יש להוסיף שיעור מעשי ברכיבת כביש, יתרום המון ללמידת טכניקת הדיווש הנכונה.

זה בסדר גמור גם אם לא הכי מתאים למאמן

רק שישבו במקום הכי נידח בשיעור (רצוי מאחורה בפינה) אני חושב שהם יכולים גם להתחשב בך בענין זה. מבחינת אחריות זה תלוי - ההנחה שלי היא שהם לא חורגים מאימון "בריא" (גם ככה את לא תמיד יכולה לפקח על מישהו שהחליט לעבוד כמו מטורף מבחינת עצימות בשיעור). זה שהם נניח יושבים יותר יותר או משנים קצב באופן שונה, לא משנה בסוגיית האחריות כל עוד את מאפשרת להם לעבוד על פי התוכנית שלהם.

אסףףףףףףף הוא נפל ../images/Emo7.gif../images/Emo10.gif

איך שאני בניתי עליו איזה באסה

כן ../images/Emo10.gif. דיי חפרתי על זה בפורום אופני כביש

עצוב, אבל מה לעשות, בכל זאת בן 39 העלם. אני אישית מקווה שאנדי האיטריה שלק יתן בראש לקונטדור.

הבנתי,כנראה שאצטרך לבקש מהם לשבת מאחור או בצד

כי הם יושבים שורה ראשונה תמיד ובדיוק מולי....אז עם הפרעת הקשב הקטנה שלי (הלא מאובחנת....) זה מלחיץ ומבלבל אותי קצת... אני אדבר איתם , הם אנשים איכותיים מבינים עיניין. תודה לכל העוזרים ועונים
מבטיחה לעדכן...

טלטלונה

New member
בתור מתאמנת

שמחוסר ברירה הולכת אחורה ולצד כדי לעשות מה שבא לי זה באמת לא הכי נעים כלפי המדריך והקבוצה.. אבל צריך גם לדעת להפגין סובלנות וכל עוד הם בסוף אז באמת חפיף..בסופו של דבר הם גם מפרגנים לך אז תהני:) ולגבי החדשים הם כמו עדר נסחפים אחרי הרוב אולי יתבלבלו לשנייה..לא יותר אז אין לך מה לחשוש ואם כבר אז אני אחפור לך עוד קצת מה דעתך על הטרוגניות ??? ומה דעתך על קבוצות מיעוט? ומה דעתך ללמוד לוותר קצת לפעמים? אה?אה?אה? חחחחחחחחחחחחחחחח החופש הגדול הזה עושה לי טוב!!!

חחח..מצחיקולה...

גם לבת האמצעית שלי קוראים טל והיא מצחיקולה
כנראה יש משהו בשם הזה. הקטע שאני קוראת לה טלטלונה.... הטרוגניות- סבבה, קבוצות מיעוט- ניחא, לוותר? לא ממש אני.....בעייתי.....עובדת על זה....

dovev

New member
רוכבים מקצועיים

מחזק את הנאמר- בהנחה שמדובר ברוכבים מקצועיים, תני להם להתאמן כפי שהם יודעים, רק שיעשו זאת מאחור בשורה הרחוקה ביותר ממך. לרוכבי כביש מקצועיים יש את התוכנית שלהם. קחי זאת כמחמאה שהם אוהבים את המוזיקה שלך ובאים לשיעורים שלך.

רוכבים מקצועיים שבוחרים לבוא דווקא לאימון שלך

מצביאים עבורך - גם דרך הרגליים. מגיע לך שאפו. כמו שנאמר כבר הציעי להם מקום באימון שלך אבל בשורה האחרונה, או בצדדים, כך שלא יסיטו ויבלבלו את המתאמנים האחרים ואת מערך האימון שאת רוצה להעביר. אלה השגרירים הכי טובים....

זה שיעור שלך.ממלכה שלך

כל מי שנמצא בממלכה שלך יתנהג כפי הכללים הנהוגים רוכב מקצועי יודע לכבד אחרים,במיוחד בעל סמכות שישב ולמד אצלי אני מבקש מהם להתנהג ככל מתאמן ושבחוץ יהיו מקצועיים אני מכיר כמה מקצוענים שלא מצליחים לסיים שיעור מובנה הצעה שלי ,לבקש מהם לכבד אותך ואת המשתתפים ושיתנהגו ככל מתאמן\ת כמובן בצורה יפה ואסטרטיבית בהצלחה

למעלה