שאלה חשובה למי שראה את הפרק האחרון

י ל ד רע

New member
שאלה חשובה למי שראה את הפרק האחרון

יצא לי לראות את הפרק האחרון רק ביום שישי רציתי לדעת האם כל השאלות שנשארו פתוחות נענו?

אני הבנתי את הסוף מצויין../images/Emo58.gif

ונותרו מספר דברים שלא הוסברו בסופו של דבר: לא הוסבר מה היה מיוחד בוולט ולמה האחרים רצו אותו כל כך. אפשר לשער על סמך דברים אחרים אז זו פרשנות. ראינו כמה אנשים במהלך העונות עם יכולות מיוחדות אבל למעט דזמונד, לכולם הייתה פחות או יותר אותה יכולת: לתקשר עם מתים. אז ניתן לשער שוולט היה גם כזה, אבל זה נתון לפרשנות. לא הוסבר כיצד ג'ייקוב וריצ'ארד היו יכולים לצאת ולשוב לאי מתי שבא להם ולא הוסבר מה ריצ'ארד הסתיר מג'ק והרלי כשפגש בהם בג'ונגל ואמר להם שהם עדיין לא מוכנים לשמוע היכן היה. לא הוסבר למה לוק אמר לאקו שהוא ראה אור בהיר בפרק 4 עונה 1(כשבעצם הוא היה אמור לראות את המפלצת) בעוד ואקו ראה את מפלצת העשן השחורה, מאחר ושניהם היו אמורים לראות את אותו הדבר. יש שתי פרשנויות אבל אלו תאוריות: או שהמפלצת התחזתה לאור בהיר ומפתה מכיוון שכבר אז רצתה לקחת ללוק את הגוף, או שיש גם מפלצת אור או עשן לבן טובה על האי (מה שמסביר כיצד אמם החורגת של MIB וג'ייקוב הרגה את כל האנשים בכפר - מה שגם זה לא הוסבר). על כל שאר הדברים פחות או יותר קיבלנו תשובה

Tapudy

New member
אתה צוחק? ../images/Emo58.gif

לא קיבלנו תשובה לכלום!!! הדוגמאות שלך לשאלות שלא נפתרו זה רק קצה הקרחון לשאלות הפתוחות. הם אפילו לא טרחו להסביר את הדברים הכי בסיסים, כמו מה זה אותו כוח מיסתורי של האי או אפילו מה הוא האי (אלא אם כן תיאור לקוני כמו "פקק" מספק אותך). הדבר היחיד "שנפתר" זה מה זה הפלאש סיידווייז. אבל גם זה היה זול כי זה טוויסט שהונדס רק מתחילת העונה האחרונה ולדעתי הפך את כל מה שראינו בפלאש סיידווייז לחסר משמעות.

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif אני לא מסכימה

זאת אומרת, נכון שלא ענו לנו על המוווון שאלות (על הרוב המוחלט) אבל אני לא חושבת שהפלאש-סיידווייז איבדו מהטעם שלהם בגלל זה. להיפך. כל הנקודה היא שעולם המעבר הזה הוא עולם שהם "המציאו" לעצמם. זה עולם שבו היה להם סוג של תיקון. סוייר, שקודם היה עסוק במרדף ונקמה ומרמה הפך לשוטר, לג'ק היו יחסים טובים ותקינים עם הבן שלו - מה שלא היה לו עם כריסטיאן, היחסים של לוק עם אשתו ועם אבא שלו... כולם הגיעו לאי עם איזה "עבר אפל" כלשהוא. פה הייתה הזדמנות לתקן את זה. מעבר עבור הדמויות וגם קצת עבורנו. ולגבי ההסבר לגבי האי... ההסבר לקוני, אבל כן היה איזהשהוא הסבר (צולע, אני מסכימה). וכן הייתה איזו סגירה לסיפור של האי, כשבמלחמת הטובים נגד הרעים, הטובים ניצחו (בהנחה שג'ק בצד הטוב). יש המון המון סוגיות לא ברורות, הרבה יותר גדולות מקטעים כמו מר אקו או למה אדם כזה או אחר הופיע או לא הופיע. השאלות הגדולות יותר הן מאיפה, למשל, הגיעו יוזמת דארמה. איך הם קשורים לסיפור? במשך עונה וחצי זיינו לנו את המוח על הנשים ההרות שמתות, חטפו את קלייר בשביל זה, עשו בדיקות לסאן, אפילו לרגע גרמו לנו לחשוב שאולי קייט תיכנס להריון. זה היה נושא פה. מאיפה זה הגיע? איך בן ריפא את אחותה של ג'ולייט ואיך הוא בעצמו חלה בסרטן אם האי הזה "מרפא"? בכלל, הסבירו לנו אי פעם איך האי הזה מרפא? הרי לוק חזר ללכת וסאן נכנסה להריון ורוז החלימה מהסרטן - 3 ניסים רפואיים, לא? ואלה רק כמה דוגמאות. ובכל זאת, זה לא גורע מהפרק האחרון בעיניי. מעצבן אותי לדעת שיש המון נושאים פתוחים שאף אחד לא טרח אפילו להזכיר בעונה הזאת, אבל הפרק עצמו היה טוב מאוד. ובייחוד לאור העובדה שכולנו ידענו שכל השאלות לא ייפתרו, למה לא לצפות בפרק פשוט כדי להנות מפרק סיום של סדרה טובה, שגם אם עלתה לנו על העצבים רוב הזמן, עדיין ריתקה אותנו למסך כל שבוע במשך 6 עונות? ברגע שהבנתי מראש שלא יהיו תשובות לשאלות הרבות שהועלו בין עונות 1 ל 4 (וחצי, אפילו), היה הרבה יותר קל להנות מהפרק ולהתרגש ממנו. אפילו קטעי הזכרונות, שאני בד"כ שונאת בסדרות כאלה, היו בטוב טעם ובמינון מדויק. אחלה פרק סיום, בעיניי.

מה בקשר לקייט? ../images/Emo58.gif

מה לדעתך התיקון שלה? הרי דווקא החיים שלה נראים די אותו דבר כמו שהם נראו ב-2004 המקורית - פושעת שנתפסה ומלווה ע"י מרשל.

דנה1982

New member
יש 2 אפשרויות לגבי קייט

מצד אחד, נראה שקייט במציאות החלופית טוענת שהיא חפה מפשע. יכול להיות בעולם המעבר היא באמת לא רצחה את אבא שלה? מנגד, יש גם את קלייר שאותה היא פוגשת בשדה התעופה, עוזרת לה להגיע לבי"ח וכאילו לקבל את ההחלטה לגדל את אהרון (וכמובן מיילדת אותה שוב), מה שאולי מהווה סוג של תיקון על זה שקייט לקחה את אהרון איתה והרחיקה אותו מאימא שלו. כולם בדרך מסוימת תיקנו משהו. גם בן, שעזר לבת שלו והקריב למענה (לעומת על האי, שם הקריב אותה למען מטרה "גדולה" יותר).

imitsu

New member
בנוגע לנשים ההרות שמתות

זה אולי יישמע הזוי, אבל נראה לי שמי שמנע מהן ללדת ואפילו למות היה ג'ייקוב.. זה בדיוק מה שקרה לאמא שלו.. יכול להיות שהוא פשוט לא רצה ילדים נוספים באי אחרי מה שהוא עבר שם בתור ילד..

לא ככה

New member
וואלה לא הבנתי כלום

בפלאש סייודוויז אם אם מתו מתי הם מתו(בהתרסקות הראשונה בפרק 1? בפיצוץ האטומי? סתם מתו מה? ממתי קייט מתה או הארלי? ואם הם מתו איך הם חיים על האי? מזו האבן שדזמונד הזיז? אקיצר בשלוש מילים WTF

tamarhp

New member
זה מאד ברור ../images/Emo58.gif

במציאות א' - הם מתו כמו שכל אחד מת. צ'ארלי טבע, ג'ק מת מהדקירה, קייט וסוייר המשיכו לחיות עד שהם מתו בסוף מזקנה, מחלה, או כל דבר אחר. אבל מתישהו כולנו מתים בסוף. בסופו של דבר, כולם נפגשו במציאות ב', שהיא בעצם המעבר לעולם הבא. כשהאדם זוכר את מה שהיה בחיים הקודמים שלו, ומוכן נפשית "לעבור הלאה" - אז הגיע הזמן להמשיך לעולם הבא. דזמונד הזיז את ה"פקק" שהיה בחור - עם הפקק היה אור, בלי הפקק היה אש והאי עמד לטבוע.

geula26

New member
הם לא מתו

מיילס אומר לסוייר שג"ולייט אמרה [לאחר שקברו אותה]שזה עבד.הפיצוץ תיקן משהו ולכן המטוס לא נפל ובגלל השינוי הזה השתנו עוד דברים שרואים בפלאש סיידוויז.לא ניראה לי שהם מתו אלא ניהיו מתוקנים יותר בגלל התהליכים שהםשהם עברו על האי.אלה שמתו על האי לא מתו במציאות המתוקנת,ואלו שנשארו בחיים על האי ויצאו עם לפידוס המשיכו למציאות לא ידועה ואלו שנשארו על האי הארלי בן ודזמונד... טוב, צריך לפי דעתי עונה 7

CallMeCavanaugh

New member
נראה לי שפיספסת את סוף הפרק האחרון

הפיצוץ לא תיקן שום דבר, ההבזקים הצידה לכאורה הם בעצם בעתיד.

תשובות

ואם אתה עדיין לא מבין לאחר שתקרא את ההסבר הזה, אז אתה פשוט לא מסוגל להבין כי יותר ברור מזה אני לא יכול להיות: בעונות הראשונות הפלאשבקים הראו מה קרה לגיבורי הסדרה לפני שהגיעו לאי. אחר כך באו פלאשבקים שהראו מה קרה לאחר שעזבו את האי בפעם הראשונה, כלומר פלאשבקים עתידיים. אחר כך הגיעו הפלאשבקים של עונה 6 שבעצם הראו מה קרה לכל אחד ואחת מהניצולים לאחר שמתו אך לפני שהמשיכו הלאה לעולם הבא. כל אחד מת בסופו של דבר. חלק מהם מתו זמן קצר לאחר שהגיעו לאי. חלק מתו זמן רב לאחר שהגיעו לאי וחלק מתו לאחר שעזבו את האי, מי מזקנה/מחלה או מכל סיבה שהיא. כל אחד מת בזמנו שלו. לאחר שמת נשמתו נולדה מחדש במעין נקסוס או לימבו אם תרצו, שם נשמתו חיה את חייה מההתחלה בשביל לעשות תיקון (בטרם תמשיך הלאה לעולם הבא). בנקסוס הזה האי לא היה במשוואה בכלל והטיסה לא התרסקה. מכיוון שהגיבורים חיו את חייהם שוב מההתחלה, בלי השפעת האי, הם לא הכירו זה את זה למרות שהיה להם נקסוס משותף. בשלב מסויים צ'רלי חווה כמעט מוות ונזכר בחיים שהיו לו בטרם מת. חשוב מכול - נזכר בחייו על האי. הוא גורם לדזמונד להזכר או בעצם "להתעורר", ודזמונד מבין שצריך לגרום לכל הדמויות לזכור כדי להביא אותן לידי תיקון וזה מה שיגרום להם להמשיך הלאה אל העולם הבא. זה הוסבר בצורה מאוד ברורה בשיחה בין ג'ק לאביו. ובאופן עוד יותר ברור: ג'ק: מת רק כשראינו אותו מת בפרק הסיום בסצינה האחרונה. כל מה שעבר עליו לפני זה (חוץ מהפלאשבקים של עונה 6) קרה באמת בעולם האמיתי לג'ק החי. כן, גם הטיסה השנייה שנחתה על האי קרתה באמת. לוק: מת כשבן הרג אותו. כל מה שקרה לו עד לנקודה זו קרה לו באמת. ג'ולייט: מתה זמן קצר לאחר שפוצצה את הפצצה והצליחה להחזיר את כולם ל2007. קייט, סוייר, לפידוס, ריצ'ארד ומיילס: עזבו את האי בפרק הסיום ולא ידוע מה קרה להם אבל גם הם בטוח מתו מתישהו בעתיד כי כולם מתים בסוף. בן, דזמונד והוגו: נשארו על האי בפרק סיום העונה וידוע שהוגו ובן לקחו על עצמם את התפקיד של ג'ייקוב וריצ'ארד בהתאמה. מעבר לזה לא ידוע כלום אבל גם הם מתו בעתיד כי כולם מתים בסוף. בון מת בעונה הראשונה מפצעיו, שאנון מתה מירייה של אנה-לוסיה שמתה מירייה של מייקל שמת על הספינה שהתפוצצה כמו גם סעיד שמת בצוללת יחד עם סאן וג'ין. בקיצור, מלבד הפלאשבקים של עונה 6, כל מה שקרה באמת קרה כפי שקרה

Dror Bar

New member
כמה הערות

ראשית אנחנו יודעים שגם ריצרד מת מזקנה - הוא התחיל להזדקן... אז למה הוא לא היה בכנסייה עם השאר? ג'ייקוב חי המון המון שנים ואין שום אפשרות לדעת שהרלי באמת יוותר על התפקיד וימות... הוא סתם מופיע בכנסייה או לחילופין למה בן לא נכנס איתם ומגיע לעולם הבא... מה הוא עוד צריך לסיים? איך דזמונד של האי יודע על מה שקורה בעולם המקביל- הוא הרי אומר לג'ק:" יש מקום טוב יותר שכולנו יחד, ועושים את מה שאנחנו רוצים לעשות" זה כאילו הוא האיש שמחבר בין שתי העולמות. ועוד דבר קטן... לפני שפוצצו את הפצצה דניאל אמר משהו בסגנון שהוא צריך לבדוק את הכיוון שאפשר לצאת מהאי כי בגלל שהאי זז שוב ושוב בזמן צריך לחשב נקודות ציון חדשות בשביל שמטוס יוכל לצאת ממנו( הרי תמיד יש את העניין שאי אפשר לצאת מהאי מכל כיוון) אז איך לפידוס והחברה יודעים לצאת בלי הכיוון הזה? תודה מראש.

JohnLocke

New member
תשובות

האנשים בכנסייה הם האנשים שהיו צריכים את העולם הזה, לפי כריסטיאן הם "יצרו" אותו, לכן כנראה ריצ'רד לא היה צריך את העולם הזה. גם מיילס היה שם בתור שוטר, אבל לא ברור אם הוא היה חלק מהאנשים הלא-באמת-קיימים (כמו דיוויד), או שהוא פשוט לא היה מוכן עדיין (כמו אנה לוסיה). הארלי מת מתישהו אבל אני מאמין שהוא כן העביר את התפקיד הלאה למישהו אחר. לא ברור מתי זה קרה, אבל בגלל שהעולם הזה לא קשור בזמן, זה היה יכול לקרות עוד 1000 שנה. לגבי בן, בשרשורים השונים הרבה אנשים מדברים על זה. חלק מדברים על כך שרצה לבלות עוד זמן עם אלכס, אני חושב שזה יותר קשור לכך שהוא עדיין צריך לכפר על כל הרציחות שלו. דזמונד על האי טעה - הוא חשב שזו מציאות אמיתית, אחרי שחווה אותו בבדיקה האלקטרומגנטית של ווידמור. הוא לא ידע שזה עולם מעבר. ג'ק הסביר לו שיש רק מציאות אחת, ושאין קיצורי-דרך. לגבי לפידוס ואיך הם יצאו מהאי - זו שאלה טובה. נצטרך רק להאמין שהיה להם מזל והם טסו בדיוק בזווית הנכונה.

Tapudy

New member
אני מדבר כללית על שאלות שנפתחו בסדרה

בהקשר של הפרק האחרון גם לי הכל היה דיי מובן. אבל השאלות הכי בסיסיות בסדרה נשארו ללא מענה מספק.

JohnLocke

New member
תראה את העונה הראשונה עוד פעם

ותגלה שאין כמעט שאלות פתוחות שנותרו מהפרקים האלו. איזו שאלות בסיסיות לא נענו?

למעלה