שאלה חשובה מאוד (לדעתי) על מתנדבים נפשיים

שאלה חשובה מאוד (לדעתי) על מתנדבים נפשיים

שלא קשורה אלי אישית (אני כבר "קשישה" והרבה אחרי צבא): אני יודעת שמתנדבים עם פרופיל 21 נפשי לא יכולים, לפי דברי תא מתנדבים, לקבל סיווג בטחוני ללא קשר לסיבה בגללה קיבלו את הפרופיל הנפשי, והדרך היחידה עבורם להיות יותר משוטפי כלים ועובדי רס"ר היא להעלות פרופיל ולהתחייל כרגיל (כי היום כל דבר שדורש אחריות מהחייל דורש לפחות סיווג סודי, ואפילו סודי ביותר, גם להיות פקיד של קצין בתפקיד חשוב). אז רציתי לדבר על מקרה מסוג ספיציפי מאוד, שבו יש מלש"ב (או מלש"בית) שמעולם לא היה בטיפול פסיכיאטרי, מעולם לא נטל תרופות, אינו בעל נטיות אובדניות, תלמיד מצטיין בבית-ספר רגיל ואף לומד פיזיקה, מעולם לא שיקר לקב"ן כדי לקבל פטור (כמו אנשים שעשו זאת והתחרטו) וחדור מוטיבציה לשרת בתפקיד יוקרתי, רק ש: לפני עשר שנים, בראשית שנות לימודיו בבי"ס, הלך לפסיכולוגית ילדים, ובגלל שחשש שלצבא יש מודיעין שבודק הכל לגבי החיילים שלו, וידע שאסור להיתפס משקר, אמר "כן" כשהמראיינת בלשכת גיוס בצו ראשון שאלה אותו אם היה אי-פעם בטיפול פסיכולוגי. לפי נהלי הצבא הוא הוזמן לקב"ן ואח"כ לפסיכיאטר, ואלה לפי תנועות הגוף שלו והתשובות שענה לשאלותיהם החליטו משום מה לאבחן אותו עם דברים שספר הפרופילים של צה"ל נותן עליהם 21 נפשי באופן אוטומטי, גם אם במקרה שלו הם מופיעים בצורה קלה ביותר. וזאת למרות שבשנים שלפני-כן, לא בלטה אצלו כל התנהגות חריגה ובית-הספר לא התלונן כלל שהוא עושה בעיות, ואין לו כל אבחנה אזרחית, והוא עצמו לא רוצה להיות מאובחן ומתויג בדבר ורוצה לשרת בצבא עם פרופיל 97. נניח ואותו חייל רוצה להתנדב, אבל בגלל מגבלת הסיווג אין בשבילו תפקידים שבהם יוכל לבטא את האינטליגנציה הגבוהה שלו. אותו חייל קיבל את ה-21 שלו באופן אוטומטי בגלל ספר הפרופילים בלבד (אותו ספר חוסם אפשרות להעלאת פרופיל), ולא כי הפסיכיאטרים אכן השתכנעו שלו ספיציפית יהיה קשה בצבא הרגיל. יתכן ואם היה תלוי בהם בלבד ולא בספר הפרופילים, הם היו נותנים לו פרופיל 64, וגם זה רק ליתר ביטחון, וככל שזה תלוי בהם, אין כל בעיה באמינות שלו לגבי סיווג והם יוכלו לחתום על כך. איפה ניתן במקרה כזה להגיש בקשה לאישור חריג לקבלת סיווג בטחוני בכל-זאת, למרות שתא מתנדבים אומר שאין סיכוי? אם באמת אין סיכוי, אז זו ממש גזענות נוירולוגית של צה"ל! כמו שהומואים לפני 30 שנה קיבלו ממנו פרופיל 21!

hillator

New member
כמה דברים

1. המקרה כפי שאת מתערת זה שוב הוכחה מדהימה איך הצבא הישראלי מנוהל ואיך הוא לא יודע לזהות כישרון .. ובוא נגיד שלפני כמה זמן קראתי בעיתון ראיון עם מנכל חברת היי טק שפשוט הודעה לצבא הישראלי על זה שעשו לו את המוות.. למה? כי זה גרם לו לא לחתום קבע ותראי לאן הוא הגיע! 2. דבר ראשון בלשכת גיוס של כל מיני היררכיות.. יש הרבה ילדים שהולכים לפסיכולוג.. אני די בטוחה שכל ילד שההורים מתגרשים הולך לאחד כזה.. חשוב להבין איזו היררכיה פסיכיאטרית בדקה את הבן שלך? 3. פרופיל 45 ו64 נפשי יכולים לקבל סיווג ביטחוני אבל זה יותר מוגבל. עבור 21 נפשי דרושות הרבה מאוד החרגות. 4. מה שאני ההיתי עושה? ההיתי פונה לנציב קבילות החילים.

מדובר בנער שלא היו לו כל בעיות אך אני משערת

שבגלל שכרגע הוא לא מקובל חברתית, למרות שזה לא מפריע לו, (ככל הנראה הפסיכיאטר שאל אותו על זה) וכל מיני תנועות גוף ותשובות לשאלות (נראה לי שכך הפסיכיאטריה מתנהלת, לפי חקירותיי באינטרנט) הוחלט לתת לו סעיפים שגוררים אוטומטית פרופיל 21 (זו רק השערה שלי, אך לפי מה שאני יודעת זה בהחלט הגיוני מבחינת צה"ל). מה שאני יודעת על הפגישה זה רק שהוא אמר במפורש ש"לא היתה לי כימיה טובה עם הפסיכיאטר". אגב, זה לא הבן שלי, אני לא כזאת קשישה. גם אם הפסיכיאטר חושב שיש לו בעיות שלא אובחנו, זה לא מצדיק לתת לו פרופיל 21! למה פרופיל כזה נמוך? למה לא פרופיל שעדיין מאפשר קבלת סיווג בטחוני, כמו 45 או 64? לכן לפי התרשמות שלי אני כמעט בטוחה שמדובר באבחנות של הפסיכיאטר שלדעתו לא אובחנו פורמלית באזרחות, שספר הפרופילים של צה"ל מאפשר לתת עליהם רק פרופיל 21. לכן לדעתי האשמה היא בספר הפרופילים ולא בפסיכיאטר, שבסך-הכל לא יכל לפי כללי האתיקה הרפואית להתכחש לסימנים ההתנהגותיים שהוא ראה, אפילו אם הם קלים באופן שמצדיק התעלמות (עובדה שבעולם האזרחי הם לא השפיעו). רק שלפי דעתי ספר הפרופילים נוקשה מדי! למלש"ב אין שום בעיה שפוגעת בתפקודו היומיומי והוא מעולם לא אושפז, לקה בדיכאון או נטל תרופות, והוא עשה דברים שלפיהם אני מעריכה שלא תהיה לו כל בעיה בטירונות. אני מאמינה שלולא הופנה לפסיכיאטר היה יכול לצאת לקצונה ואף להפוך לרמטכ"ל. לכן אם כבר נותנים לו פרופיל 21 נפשי "ליתר ביטחון" בגלל כללי ספר הפרופילים, לפחות שיאפשרו לו באופן חריג לקבל סיווג בטחוני, כי במקרה הספיציפי שלו שלילת הזכות לסיווג לא מוצדקת, ואין לי ספק שפסיכיאטרים גם יטענו כך! תא מתנדבים טוען שזה אבוד, אבל לפי מה שנראה לי זה לא הוא שמאשר את הסיווג, אלא גוף אחר. איפה מערערים על זה?

hillator

New member
כמה דברים

1. בענייני בריאות הנפש כפי שציינת זה באמת תלוי מהכימיה עם הפסיכולוג\פסיכיאטר.. כל עוד הנער לא הובחן כחולה במחלת נפש מוגדרת אפשר להביא 1001 חוות דעת שונות. 2. בצהל לעולם על תגיד לעולם לא. דבר ראשון אפשר לערער על ההחלטה כ-30 יום מקבלתה. כמו כן ממקרה פרטי שאני מכירה עבור נערה שהיה לה בעיות בבית הפסיכאטר בבקום פשוט החליט שזה מחייב פרופיל נפשי.. ובנינו זה היה בולשייט. נער שהוא לא מלך הכיתה בתיכון זה לא הופך אותה לחולה נפש. גם אני לא ההיתי הילדה הכי מקובלת בתיכון, מה לעשות שהתענינתי בלימודים ולא בלעשן סמים. אז מה לא סיימתי אוניורסיטה? ההיתי יצור בודד? ממש לא. היו לי את החברות שלי. 3. ערעור זה לועדה רפואית עליונה מול ענף רותם. במקרה הנ"ל ההיתי פונה לנציב קבילות החיילים ומגישה קבילה על כל המקרה. אם זה מה שאת מתארת שמדובר בכמה שיחות עם פסיכולוג לפני 10 שנים והיום הכל כרגיל לא צריך להיות גם 64 נפשי. שוב אני לא פסיכולוג או פסיכאטר אבל בטוח שצריכים לאפשר לכם לשמוע חוות דעת נוספת. זה האתר של נציב קבילות http://nakhal.idf.il/default.asp יש להם צוות שלם בנושא קבילות נגד חייל רפואה(מעניין למה), תפני ותדרשי שיאפשרו חוות דעת נוספת. ההיתי מצרפת לקבילה מכתב מבית ספר שמראה שהילד נורמאלי לחלוטין ובעל קישורים חברתיים. אם את צריכה להתייעץ על כל דבר ולא נוח לך פה את מוזמנת לשלוח לי מייל או מסר בברכה

אבל הנקודה שלי היא שאפילו אם הפסיכיאטר הצבאי

צדק והבחור אכן ראוי לפי ספר הפרופילים (אם כי לא לפי מצבו האישי) ל-21 נפשי כי יש לו דברים שלא אובחנו עד כה באזרחות והצבא תייג כבעיה נפשית חמורה אפילו במקרים שזה לא מורגש כמעט בחיי המלש"ב - לא מגיע לו שישללו ממנו אוטומטית את הזכות לעשות תפקיד שהולם את האינטליגנציה שלו וכמו-כן סיווג בטחוני וחתימת קבע (על הזכות לעבור קורס קצינים כבר ויתרתי למרות שגם זה הוא יכול)! בעיקר אם פסיכיאטרים צבאיים בעצמם אומרים שהוא יכול לתרום הרבה מאוד לצבא! כי כמו שאמרתי, מבחינת תפקודו האישי הוא ראוי לפרופיל 97, וזה שבאזרחות אין לו כל אבחנה מוכיח את זה. רק שלספר הפרופילים זה ממש לא איכפת, ונגדו אי-אפשר לכבול (או שאולי כן?). איזה גוף הוציא את התקנה שמתנדבים נפשיים לא מקבלים סיווג סודי? כי אולי אפשר לנסות להיעזר בפסיכיאטר צבאי ולבקש ממנו אישור חריג. בכלל אני נגד נתינת 21 נפשי אוטומטי למלש"בים. לפי דעתי 21 נפשי צריך לקבל רק אדם שהוכח עליו ספיציפית שיש לו בעיה שמעלה מאוד את הסיכוי שלא יצליח לעמוד בטירונות, או שממש מתעקש שלא להתגייס. זה כמו שהומואים קיבלו פעם 21 נפשי. 21 נפשי צריך "לעוף" מספר הפרופילים.

hillator

New member
ככה

1. אין שום תקנה שאוסרת לתת סיווג ביטחוני ברמת סודי לבן אדם שמחזיק פרופיל 21 נפשי, 45 נפשי או 64 נפשי. מי שקובע סיווג ביטחוני זה השב"כ, מי שקובע פרופיל (21 נפשי זה עדיין פרופיל רפואי) זה חיל רפואה. השב"כ נוהג לעשות בעיות לבעלי 21 נפשי להוציא סיווג ביטחוני, ברור שיש חריגיות בנושא אני חושבת שהפניה אליהם היא ברגע שהמפקדים של החיל לוחצים לתת לו סיווג ביטחוני. 2. אף אחד עוד לא שלל שום זכות כי אני יכולה לרתון על זה מכאן ועד מחר ואת יכולה לנסות לפעול. אם את שואלת אותי והמצב הוא אכן כמו שאת מתארת שווה לבדוק את כל נושא הסעיף הנפשי שנית, לערב נציב קבילות לעשות קצת רעש שיבוא פסיכאטר נוסף וישקול את ההחלטה שנית. 21 נפשי זה אכן בעיה. 3. בנוגע לפרופיל 21 נפשי יש בעיות שהצבא לא רוצה להתמודד איתם אם מישהו מאז היותו ילד קטן הובחן כחולה במחלת נפש הם לא רוצים לשבור את הראש בנושא ולהתעסק איתו. באותה מידע אפשר גם לטעון עבור צליאק? הרי הם בסדר גמור רק לא יכולים לגעת בלחם. בכל מיקרה לא אני ולא את קובעות את הדברים האלו בצבא. לסיום מניסיוני המועט אם צה"ל לא שווה לך עכשיו לעשות רעש שיאפשרו לו סיווג עם 21 נפשי ואז יומים אחרי הגיוס יחסמו ממנו תפקיד אחר בגלל זה, שווה לטפל בשורש הבעיה ולא לנסות לשנות את המערכת כי בזה לא תצליחי ולטפל בשורש הבעיה זה לראות כיצד ניתן לערער על מתן דבר שלדעתך ולדעת כל גורם שמוערב בחיי הילד(ומכיר אותו יותר משתי דקות) ויודע שהוא כן מסוגל להיות חיל רגיל. בברכה

שורש הבעיה זה לא שחושבים שהוא לא מסוגל להיות

חייל רגיל, כי אף-אחד לא חושב ככה. שורש הבעיה זה שטוענים שיש לו משהו שספר הפרופילים מחייב לתת עליו 21, אפילו אם במקרה הספיציפי שלו זה לא מפריע. כך שלהוכיח שהוא יכול להיות חייל רגיל לא יעזור כאן. שורש הבעיה זה מדיניות צה"ל על ספר הפרופילים, שלא מאפשרת חריגות. או ששורש הבעיה הוא שמפלים בין פרופיל נפשי לפרופיל גופני: למנוע תפקיד ראוי ולפסול קורסים מבחור שהסיבה היחידה שקיבל פרופיל 21 היא חשד מבוסס של פסיכיאטרים צבאיים במקרה גבולי מאוד של משהו שנותנים עליו 21 נפשי, אפילו אם זה לא בא לידי ביטוי אחרי הילדות המוקדמת, בזמן שבחור שהבעיה "היחידה" שלו היא צליאק, חירשות, אפילפסיה, סוכרת או קרוהן או סרטן מלפני כמה שנים או ניתוח בלב מלפני כמה שנים יכול לקבל תפקיד בהתאם לכישוריו, להפוך לקצין ולעשות קריירה צבאית, גם בלי אישור להתגייס גיוס רגיל. בניגוד למה שאת טוענת, לפי דברי תא מתנדבים השב"כ לא סתם "עושה בעיות בסיווג לבעלי פרופיל 21 נפשי", אלא ממש יש לו תקנה שפוסלת אותם לסיווג. נקודה. עובדה שקצינים בתא מתנדבים מצהירים לעתים קרובות שמתנדבים נפשיים לא מקבלים סיווג מעל שמור. אם לשב"כ לא היתה תקנה רשמית בעניין לא נראה לי שאנשי תא מתנדבים היו יוצאים בכזאת הצהרה. למה לא קמים כמה פסיכיאטרים נאורים שעובדים בצבא ודורשים מהשב"כ לשנות את הפסילה הגורפת הזאת? או לחילופין דורשים מצה"ל לשנות את מדיניות ספר הפרופילים שלו?

hillator

New member
כמה תשובות

1. גם אם יש סעיף כולשהו שקובע נגיד שהבן אדם צריך לקבל 21 נפשי, כפי שאת מציגה את הבעיה זה לא שחור על גבי לבן. בואי אני אסביר את עצמי נגיד משה חולה סכרת , משה יכול לעשות מה שבא לו , להביא חוות דעת מכאן ועד זימבבואה זה לא ישנה את העובדה שמשה חולה סכרת. ולכן יאלצו לתת למשה 21 על סכרת. עכשיו חיים רוצים לתת לו 21 כי פסיכאטר א חושב שיש לו הפרעות חרדה, מחר יבוא פסיכאטר ב ויגיד אין לו שום הפרעות חרדה ומחרתיים יבוא פסיכאטר שלישי ויגיד כן הפרעות חרדה אבל מתונות. בקיצור זה תחום פרוץ. הרי זה לא סוד שהיו מלא חיילים שיצאו מצהל על 21 נפשי כי עשו הצגות. 2. צה"ל גם עושה את המוות לאנשים עם בעיות רפואיות. קחי אותי לדוגמא אני עתודאית שהתגלתה לה בעיה רפואית בזמן הלימודים. כיום אני מנודבת לצבא (מקצוע נדרש) אבל מה הבעיה הרפואית מחייבת אותי לשהות מרחק פינוי מבית חולים משמה אני לא יכולה לבצע בהד 1 , הקורס קצינים של המתנדבים יש שם איזה 10 איש בשנה ואצלי קורס קצינים זה ללא ספק פגיעה מקצועית בקידום. זה לא נראה לך אי הכרה בכישורי בן אדם? הרי סיימתי ראשונה במחזור בטכניון? אפשר לחשוב שצה"ל שוחה במהנדסים מוכשרים. 3. משיחה בזמנו אם קצינת תא מתנדבים היא הסבירה לי ש21 נפשי מהווה בעיה לקבל סיווג. כלומר יעשו בעיות, אולי לא יתנו על התחלה , לדעתי אם החל יהיה ביחידה והיחידה תעשה קצת לחץ יאשרו. לדעתי עבר פלילי או אזרחות זרה יכולים להשפיע יותר. שוב אני לא מומחית באבטחת מידע ואף אחד לא יענה לא לי ולא לתא מתדבים על זה בשב"כ. 4. בצה"ל חשוב שתביני שגורמים רפואים ומנהלתים לא מקושרים בגרוש אחד עם השני.. יד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה.

למעלה