קאפיש?
לא קאפיש בכלל... הלמידה בקורס היא של הקוקטיילים במצבם ה"קלאסי", מצב שלא היה נתון לפיתוחים ושינויים של כל מיני ברמנים הרפתקנאים. כך שאם אתה עובד ע"פ כמויות מדוייקות ומשתמש בחומרים הנכונים אתה צריך להיות מאוד מוכשר בכדי לפשל. בתור ברמן עם נסיון לא מועט אני חושב שאני יכול להגיד שהתרגול על "יבש" בקורס עוזר מאוד להשריש את הקוקטליים הקלאסים בתוך הראש ואח"כ שאתה מכין אותם על "רטוב" הם יוצאים בדיוק כמו שהתכוון המשורר. לרגע אני לא מעיז להגיד ששינויים קטנים פה ושם לא מוסיפים המון, להפך, כל ברמן והטאץ' האישי שלו הרי זה מבורך. אבל בכדי לדעת "לשרוד" בעולם האלכוהול אתה באמת באמת (באמת) לא צריך לתרגל את כל הקוקטיילים בקורס עם אלכוהול אמיתי, הרי מדובר שם בקוקטיילים קלאסים עם מינונים קבועים שכל מה שאתה מרוויח ע"י עשייתם הוא התרגול עצמו בעבודה בסביבה לחוצה של בר והשימוש הנכון בכלים שבו (בקבוקים, אמצעי מדידה, פוררים וכו') ודרך הפעולה הנכונה שלך בתור ברמן (מזיגה חופשית מדוייקת, אחיזת בקבוקים שונים בצורה נכונה, עבודה מסודרת וסדר ונקיון). בשביל כל הדברים האלה מים צבועים מספיקים יופי. בעיניי השימוש באלכוהול אמיתי הוא לא אחר מאשר גימיק אשר משרישים אותו בתור משהו שנותן לך הרבה יותר. אני רק אציין לסיום, לאורך כל הקורס שהיה לי טעמנו כל קוקטייל וקוקטייל שלמדנו להכין, וכל הקוקטיילים האלו נעשו בצורתם הקלאסית ע"פ מינונים מדוייקים. אתה רוצה ללמוד לאלתר ולהמציא סגנון משלך, בבקשה, אבל בזמנך החופשי ובמקום שבו אתה עובד כי בקורס ברמנים כל הרעיון הוא ללמוד את הבסיס לכל העולם הגדול הזה.