שאלה חשובה מאוד ,תענו כאלה שמבינים!

זו ש

New member
שאלה חשובה מאוד ,תענו כאלה שמבינים!

שלום לכולם אני בת 21 משוחררת ומעוניינת לעשות קורס ברמנים...2 חברות שלי עשו קורס בלימון ומספרות שהן נהנות שם בטירוף!!!..אבל אני בכל זאת רוצה לשמוע עוד אופציות לפני שאני נרשמת....אני לא מבינה בזה ממש ורוצה להבין אם זה באמת משנה עם מה אתה מתרגל עם צבעי מאכל, אלכוהול תוצרת הארץ או אלכוהול תוצרת חוץ??מה זה משנה??
 
ברור...

לתרגל עם מים צבעונים זה דרעק. זה כמו לא לתרגל בכלל. בבתי הספר שמתרגלים עם אלכוהול אמיתי, תוכלי לטעום כל דבר שתכיני, ולהבין בדיוק אם ואיפה טעית, או לחילופין, איך צריך להיות הטעם של המשקה. אז כן, זה משנה. ובקשר לאלכוהול תוצרת חוץ (ואני מניח שאת מדברת על הפרסום היומרני של לימון) אז ככה... זה נראה לי הכי שטויות בעולם בהתחלה, כי למה שבית ספר לברמנים ירצה "לבזבז" משקאות איכותיים על תלמידים צעירים וזבי חוטם שישפכו מהם כמויות לזבל. לא ממש קניתי את זה. אבל אני בחור רציני, והחלטתי לבדוק את זה. הם אשכרה משתמשים שם באלכוהול תוצרת חוץ. מתרגלים עם סטולי\נגריטה\גורדונס\דוראנגו\מרטיני\טיישנה, ושאר תוצרת חוצים איכותיים. תכלס, היתרונות הבולטים של אלכוהול איכותי תוצרת חוץ בקורס ברמנים זה כשאת מתרגלת ושותה את מה שאת מכינה, אז את שותה את זה בלי לקבל כאב ראש של וודקה אלסקה ודומיהן. את אשכרה נהנת ממה שאת מכינה. מעבר לזה, אני חושב שזה פשוט אומר משהו על הבית ספר... ואני לא חושב שיש מה לפרט כאן. שיהיה בהצלחה!.
 

Symbolic

New member
נו באמת

מתרגלים עם גורדונס/טיישינה/סטולי? קשה לי להאמין. בטח מתרגלים עם משקאות תוצרת חוץ, אבל זבל. לא חסר דרעק מח"ול.
 
תאמין.

גם אני הייתי ספקן. והייתי דיי בשוק כשגיליתי שזה נכון. כמו שכתבתי למעלה, שני ה"יתרונות" היחידים של אלכוהול תוצרת חוץ הם קוקטיילים ברמה הרבה יותר גבוה מאשר קוקטילים על בסיס וודקה אלסקה וכו', ושזה מראה על הבית ספר שהוא באמת על רמה, ומשקיע כמה שאפשר בתלמידים. יתרון אמיתי בתכלס מבחינת תרגול וזה, אין ממש. אתה תלמד להכין קוקטילים באותה רמה אם תשתמש בפיטר הגדול או בגריי גוס. פשוט הקוקטייל שתכין ובסוף גם תשתה, יהיה הרבה פחות\יותר טעים, איכותי, וישפיע על ההרגשה.
 

Symbolic

New member
אבל יש עוד פרמטר..

כמות התרגולים כמובן... בקורס שלי תרגלנו המון. ואני מדבר על ה-מ-ו-ן.. בקבוקים היו מתרוקנים כאילו אין מחר. השאלה אם כאשר משתמשים באלכוהול תוצרת חוץ אז מגבילים את התרגולים. אמנם עדיף לשתות 2 קוקטיילים איכותיים על 10 דרעק, אבל כאשר מתרגלים ההפך הוא הנכון. זה עוד פרמטר דיי חשוב, בדקת גם אותו? *אני לא מזלזל, באמת מעניין אותי*
 
הייתי בשיעור נסיון.

את צורות ההגשה של משקאות יקרים מתרגלים עם מים. את הקוקטילים עם אלכוהול. חצי מהשיעור שהייתי בו היה תאוריה, והחצי השני תרגול. בתרגול הם קיבלו כרטיסיות כאלה, עם נגיד, 4 צורות הגשה ו4 קוקטיילים וכל אחד תרגל את הקוקטילים עד שהוא עשה אותם טוב.אחרי שכולם סיימו עם הכרטיסיות, אז הם עשו מין סבב כזה שכל אחד קיבל את הכרטיסיה של השני ואז תרגלו שוב... מרשים משהו.
 

Symbolic

New member
דומה למה שהיה לי

כמעט זהה. את צורות ההגשה כמובן מתרגלים עם מים. הרי אתה לא מצפה באמת לתרגל מזיגה של רמי מרטן XO ולמזוג מנה אמיתית נכון? היינו צריכים למצוא את הבקבוק מהדיספלי, לשים על שולחן העבודה, ולמזוג מבקבוק מים שהוכן מראש. בעניין הכרטיסיות היה לי כמעט אותו דבר בבארמאסטר..
 

temptation411

New member
אז רגע..

מה קורה אם יש לך קוקטיל שהמרכיב שלו הוא משהו יקר? כמו רסטי נייל או זיון ארוך ונוח או אלבאמה סלאמר?
 

Symbolic

New member
אז ככה

ראסטי נייל לא תרגלתי בקורס. רק תיאורתי. ז"א המדריך הראה פעם אחת איך עושים וזהו. זיון ארוך ונוח היה הרבה תרגולים, כנ"ל אלבמה סלאמר. אולי הספיד ראק ברובו היה תוצרת הארץ, אבל השתמשו בכמה מותגים טובים כמו אייריש קרים קרולנס, גליאנו, לימוצ'לו של וילה מאסה, והם נשפכו כמו מים בלי שום הגבלה. במקום סאות'רן קומפורט השתמשו בסאות'רן הורסט. הרום הכהה היה אגב קפטן מורגן. *עשיתי בבארמאסטר*
 

temptation411

New member
אז..

מה היה ההבדל בין לתרגל עם אלכוהול או לתרגל עם מיים? כאילו..זה עדין ניראה לי אותו דבר אבל זו דעתי ה"אלכוהול" האמיתי ניראה לי גימיק ותו לא
 

Symbolic

New member
אתה לא רואה הבדל?

נו באמת. לקחת קוקטייל ספציפי שמכינים אותו ממרכיבים יקרים יחסית (דרמבוי). יש עוד מיליון קוקטיילים על בסיס אלכוהולי אחר, "רגיל" יותר כביכול.
 
לפי דעתי זה מיותר

תרגול עם אלכוהול "אמיתי" הוא פשוט בזבוז של אלכוהול הרי לא באמת שותים הכול נכון? הרוב נשפך לו במורד הכיור. אני זוכר שבזמנו שעשיתי קורס אז שבוע לפני המבחן כל יום נפגשנו לכמה שעות טובות של תרגולים והכנו כמויות לא נורמליות של קוקטיילים, כמויות שאפילו אם היינו רוצים לא היינו מסוגלים לשתות. כל הרעיון בתרגול הכנת קוקטיילים הוא לדעת לעבוד עם הבקבוקים הנכונים בסביבה של הבר, לדעת לאתר את המשקאות שאתה צריך בדיספלי, לדעת את צורת ההחזקה הנכונה של כל בקבוק וכמובן את המזיגות הנכונות במינונים הנכונים. ובכל העסק הזה, לדעתי, אלכוהול אמיתי פשוט מתבזבז וחבל כי אני לא אוהב לראות אלכוהול יורד לביוב... כמובן שלאורך כל הקורס יוצא לך לעבוד עם אלכוהול ולטעום את כל הקוקטיילים שאתה לומד להכין אבל בתרגולים למבחן זה פשוט מיותר. כמובן שהרבה אנשים לא יסכימו איתי ואולי בצדק אבל להגיד מראש "לתרגל עם מים צבועים זה חרא" מבלי אפילו לנסות את זה בעיניי מצטייר כצרות אופקים.
 

temptation411

New member
תראה..

קודם כל אני לא מחזיק בדעה שלך..הרי בסופו של דבר רוב הקוקטלים שתכין ימצאו את הדרך לביוב ולא לקיבה שלך. דבר שני בתור בית ספר לברמנים שאמור להוציא את "שגרירי האלכוהול" הבאים של הברים בארץ והם מלמדים אותם על כהילים זולים שהטעם שלהם די רחוק מהמקור ניחא לימון שמתרגלים עם אלכוהול תוצרת חוץ שזה כבר צעד קדימה. בסופו של דבר כל אחד שרוצה להתחיל קורס ברמנים צריך לעשות סקר שוק שיראה את הסטנדרטים של הבית ספר וילך לאן שמתאים לו אני אחרי שעברתי את כל הבתי ספר שהיו קימים אז בתקופתי החלטתי שמתאים לי ברטנדר ועד היום שאני קולט ברמנים מכל מיני בתי ספר אני מבין כמה ההחלטה שלי היתה נכונה
 

Symbolic

New member
בחירת ב"ס

לפי דעתי, כשבוחרים ב"ס קודם כל צריך ללכת על מה הקורס מציע מבחינת ידע תיאורטי וידע במותגים ומשקאות. הכי חשוב. יותר מכל תרגול עם מים/אלכוהול. בארמאסטר/זמן אמיתי/ברטנדר הם הטובים ביותר, נקודה. כל אחד מהם הוא על הכיפאק, ואני הייתי בוחר אחד ליד איזור מגוריי. סה"כ הקורסים דומים מאוד אחד לשני. מאוד. ושהקורסים דומים מאוד יש ללכת כבר רק לפי הגימיקים. פה מציעים ייגר, פה מציעים שיבאס, פה מציעים כרטיס לדפש מוד פה מציעים מנה פלאפל. הכי טוב ללכת על המלצות של אנשים שעשו את הקורסים, לקבל מהם את הדברים הטובים והרעים ואז לעשות החלטה מושכלת.
 
Aכחת עוד רעיון חשוב ומרכזי בתרגול

הכנת קוקטיילים. פידבק אם תפשל, איך תדע שפישלת אם אתה משתמש במים צבעוניים? לפי הצבע? ברגע שאתה עובד עם אלכוהול אמיתי, ועל אחת כמה וכמה - איכותי, אתה טועם כל דבר שאתה מכין, ואם משהו לא יהיה בסדר, אז תרגיש מיד, ותרגיש גם מה בדיוק לא היה בסדר. ואם אתה לא תזהה את זה, אז המדריך יזהה.. קאפיש?
 
קאפיש?

לא קאפיש בכלל... הלמידה בקורס היא של הקוקטיילים במצבם ה"קלאסי", מצב שלא היה נתון לפיתוחים ושינויים של כל מיני ברמנים הרפתקנאים. כך שאם אתה עובד ע"פ כמויות מדוייקות ומשתמש בחומרים הנכונים אתה צריך להיות מאוד מוכשר בכדי לפשל. בתור ברמן עם נסיון לא מועט אני חושב שאני יכול להגיד שהתרגול על "יבש" בקורס עוזר מאוד להשריש את הקוקטליים הקלאסים בתוך הראש ואח"כ שאתה מכין אותם על "רטוב" הם יוצאים בדיוק כמו שהתכוון המשורר. לרגע אני לא מעיז להגיד ששינויים קטנים פה ושם לא מוסיפים המון, להפך, כל ברמן והטאץ' האישי שלו הרי זה מבורך. אבל בכדי לדעת "לשרוד" בעולם האלכוהול אתה באמת באמת (באמת) לא צריך לתרגל את כל הקוקטיילים בקורס עם אלכוהול אמיתי, הרי מדובר שם בקוקטיילים קלאסים עם מינונים קבועים שכל מה שאתה מרוויח ע"י עשייתם הוא התרגול עצמו בעבודה בסביבה לחוצה של בר והשימוש הנכון בכלים שבו (בקבוקים, אמצעי מדידה, פוררים וכו') ודרך הפעולה הנכונה שלך בתור ברמן (מזיגה חופשית מדוייקת, אחיזת בקבוקים שונים בצורה נכונה, עבודה מסודרת וסדר ונקיון). בשביל כל הדברים האלה מים צבועים מספיקים יופי. בעיניי השימוש באלכוהול אמיתי הוא לא אחר מאשר גימיק אשר משרישים אותו בתור משהו שנותן לך הרבה יותר. אני רק אציין לסיום, לאורך כל הקורס שהיה לי טעמנו כל קוקטייל וקוקטייל שלמדנו להכין, וכל הקוקטיילים האלו נעשו בצורתם הקלאסית ע"פ מינונים מדוייקים. אתה רוצה ללמוד לאלתר ולהמציא סגנון משלך, בבקשה, אבל בזמנך החופשי ובמקום שבו אתה עובד כי בקורס ברמנים כל הרעיון הוא ללמוד את הבסיס לכל העולם הגדול הזה.
 
למעלה