שאלה חשובה מאוד

C H 4

New member
שאלה חשובה מאוד../images/Emo13.gif

קיימים אילושהם תקנים בנוגע לאחזקת חיות בר בכלובים? אם מישהו מתכנן להחזיק עופות בר בכלובים, והוא מקבל את העופות ממקור "מורשה" אם זו המילה הנכונה, יש תנאים שעליו לקיים? השאלה תקפה גם לחיות בר אחרות.. תודה רבה על כל תשובה

nubijar

New member
החזקת חיות בר בשבי

כעיקרון, אסור להחזיק חיות בר כלשהן בשבי. אם מסיבה כלשהי מישהו (מי זה?) רוצה להחזיק חיות בר בשבי, גם אם קיבל אותן ממקור "מורשה" (?!?!), הוא חייב לקבל לכך היתר מיוחד מרשות הטבע והגנים. החזקת חיות בר ללא היתר היא עבירה פלילית המביאה לעונשים הקבועים בחוק.

לא צודק

קיימת בחוק ההגדרה לסוחר מורשה שהקניה ממנו אינה מותנית בהיתר. הבעיה היא ללכת לחנות החיות [בעצם כל נחש, תוכי - למרות שיש סייג בחוק לגבי תוכים, שוגר גליידר ועוד,,, הוא חיית בר] ולדרוש לראות את האישור. אם זו חייה שלא נמכרה מחנות מורשה, בהחלט צריך אישור פרטני למגדל מרשות הטבע והגנים, בשנים האחרונות יש דווקא התגמשות מסויימת במתן האישורים. בארצות מתקדמות לכל חיה יש תעודת זהות שלה [ דף סייטס שמלווה אותה] והצורך באישור הוא גם לפי הנספח שלה בסייטס. [אסור לגדל חיות מנספח אחד, צאצאי רביית השבי של נספח אחד הופכים אוטומטית לנספח 2 אך גם בהם אסור לסחור, צאצאי הצאצאים נסחרים באישור ומגודלים גם על ידי אנשים פרטיים באישור, [ בהתאם למגבלות הדרושות מהטיפול הנכון במין ומהסכנה לציבור], חיות שהמין עצמו שייך לנספח 2 וצאצאיהן שלא לדבר על נספח 3, מקבלים את האישורים בקלות. צחי

insomni

New member
לפני שיפתח פה שוב הדיון...

התגובות העיקריות שתקבל הן שאסור להחזיק, בגדול אלו התגובות הנכונות ברוב המקרים כי אנו יוצאים מנקודת הנחה שמדובר בחובב שע"פ השאלה מעיד על עצמו כי איננו עומד בקטגוריות. ד"ר נבו מחזיק בדיעות שונות מרוב המגיבים ולכן הוא נותן את הפירוט הנוסף, שגם הוא צודק בחלקו. איפה הבעיה - שאף אחד לא נתן לך תשובה ממשית... לא ברור משאלתך מהו "מקור מורשה", והאם בכוונתך לחיות בר מהארץ או מן העולם. הגוף המורשה להתיר החזקת חיות בר בשבי בארץ הינו רשות הטבע והגנים, ואליו אתה צריך לפנות, אם אינני טועה לחטיבת הפיקוח והאכיפה. ההיתר ינתן לאדם העוסק במחקר בגוף מוכר (אוניברסיטאות לדוגמא) ע"פ תנאים מסוימים. או במידה והחיה פגועה ואיננה מסוגלת לשרוד בטבע, גם כאן ע"פ קריטריונים מסוימים וכן עליך לעמוד לקריטריונים ולביקורת. לפני שאותקף שוב פעם ע"י ציידים,מגדלים או חובבי גומי לעיסה סיני זה שבהרבה מקומות בארץ אין פיקוח מספיק או בכלל, לא אומר שצריך להמשיך ולנהוג כך, הדוגמאות הן רבות פינות חי בקיבוצים או אוספים "מדעיים" מתחת לכל ביקורת קיימים בארץ, ובאישור, הרשות משתפרת לאט לאט ותופעות כאלה מצטמצמות, ואין טעם לעודד הווצרות חדשות. לגופו של עניין- אם ברצונך להחזיק חיית בר באופן פרטי עלייך לקבל אישור לכך מן הרשות האחראית ולעמוד בקריטריונים הנקבעים על פיה, "חוקיותו" של המוכר/מוסר איננה קריטריון בפני עצמה.

C H 4

New member
תודה על התגובות (זה עוד יקפוץ?)

חס וחלילה לא שאלתי לשם "שימוש אישי" איין בעיני דבר מתועב יותר מאחזקת חיות בר בבית אני מסתפקת במינינמרים שלי ובכלב
שאלתי משום שעומדת להפתח בבית ספר תיכון עירוני ג בחיפה "פינה זאולוגית" בה יוחזקו עופות דורסים ועוד חיות בר ארצישראליות ואישית אני אשמח לראות את המקום נסגר או אפילו לא נפתח עוד לא ביקרתי באתר אישית, אך שמעתי מאנשים שהמקום ממש לא מספק תנאים סבירים (ואני נוטה להסכים משום שכמה מקום יכול להקצות בית ספר תיכון?) בנוסף כל מי שפגש נוער יודע שהם לא בדיוק אוכלוסיה שקטה ומתחשבת, שלא לדבר על כך שבית הספר ממוקם על כביש ראשי ובכלל בשביל לראות בז המורים יכולים לקחת את כל התלמידים לחצר בית הספר עם משקפת! תנים אפשר לפגוש ברחובות חיפה לצערי הרב ושאר חיות בר אפשר לפגוש כל הזמן חזירים למשל אני פוגשת כשאני עושה נסיעת זריחה לכיוון יערות הכרמל עופות דורסים גדולים פגשתי כמה פעמים ביערות הכרמל (וגם מחוץ לשטחי חיפה אבל עכשיו אני מדגימה עיקרון חשוב) השיא היה כשבאמצע נדידה מצאתי לי איית צרעים קטנה שנפלה בשכונת מגורים (וכמובן חזרה הביתה בעזרת רשות הטבע והגנים) בקיצור כל הטיעונים של "גן חיות זה חינוכי" לא תקפים לדעתי. אם לגבי חיות בר חוץ ישראליות יש לתומכים תירוץ עלוב שכך אנשים פוגשים את בעלי החיים הרי שחינוך ילדים שלהחזיק בז מקומי ודורבן בכלוב מטר על מטר זה בסדר זה חינוי לקוי גועלי שמלמד אותם לבוז לטבע ולהתעלל בחיות אותו ילד שרואה איך בבית הספר מותר לכלוא חיות בר ימצא מחר צב או קיפוד או איית צרעים אחרת שנפלה בנדידה אחרת ויחשוב שזה נורמלי להחזיק אותם בכלוב אם פעם מורים הסתפקו בקטיפת חצב וכלנית (מוגנים) עכשיו הם גם מתעללים בחיות! במקום לעשות פרוייקט צפרות, לקחת אותם לחיי בר או סתם להעביר שיעורים וסדנאות בית הספר בחר בבחירה מגונה מבחינה חינוכית וקיוויתי שאולי החוק יעמוד לזכות האומללים, חבל שלא
אם מישהו מעוניין לכתוב מכתב מתקומם לבית הספר או לתורמים של החיות "הגן הזאולוגי בחיפה" הוא מוזמן, לצערי אין לי פרטים שלהם אבל את פורום זכויות בעלי חיים מנהלת תלמידת בית הספר המדובר תודה בכל מקרה לי

למעלה