שאלה חשובה מאוד!!!!!

מ י ש ל י

New member
שאלה חשובה מאוד!!!!!

שלום ד"ר קרני. שמי מישל ואני בת 26 ואני חולת טרשת נפוצה מגיל 13 ומטופלת בבטאפרון מסוג אינטרפרון 1B כבר קרוב ל10 שנים (הזרקה עצמית פעם ביומיים). כיום אני מנסה להיכנס להריון ודעות הנירולוגים חלוקות בקשר לטיפול תרופתי-האם אני צריכה להפסיק את מתן בטאפרון לפני כניסה להריון או שאפשר להפסיקו רק עם גילוי ההריון (בע"ה) ??? פניתי בנושא למחלקה טרטולוגית ושם נאמר לי שבספרות המקצועית אין ניסיון עם בטאפרון אבל יש מחקרים על תרופה דומה עם הרכב מולקולרי דומה וידועה שהמולקולות של התרופה גדולות ואינם נכנסות לשחלות-לא חייבים להפסיק לפני כניסה להריון. יש לי לפחות 2 נירולוגים שאמרו בתוקף שאני חייבת להפסיק את הבטארפרון. אני משתגעתתתתתתתתתתתתתתת!!! אני כבר שנה בלי בטא' וכיום לא בהריון (לצערי). ועוד שאלה "קטנה" האם התרופה יכולה להפריע להפריות (רק בדרך זו אני יכולה להרות). סליחה אם זה יותר מדי מידע .... אני מיואשת!!!! תודה מכל ה

כיפכפית

New member
הפריות וטרשת - זה אפשרי

חייבת לחזק את ידייך עברתי טיפולי הפרייה וגם אני חולת טרשת אבל הפסקתי את הטיפול (למרות שהציעו לי טיפול פעם בשישה שבועות - אימונוגלובולינים) בקיצור, זה אפשרי וההוכחה היא התינוקת המדהימה שיש לי...

למעלה