שאלה חשובה מאוד!!!

king_kalfa

New member
שאלה חשובה מאוד!!!

שאלתי היא: מי שקרא את הספר "התפסן בשדה השיפון" ושמע את השיר "זה הכל בשבילך" של דני סנדרסון ודאי שם לב לקשר שבינהם בשורה "לאן הברווזים הולכים כשהאגם קפוא?" מישהו יוכל לענות לי האם הקשר מיקרי, או שמא סנדרסון הושפע קשות מהספר המעולה???

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מכירה את שניהם

וזה לא ממקור מוסמך, אבל עד כמה ששמעתי - כן, ה"השראה" למשפט הזה לקוחה מהספר. עינת

פלפל.

New member
ברווזים ברווזים בואו הביתה ../images/Emo60.gif

כל ילד ב(צפון) אמריקה יודע שכשמגיע החורף הברווזים נודדים בלהקות גדולות לדרום ארה"ב וחוזרים צפונה לעונת הקינון (דגירה?) בסביבות מאי יוני "מארצות החום אל חלוני". על נדידת הציפורים למד הבן של אחותי בגן (בארה"ב). נכון שלנו, הישראלים, שלא יודעים איך נראה אגם קפוא, לא יודעים מה עושה תפסן ומכירים רק לחם שיפון (לייט) זו נראית סוגייה מקורית ומרתקת, הייתי אומר פילוסופית משהו. לבן אחותי (בן הארבע) זו שאלה אלמנטרית. אולי העובדה שהולדן קופרפילד (ככה קראו לו?) לא ידע את התשובה לשאלה הכביכול פשוטה הזו, אמורה לסמל את תלישותו ממערכת החינוך הממוסדת או את כשלונה של המערכת (שהוא כה נלחם בה) להעניק לו את בסיס הידע האלמנטרי, דבר שגרם לו לחשוב שהנה הוא "גילה את אמריקה", בזמן שאמריקה בעצם פספסה אותו. |אייקון של ברווז| |לא של שבלול| |ברווז|

trilliane

Well-known member
מנהל
עד כמה שאני זוכרת

הולדן קולפילד, לא קופרפילד... (קופרפילד זה דיויד, מהסיפור של דיקנס, וגם הקוסם).

עופר ב.ה

New member
אכן קולפילד, ואגב

נדידת הברווזים מאוזכרת גם בפרק הפתיחה של הסופרנוס.

arivederci

New member
ואוסיף גם

שהבחור בשיר של סנדרסון גם הוא תלוש ומנותק מהמציאות,והשימוש בברווזים כנראה מיועד להמחיש זאת על ידי יצירת הקשר בינו לבין הולדן קולפילד והספר המקסים (פעם אחרונה שניתחתי שיר הית בכיתה י´, וגם אז זה לא היה כל כך מוצלח)

king_kalfa

New member
תודה

תודה לכולם על התשובות הענייניות והמעולות. המשיכו כך

למעלה