שאלה חשובה ממש, בבקשה לעצה

שאלה חשובה ממש, בבקשה לעצה

נרשמתי לבגרות 004.
וחשבתי שאולי גם כידי לי לגשת לבגרות 003 בנוסף כי החומר פחות או יותר מקביל ואולי אוכל לשפר גם את השאלון הזה.
להבנתי יש נוהל הרשמה מאוחרת ומקום ההבחנות יהיה שונה ממקומי כרגע כך שזה לא יהיה מעשי לעבור בהפרש של 45 דקות מבחינה במקום X לבחינה במקום Y
דיברתי עם רכזת הבגרויות בתיכון והיא אמרה לי שאני אוכל להכנס ולהבחן ב003, אך עלי יהיה לקחת את הסיכון שלא יבדקו לי את הבחינה ויפסלו אותה ישר.
אם הבחינה תבדק ותנתן לי עלייה ציון היא תגבה ממני תשלום בגינה.
האם זה יסכן את ציוני בבחינה שאליה נרשמתי 004? זאת אומרת, ביצעתי "סוג" של עברה על הכללים, האם זה עלול לגרום לפסילה של שתי הבחינות?
האם זה אפשרי בכלל מה שהיא אמרה? להכנס לבחינה ללא מדבקה?
האם יש סיכוי שכן יבדקו לי את הבחינה? מישהו מכיר מהלך כזה? עבר מהלך כזה?

תודה!

תלמיד10

New member
בעיקרון כללי משרד החינוך הם שיש להירשם לבחינה

לגבי תלמידים זה לא נוקשה (עבורם בית הספר רק "מזמין שאלונים" בכמות מסוימת ולא רושם נבחנים עבור משרד החינוך), אך נבחני משנה אינטרנים חייבים להירשם ולשלם כדי לקבל מדבקת נבחן. אני גם מניח שמשרד החינוך לא יאפשר היבחנות "עוקפת-מרב"ג" (מרב"ג = הרשמה מאוחרת) גם אם בית הספר מתיר. לכן אני לא חושב שיבדקו את הבחינה שלך ב-003. לא שמעתי על שום מקרה דומה.

הכללים למדבקות נבחן:
"7.2 מדבקות נבחן (ירוקות)
עבור התלמידים (כיתות י"א-י"ב) יופקו המדבקות עפ"י מצבת התלמידים ולנבחני משנה בוגרים, על-פי דיווחיכם בממשק. מלכתחילה, לא יופקו מדבקות נבחן לתלמידי כיתות י' שכן אין הם רשאים להיבחן במועד חורף בהיותם תלמידי כיתות י'."
(http://cms.education.gov.il/Educati...chayotVenehalim/Chozrim/HanchayotWin2013.htm)

כיוון שזו אינה העתקה או רמאות בבחינה, אני לא חושב שיפסלו את 004 במקרה של היבחנות כזו - אבל בכל מקרה לדעתי אין סיבה לנסות להיבחן באופן כזה.

אני מניח שזה ברור לך ושזה המקור של השאלה שלך, אבל אציין שזהו המועד האחרון להיבחנות בכל השאלונים הישנים במתמטיקה.

למעלה