שאלה חשובה על בדיקת קרישיות יתר

שאלה חשובה על בדיקת קרישיות יתר

האם הריון חוץ רחמי יכול להעיד על בעית קרישיות יתר? יש לציין שמלבד ההריון החוץ רחמי היו לי שני הריונות שהופסקו בשל מומים שונים, אז לא היתה בעית דופק. אבל לאחותי היו בשני הריונות הפסקות דופק. יש לה ברוך השם ילדים בריאים אז לא נבדקה. ואם הריון חוץ רחמי יכול להעיד על בעית קרישיות יתר, ממי צריכה לבקש הפניה לבדיקה בקופ״ח מכבי? אני יכולה לבקש מרופאת משפחה? כי הרופא נשים שלי לא מתלהב לשלוח בכלל לבדיקות ודי מתקמצן עליהם...

שירהד1

Member
מנהל
אין קשר בין הריון חוץ רחמי לבין קרישיות יתר-

ולמה שיהיה קשר? בלי להיות רופאה, ורק מלהבין את הליך הכניסה להריון, וכיצד נוצר הריון תוך רחמי וכיצד נוצר הריון חוץ רחמי, אני מסיקה את המסקנה הכה ברורה הזו (היא ברורה עבורי, על כך פנים). קראי קצת חומר בנושא, ותראי שגם את תגיעי לאותה מסקנה.

בעיות קרישיות יתר קשורות בדרך כלל לבעיות בשלבים מתקדמים של ההריון, ולא להפסקות דופק בראשיתו ובטח לא להריונות חוץ רחמיים.

אני אודה לך אם תוכלי לסדר לי את המוח, ותכתבי בצורה מסודרת את כל המידע הרלוונטי לגבי ההריונות שלך- מתי היו? (גיל שלך בזמן ההריונות), באילו שלבים הופסקו? (באיזה שבוע), באילו מומים מדובר? כיצד גילו את המומים הללו? האם מדובר על מומים גנטיים או מומים שהתפתחו באותו עובר ספציפי? האם עשית בדיקות גנטיות שכלל האוכלוסיה עושה? מצב בריאותך- האם ידועות מחלות רקע שלך או של אמא או של אחות? האם את הלוסטרל נטלת בשל משבר כלשהו שקשור להפסקות ההריון או בשל סיבה אחרת (כמו מחלה, או קושי נפשי כלשהו שאובחן בלי קשר לאובדני ההריון)?

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון ופורום הריון אחרי אובדן, תפוז
09-7749028

תודה שירה היה בלבול

מסתבר שהתבלבלתי לגבי מידע שנמסר לי מה שמוכיח שייעוץ גנטי רק בידי הרופאים. יש לי מידע בפוסט אחר שכתבתי על עצמי. תקופה מבלבלת.

למעלה