שאלה חשובה על הורות משותפת

שאלה חשובה על הורות משותפת

היי לכולם!

אני סטודנטית לאדריכלות ובשביל עבודת הגמר של הסמסטר בחרתי להתעסק במציאת פתרונות דיור לזוגות הומו-לסבים שבחרו בהורות משותפת.

כרגע הכיוון שלי הוא לתכנן שתי דירות צמודות, עם חדר ילדים משותף. וכמובן שני חדרי שינה נפרדים.
מה דעתכם על יצירת סלון ומטבח משותף? מניסיון שלכם- האם הייתם רוצים לגור בדירה כזאת?
איך הייתם מרגישים בדירה שבה המקום הפרטי היחיד שלכם הוא חדר השינה?

תודה לכל מי שיכול לעזור :)

Sophalin

New member
בתור אחד שרק חושב על זה

ולא ממש ביצע את זה אני חושב שאני לא הייתי מרגיש בנוח בדירה כזו.
כאילו חדר ילדים משותף זה ברור
אבל המטרה היא שכל זוג חי בנפרד והזוגיות לא הופכת לקומונה.

גם אני לא אמא ולא בהורות משותפת

אבל נראה לי נכון שיהיו שתי דירות נפרדות וחלקים משותפים שאינם פוגעות בשלמות של הדירה עצמה. כלומר, כן לחדר ילדים משותף, ואולי גם פינת אוכל, אבל שזה לא יהיה במקום פינת אוכל נוספת בבית.

שבליבי

New member
הרעיון שלך יכול להישאל גם בפורום הורים גרושים

אחרי שטוסברהינדא (האמא השניה של הילדים) ואני נפרדנו, חשבתי שבית שבו חדר הילדים הוא שטח ששייך לשתי דירות נפרדות צמודות, יכול להיות רעיון מצוין.
כי במודל שלנו אחרי הפרידה, ההורות היא הורות משותפת.
הרעיון הוא טוב כי אין התניידות של הילדים בין שני הבתים ושני הבתים זמינים להם מצד אחד ומצד שני יש לכל אחת מההורות את הספייס שלה בדירתה הצמודה.
נראה לי שהקונספט הזה יכול לעבוד אפילו טוב יותר בהורות משותפת בין הומו ללסבית/סטרייטית כיוון ששם אין בעיות רגשיות סביב בני הזוג שהשותף להורות מביא הביתה.
(כשמדובר על גרושים, יתכן שהקרבה לאקס/ית ולבנות/בני הזוג החדשות שלו/ה, היא מעמסה רגשית)

בגדול נראה לי שככל שתגדילי את החלקים הפרטיים לכל אחד מההורים, כך ייטב. -זה מקטין את אזורי החיכוך האפשריים.
באותה מידה שיכול להיות נפלא - מישהו עושה מרק והשני עושה כלים, מישהו זוכר להדליק את הדוד...
יכול להיות גם מבאס כמו כל מגורים עם כל שותף שאינו בן זוג, אחד בנה לאכול את היופלה תות בערב והשני מבלי דעת אכל את האחרון שנשאר, אחד התקלח ממושכות וגמר את המים החמים למקלחת וכו' .
מה גם שאני חושבת שמגורים ממש משותפים רק בחדרי שינה נפרדים, זה משהו שמאד מקשה על פיתוח זוגיות של כ"א מההורים.
יהיה מאד לא פשוט למצוא פרטנר שירצה לחלוק את חייו עם מישהו שגר עם שותף שאולי גם לא יש פרטנר או פרטנרים משותפים.

בקיצור לדעתי,
אם רוצים ליצור מודל חדש, הייתי מפתחת דירה של שני חדרים המחוברת לדירת שני חדרים נוספת ע"י חדר הילדים בינהם. ( מעט או הרבה יותר גדולה מדירת חמישה חדרים שמכילה - שלושה חדרי שינה +שני סלונים, שני מטבחים מלאים, שני חדרי אמבטיה מלאים)
בהצלחה בפרויקט

האמיצה1

New member
עוד רעיון

בכדי שיהיה אפשר להרחיב את התא המשפחתי צריך יותר מחדר שינה אחד משותף. אבל צריך דלתות כפולות כמו במלון כך שאפשר לסגור .ובפועל עד שלא רוצים יהיה נפרד

אוחתכ

New member
אוי זה רעיון איום ונורא

אני חיה הורות משותפת, ויש לנו שני בתים לילדים ושני חדרים בכל בית והכול בסדר גמור. לא התחתנו רק עשינו ילדים יחד. והיחסים מצויינים והילדים נפלאים ומאושרים בשני הבתים שלהם. אפילו החדרים לא נראים אותו דבר. לפעמים הם מבקשים שאותו ספר יהיה בשני הבתים, וזה אין בעיה. הילדים צריכים לקבל את המציאות וגם ההורים, אסור לתת להם מצג שווא של בית אחד כי זה לא נכון. וגן לא נחוץ

למעלה