שאלה חשובה.. צריכה תשובה זריזה..

שירי600

New member
שאלה חשובה.. צריכה תשובה זריזה..

אם אפשר כמובן.. מקווה שתוכלו לעזור.. ילד שאביו התעלל בו מינית.. למרות שהאבא הורחק מהבית ברגע שהאמא גילתה.. האמא צריכה לדווח עליו במשטרה? ו.. זה צריכה או חייבת למרות ההרחקה שלא נעשתה בצו בית משפט..? תודה מראש.. וברכת סוף שבוע נהדר..

לב אם

New member
תשובה זריזה

הי שירי, ברוכה הבאה לפורום. לא ברור לי איך הורחק האב מהבית, אם זה לא בצו בית משפט - האם זה בהסכמה בין האב לאם? על כל פנים לגבי התעללות מינית בילדים החוק מאד ברור: כל מי שיודע על ההתעללות - בין אם זה האם, מורים, עובדים סוציאליים, פסיכולוגים ועוד - חייב לדווח על כך, ואם לא הוא עובר על החוק. יחד עם זה, אם האם דיווחה לפקידת הסעד המחוזית, ותיאמה אתה דחיה של הדיווח למשטרה שנעשית משיקולים של טובת הילד, אזי זה מקובל ולא יעשו לה בעיות כאשר תגיע בתאום עם הגורמים המטפלים לדווח. מנסיוני, אני יכולה להמליץ בחום להתייעץ עם גורמי סיוע (כמו אל"י) ולהיעזר בהם, על מנת לשמור על טובת הילד, וטובת המשפחה בעת הפניה למשטרה. הפניה לחוקר נוער בצורה מתואמת מראש, יכולה בהחלט להיעשות בצורה נעימה ועם תמיכה בכך שלא תיגרם טראומה נוספת לילד. אם יש לך עוד שאלות נשמח לעזור.

שירי600

New member
לב של אם יקרה

תודה על קבלת הפנים.. סליחה שלקח לי כ" הרבה זמן להגיב.. לא מאמינה בכלל שנמצאת פה כ"כ.. דיברתי עם 1202.. לא מאמינה שהעזתי אבל דיברתי איתם.. הם הסבירו לי כל מה שהייתי צריכה לדעת בשביל אותו ילד.. תודה רבה על התגובה.. יכולה להגיד שבזכותך העזתי לפנות אליהם.. אמנם הפנית אותי לאל"י אבל בזכותך פניתי ל1202.. תודה רבה.. שיהיה לך ולכל האנשים פה שבוע רגוע ואהוב.. אני

לב אם

New member
תודה לך שהעזת

אני ממש לא דתיה אבל משפט אחד בא לי "כל המציל נפש אחת כאילו הציל עולם ומלואו". כל כך הרבה ילדים ממשיכים לסבול כי לא נמצא הצדיק שעושה את שיחת הטלפון הזאת ל 1202 או למישהו אחר שיכול לעזור. מקווה שהצעד שעשית יעזור להוציא את הילד מהמצוקה. ואם תרצי להמשיך להיעזר, או להגיע לפה כדי לשתף במה שקרה, או כדי לעזור לאחרים - ברוכה תהיי בכל מה שתבחרי.

שירי600

New member
לב אם יקרה

אמ.. אני בקשר עם הילד היקר הזה כבר הרבה זמן.. להציל? לא הצלתי.. זאת עבודה שלו.. אך ורק שלו.. זכויות שמורות לו.. ;) הוא מטופל.. ולמזלי יש לו אמא עם ראש על הכתפיים ולב בדיוק במקום שצריך להיות.. לקח הרבה זמן עד שהוא הצליח לשתף אותה במה שקרה.. אבל זה זמן שהוא היה צריך.. זמן בשביל להיות מסוגל לעמוד מול אימו ולהגיד לה שהדבר שהיא אהבה הרס ליקר לה מכל את החיים.. זה דורש המון כוחות.. נפשיים.. פיזיים גם.. אבל הוא עשה את זה.. ומאותו יום הוא מתמודד.. וזה לא קל.. אבל הוא עושה את הצעדים שלו.. בזמן שנכון לו.. במוכנות שנכונה לו.. בדרכים שהוא סולל לעצמו.. וזה מדהים.. ואמיץ מאוד.. אין הרבה שיתמודדו בכזאת עוצמה מהר כ"כ.. ובכזאת חכמה.. ועם כל הרגש.. שוב.. עניין של מוכנות.. בכל מקרה.. מוזר מאוד להיות בצד הזה.. במקום הזה.. ולראות את כל מה שלא נראה מהעיניים של הנפגעים.. לראות את ההשפעה של הדברים על היקרים לנו.. מוזר.. מפחיד קצת.. הרבה.. מסיימת.. שיהיה לכם יום נפלא.. ושוב.. תודה רבה לב של אם.. תודה רבה.. אני ותודה מכל הלב.. על מה שהיה פה עכשיו..
מכל ה

לב אם

New member
מרגש מאד

הסיפור שאת מלווה מאד מרגש. עצוב מצד אחד, על עצם המחשבה מה שהילד הזה היה צריך לעבור, ומחזק מהצד השני - על כך שמצליח להתמודד ולהתקדם. חשוב מאד שתמשיכי לשמור על קשר, לחזק ולתמוך. לצערי גם למגברים וגם לשורדים יש נקודות קושי ושבירה, בהם הסביבה התומכת והמחזקת חשובה ביותר

שירי600

New member
לב של אם יקרה

התמיכה לתומך אכן חשובה. גם התומכים צריכים מקום להוציא את כל מה שקורה עם הנתמך עצמו.. אבל זה שונה כשהתומך הואא חד שעבר את זה בצעמו.. הצורך הפנימי הזה לתת את מה שלא קיבלת מתעצם.. ואז איפשהו אתה כאילו עוזב את עצמך ונשאר עם הילד במקומות בהם הוא נותן לך להיות.. לא פעם קרה שהדברים והמקומות שהוא הכניס אותי אליהם היו קשים מידי בשבילי.. אבל איפשהו ואיכשהו לקחתי את זה כחוויה מתקנת.. ודרכו.. דרך הנתינה שלי אליו.. דרך הרצון שלו להכניס אותי לעולם הזה שקיים בו.. סידרתי עם עצמי דברים גם.. לא יודעת להסביר כ"כ.. יכולה רק להגיד שלא פעם אני מודה לו על שהוא נותן לי להיכנס למקומות האלו.. הוא ילד אמיץ.. דמות קטנטנה שכזאת.. עם חיוך וצחוק מדבק.. הוא ילד מדהים.. עולם ומלואו.. ואני לא משוחדת.. הוא באמת ילד כזה.. אוייש.. אי נשמעת כמו אמא קטנה.. שותקת... :) תודה לך.. אני

0 אור 0

New member
סיפור נפלא של עזרה הדדית

קראתי את סיפורך ומאד התרגשתי - אכן הנתינה והטיפול באחר נותנים לנו מתנה נפלאה של הכרת הטוב שבאדם. נשמע שפגשת ילד נפלא ומדהים, וודאי שאם נדבר אתו נגלה שגם את נחשבת אצלו לדמות מיוחדת ונקודת אחיזה בצד החיובי של החיים תמשיכי במה שאת עושה

שירי600

New member
אור יקרה

תודה רבה לך.. לא מכירה אותך.. יודעת רק שאת כותבת פה.. רוצה לאחל לך חוזק.. לשלוח לך כוח.. תקווה.. אהבה.. הבנה.. הכלה.. שולחת לך את כל אלו והרבה יותר.. היי חזקה.. דעי שגם לך מותר להישבר.. חיבוק חזק.. אני

למעלה