שאלה חשובה !! ( קשורה לגיל )

crackerz

New member
שאלה חשובה !! ( קשורה לגיל )

לפורום חדרי כושר שלום ! אני יחסית צעיר ( בן 13 וחצי ) ויש לי שאלה בקשר לגילי : אני עובד בעיקר על שרירי הבטן ואני עושה בעיקר כפיפות בטן , יש תוצאות , אבל לא גדולות , ואני זוכר שמישהו פעם אמר שבגיל כזה אי אפשר להעלות את מסת השריר או משהו כזה , ולכן חוץ מקורדינציה , וביטחון וכל זה , אני לא יראה ממש תוצאות גדולות . האם זה נכון ? ודרך אגב אם זה עוזר אני ממש רזה לגילי !

ברוך הבא

בגילך עבודה על שרירים תעזור בעיקר לשיפור הכוח ולא בהגדלת מסת השריר. מספר המלצות לי אליך: 1. קרא את המאמר בפורום בנושא אימון ילדים ונוער. 2. עבוד על כל השרירים בגוף (לא רק על בטן). 3. הקפד לבצע נכון את התרגילים. 4. על תעמיס משקלים גבוהים מדי. 5. הקפד על תזונה נכונה. 6. בצע פעילות אירובית.

crackerz

New member
כמה שאלות ...

אחרי מה שכתבת יש לי כמה שאלות : 1) הבנתי שמסת השריר לא יכולה להעלות בהרבה , אבל השאלה היא האם היא יכולה להעלות בכלל ואני יראה שינוי ? ( אני מאוד רזה ) 2) איזה עוד תרגילים אתה מציע לי לעשות חוץ מכפיפות בטן ושכיבות שמיכה ? ( אני לא יכול ללכת למכון כושר , אז אני צריך תרגילים לבית ) 3) אין אני יידע אם אני עושה את התרגיל נכון או לא ? 4) מה זאת אומרת פעילות אירובית ובמה זה יעזור ? 5) כל כמה זמן אני צריך להתאמן ? תודה מראש ! טל

כמה תשובות

1. מסת שריר בגילך יכולה לעלות במקצת. ציינת שאתה רזה מאוד לכן יש סיכוי טוב שתוכל לראות בעין את השינוי ובטוח תוכל להרגיש את ההבדל בכוח. 2. ישנם הרבה תרגילים לבית כגון: רגלים: עליה וירידה ממדרגה או שרפרף. מכרעים סקווט כנגד משקל גוף גב + ידיים: מתח (ידיים בסופינציה או פרונציה) יד אחורית: פשיטה בידיים בעזרת ספסל שכיבות שמיכה (ידיים צמודות) כתפים: הרחקת יד כנגד קיר (עבודה סטטית) כפיפה בעזרת משקל כלשהו חזה: שכיבות שמיכה (ידיים ברוחב הכתפיים או רחבות יותר) בטן: אלכסונים אולר 3. שאלה טובה, עליך להעזר במדריך או להכנס לאתרים שבקישורים של הפורום ולהסתכל על התמונות או סרטי הוידאו. 4. פעילות אירובית זה לדוגמא - ריצה, שחיה, אופניים, חתירה וכו´. פעילות זו משפרת את שריר הלב, הריאות ומערכת השרירים. 5. בתור מתחיל עליך להתאמן 3 פעמים בשבוע כ-40 דקות אימון. בנוסף ניתן להוסיף 2 אימוני ריצה/הליכה (בהתאם ליכולת) של כ-25 דקות. בהצלחה

crackerz

New member
עוד שאלה או שתיים

כתבת פה כל מיני תרגילים אבל בגלל שאני מתחיל , חלק מהם ( רובם ) אני לא מכיר . אז או שאתה ממש נחמד ויש לך כוח ותסביר לי את התרגילים , או שפשוט תביא לי אתר שמסביר על כל מיני תרגילים והשאלה השנייה היא האם זה בסדר שאני יתאמן יום כן ויום לא ? ודרך אגב , תודה שאתה עונה לי על השאלות ! אני מעריך את זה מאוד !

הסבר לתרגילים

איזה תרגילים אתה לא מבין ? לגבי שאלתך השניה, זה בסדר גמור להתאמן יום כן ויום לא. חזור אלי רמי

crackerz

New member
שלחתי לך מסר אישי ...

שלחתי לך מסר אישי , עם התרגילים שלא הבנתי ועוד כמה שאלות ... מקווה שתענה בקרוב !

למעלה