שאלה חשובה. תענו אם אתם יודעים

d a n i t t

New member
שאלה חשובה. תענו אם אתם יודעים

אפשר לדעת באיזה קטע שיפרה אמרה שהיא נגד ברית מילה? באמת היה קטע כזה? אני לא מצליחה למצוא את זה.

d a n i t t

New member
אבל אפשר לראות את זה בדוח היומי

או שראו את זה רק בשידור חי? אם היא לא אמרה שהיא נגד מה היא כן אמרה? למה בשרשור למטה אומרים שהיא התנגדה?

משתתפת פסיבית אבל עם תשובה בשבילך

שפרה אמרה לצבר שהיא רוצה לקבל ממנו הסבר מדוע הוא מעוניין לעשות ברית לבן שלו ולפגוע בשלמות הגוף של התינוק , היא בסך הכל פנתה לצבר בשאלה. לא ברור אם היא הציגה כאן עמדה אישית בכך שביקשה תשובה לשאלה אשר לכאורה יוצרת רושם של התנגדות לברית. הנושא לא ממש התפתח וצבר אמר שהוא יעשה לבן שלו ברית בגלל שאבא שלו עשה לו וזה מסורת שפרה ענתה לו שזה לא סיבה מספיק טובה ושיתן לה סיבה יותר טובה וכפי שכתבתי קודם לכן הדיון נקטע בגלל שיחה אחרת לכן לא היה ניתן להבין אם שפרה הציגה דעה אישית או סתם העלתה שאלה לדיון כפי שהיא נוהגת לעשות מדי פעם ועקב כך מייחסים לה דעות שלא בהכרח מייצגים את דעתה.

eli7r

New member
זה ממש לא הבעת דיעה

יש מצב שאני בתור דתיה גם הייתי שואלת מישהו כמו צבר שמגדיר עצמו אתאיסט למה הוא יעשה ברית לבן שלו זו לא הבעת דיעה אלא נסיון להבין את הראש של השני.

אני יודעת מה כתבתי ,שמעתי וראיתי - אין צורך

להסביר את מה שראיתי כדעתה של שפרה אני מספיק אינטלגנטית להבין שהיה חסר טקסט או התפתחות של הדיון כדי להסיק מסקנה כזאת. אמנם כל אחד יכול לתת פרשנות אחרת למה שהוא רואה ושומע, כמובן שצופים שמחזיקים בדעות אישיות כלפי דמות מסויימת ( במקרה הזה דעה על שפרה ) ללא ספק יראו דברים בעין לא אוביקטיבית. יש לי תחושה אריאל5 שאת או אתה חוטאים בכך.

אריאל5

New member
דבר ראשון אני בן ואני אהיה כנה אתכם:

בתוכנית הראשונה של האח הגדול היא הייתה נראית לי בסדר גמור והבנתי שהיא חוזרת בשאלה אבל היא הייתה נראית לי כמו כל חילונית שבבית לא עושה פרובוקציות חביבה ונחמדה יתרה מזאת אמא שלי אמרה שהיא מקווה שהיא תעוף כי היא חוזרת בשאלה אז אמרתי לה שאם יש אחת שלא חוזרת בשאלה או ערביה או לא משנה רעה ומעבנת אשמח אם תעוף קודם. ככל שהזמן עבר התחלתי יותר ויותר לתעב אותה לא על זה שהיא חוזרת בשאלה איש באמונתו יחיה אלא על היהירות שלה על שלילת האחר (כן דוקא היא) ועל זה שהיא חושבת שהיא יודעת הכל. וגם אם נלך לעומק הויכוחים נראה שהיא לא בדיוק צודקת. למשל הויכוח הראשון היה לגבי למה אי אפשר להיכנס לכנסיה אשר אמר כי מתפללים שם לישו לאיש . שפרה אמרה שזה שטויות והסיבה היא שיש שם פסלים וכל ענין השילוש הקדוש. מי שלא יודע השילוש הקדוש הוא האמונה במריה ברוח הקודש ובישו דהיינו אשר היה קרוב מאוד אבל היא שללה את דבריו הדי נכונים. היו לו גם אי דיוקים כמו למה ראש השנה יומיים אבל גם לה. גם בעניינים אחרים בויכוח האם איכות החיים משתפרת או תוחלת החיים היא אמרה שחולי סוכרת נהנים יותר שנים מה שממש לא נכון הם פשוט סובלים יותר שנים מה שהיא אמרה כאן לא נכון מדעית ועובדתית. הרפואה מאריכה חיים לא משפרת אותם.

Jason2

New member
לפי דיונים שהיו כאן

על כנסיות יש רושם שדווקא היא צדקה.

אריאל5

New member
מה שאני טוען שאין הבדל משמעותי בין הדעות

לגבי הכנסייה. הבעיה העיקרית בנצרות היא ישו. בעוד מוחמד אצל המוסלמים הוא כמו משה רבינו אצלינו אצלם הם עובדים לישו.

די ברור אריאל5 מה דעתך ולכן

כפי שכתבתי קודם לכן אתה מתבונן בדברים בעין לא אובייקטיבית, אני לא יכולה לומר שלא פיתחתי רגשות לאנשים בבית אך אין בי תיעוב או אהבה גדולה לאף אחד, אני מסכימה ולא מסכימה עם דברים שנאמרים, אני מכבדת ולא מכבדת אירועים וכו' ועכשיו התייחס לקונפליקטים בין אשר ושפרה זאת לא הנקודה מי טועה ומי צודק בנוסף מניסיוני בחיים למדתי שיש יותר מדרך אחת לעשות דברים או יש יותר מתשובה נכונה אחת. אני יכולה לציין שבהרבה דברים שהיא אמרה היא בהחלט צודקת ולכן הייתי מציעה לך שתתייחס פחות לדעות האישיות שיש לך על כל אחד ויותר לדרך והצורה שכל אחד מביע את דעתו אולי תוכל לראות דברים שעד כה התעלמת מהם כמו כבוד לזולת, דרך ארץ וכו'. כדאי שתשים לב לפרטים הקטנים ופחות לדעות האישיות שמייצגות או לא את דעתך. לא כל מה שנאמר ע"י X או Y מייצג את דעתי האישית אבל האופן והדרך שהדברים נאמרים וללא ספק אם בדברים יש תוכן בעל ערך מוסף גם אם אינו תואם את דעותיי אני מכבדת ולומדת מזה. לסיכום השיפוטיות שלך כלפי שפרה לטעמי קיצונית מדי ואף חסרת בסיס.

mui mui

New member
היא תגרום לקרע בעם ישראל בין חילונים לדתיים

זה יחשב אצל החילונים(כאחת חילונית.. למרות שאני שוקלת ללכת לכיוון של דתיה לאומית) שפרה היא כרגע דמות ציבורית.. לעשות בלאגן כרגע.. הרבה מהחילונים "יחגגו" על מי יגיד לי מה לעשות בילד שלי או לא.. זו החלטה של הההורה ולא של הכלל. מה גם.. שיהיו כאלה שיראו את הכפייה הדתית שכאידיאולוגיה לא יבצעו את הברית על אף שבפועל חשבו.. היא/הוא ישיגו הפוך על הפוך.. והקבוצה עצמה תפגע כי כל החצים החילונים יופנו אליהם.. אני לא אומרת שלא לדבר על זה.. אבל יש זמן ומקום לכל דבר בחיים.. למה לא לעשות על זה תוכנית.. למה לא הרצאות.. ניצול רגע פרסום נטו.. ועוד יגרום לכזה בלאגן כמו הקונפילקט של אשר ושפרה.. אני מאז שראיתי את אשר עם האמרות הקצוניות שלו מאוד משתדלת להמנע מלחשוב שכל הדתיים ככה.. מה שמעלה לי שאלות לגבי הרצון שלי לחזור בתשובה.. . שפרה לא מעניינת אותי בדעותיה ממש.. כי אני חילונית ושמעתי את זה אין ספור את כל הדעות האלו.. כמו תמיד.. דעתי

bibaso

New member
../images/Emo40.gif היא תגרום גם למפות בבורסה ורעב עולמ

למעלה