שאלה חשובה

שאלה חשובה ../images/Emo53.gif

שלום לכם , זה זמן רב שאני חושבת על הרעיון להביא ילד לעולם שלא במסגרת הנשואים . לאחר שנים של ניסיון להקים זוגיות ,אני לוקחת פסק זמן מהאפשרות הזאת .ולחשוב על מימוש העצמי בדרך הזאת . אני יודעת ומבינה שהחלטה היא לא קלה ולא שרירותית .יש בזה המון השלכות וגורמים שאני כאדם יחיד צריכה לקחת בחשבון . אבקש מכן הנשים לתת לי איזה שהם "טיפי" (אם אפשר להגדיר את זה כך ) מה באמת חשוב מכל הבחינות להתיחס אליהם ,כאשר לוקחים החלטה חשובה מאין זו חשוב לתציין שאין מועמד לשיתוף הרעיון . תודה מראש

אושרת@@

New member
יכולה לענות לך מנקודת מבט של אחות

של אם חד-הורית,,,מישהי שמסתכלת מהצד,,, לא קל להביא ילד לעולם לבד,,יש יתרונות ויש חסרונות לדעתי ורק לדעתי החסרונות גוברים על היתרונות ובטח יש פה הרבה שלא יסכימו איתי,, את צריכה לדעת שאם את בוחרת בזה את הולכת לעבור את זה לבד ללא עזרה,,ז"א שבלידה תהי לבד וכשהילד חלילה וחס יהיה חולה אז את לבד איתו בבי"ח או בבית ואני יכולה לתת לך דוגמא: הילד של אחותי אסמתי ומפרכס כל הזמן מאז שנולד מסכן הוא רק חולה אם תראי את אחותי איך היא עייפה ומותשת תביני למה התכוונתי,,כל הזמן היא צריכה להיות איתו ורק היא,,יש לה נקיפות מצפון אם היא תעזוב אותו עם מישהו אחר בבי"ח כאילו שבגלל שהיא בחרה ללדת אותו אז היא חייבת למלא את כל מה שחסר לו וזה אומר להיות האבא והאמא,, אני לא באה להגיד פה שזה לא נכון לעשות את זה ואני בחיים לא שופטת אף אחד,,רק מנסה לענות לך על בקשתך,, ורוצה להגיד לך ולכל משתתפות הפורום שבוחרות להיות אמהות,, שאני מאוד מאוד מעריכה כל אחת שבוחרת להכנס להריון גם אם היא לא נשואה או עם בן זוג זה רק מראה את הרגישות שלכן כלפי ילדים וילדים זה שמחה!!!
מאחלת לך הרבה הצלחה ושתלכי בעקבות ה-

T w e e t y

New member
ראשית ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

הגעת בדיוק למקום הנכון על מנת להתלבט ולהתחבט בנושא.
רובנו כאן בחרנו בדרך זו, וחלקנו כבר אמהות בפועל. לא סיפרת בת כמה את, וזהו נתון משמעותי מאוד בהליך ההחלטה וההתיעצות. מה לעשות, שאנחנו הנשים בנויות קצת אחרת מהגברים, והם אולי יכולים להביא ילדים כמעט בכל גיל, להבדיל מאיתנו שלנו יש גבול
אז אם את מתקרבת לגיל ה-40 שלך או שאת כבר שם, אין הרבה מה להתלבט, כי אחרת את עלולה להפסיד את הרכבת. חוצמיזה שאני מאמינה, שגם עם ילדים תמיד אפשר למצוא את החצי המשלים שלנו. אז אני עוד לא אמא, ואני מנסה כבר יותר משנה, לכן על הקושי יכתבו לך האמהות שביננו. אם כי, אין לי ספק שזה קשה אך לא בלתי אפשרי. את מוזמנת לקרוא הודעות אחורנית, היו כבר לא פעם דיונים והתיעצויות בנושא. והכי חשוב,,,,,אני מאחלת לך המון בהצלחה, ומקווה שתהני איתנו.

betya

New member
שלום להולכת בשבי, ברוכה הבאה

אם את הולכת בשבי אחר ילדים, אז אין התלבטות. ועכשיו ברצינות, אני עוד לא הריתי, אבל עברתי (ועוברת) את ההתלבטויות האלה שפירטת וגם אחרות. אני קולטת את כל העניין כך: אמנם להביא ילד ללא בן/בת זוג זה יותר קשה מאשר עם. אבל שימי לב שכשמביאים ילד עם בן זוג, אין אף פעם ערובה לכך שהבן זוג ישאר בשטח, יהיה שם , יתמוך ויעזור - ולצערי יש מקרים כאלה, ואף המון גירושים שבודאי מזיקים לילדים יותר מאשר מצב שבו נולדו לתוך משפחה חד הורית, בלי הטלטלות, והסיבוכים הריגשיים. כך שכמה שנרצה, לעולם לא נוכל לסגור הירמטית ולסדר את החיים, הדברים קורים ומשתנים כל הזמן, ואני מסכימה עם טוויוטיל´ה שלנו, זה די תלוי בגיל וכמה זמן יש לך לתת צ´אנס לזוגיות יפה, שהיא בכל מקרה עדיפה על הלבד - עם או בלי ילד. ושוב - אינך יודעת מה ילד יום (ורחם) סתם......, אם תפגשי את האחד והיחיד, ואת עם ילד, אין הדבר צריך להפריע לכם להיות ביחד. שולחת לך אור ושימחה,ושלמות עם כל מה שתחליטי. אנא ספרי לנו איך מתקדם ומה נגמר.

../images/Emo51.gifעל התשובות ../images/Emo39.gif

מאוד שמחתי לקבל את התגובות שלכן .גם בחיוב וגם לשלילה אני בת 40 ובהחלט השעון כבר מתקתק ... הכן כן אני הולכת שבי אחר ילדים .מגע של תינוק יכול לעשות הרבה מה שלא ראיתי בתגובה שלכן זה הנקודה הכלכלית האם היא בעיה ?

T w e e t y

New member
את הנקודה הזו, השארתי לאמהות שביננו

כמובן שזו בעיה אבל עוד לא ראיתי מישהי שלא הלכה על זה בגלל זה. יקירתי,,,,,יאללה לעבודה, אני מאחלת לך תהליך קצר ומהיר, אבל קחי בחשבון, שלפעמים הוא ממש לא כזה. אם תרצי עזרה בהליך עצמו,,בכייפ בנתיים את יכולה להיכנס לקישורים שלנו, ולקרוא חומר מעניין וגם סיפורים אישיים.

הנקודה הכלכלית

אהלן להולכת שבי, קצת על הנקודה הכלכלית: כן, זאת בעיה! כמה נקודות למחשבה: זה לא רק שאת מפרנסת לבד (גם מחזיקה בית ממשכורת אחת, גם משלמת חשבונות, חינוך, והוצאות ילדים אחרות), את גם לא יכולה לעבוד מי יודע מה - יכולת ההתפרנסות שלך יורדת: את לא יכולה לעבוד משרה מלאה(9 שעות ביום) משום שהגנים עובדים מקסימום 9 שעות, ואת עוד צריכה לנסוע הלוך ושוב מהגן. אין יותר שעות נוספות. כשהילד חולה את איתו בבית, וזה אומר שאת לא יכולה לקחת הרבה אחריות בעבודה, כי אולי ממחר את שבוע בבית... (לצערי, פוטרתי מ-2 מקומות עבודה עד שבני הגיע לגיל... חצי שנה!) קצת על עלויות: קניה ראשונית - מיטה, עגלה, כסא בטיחות... כ-3000 ש"ח. עלויות חודשיות: גן לקטנטנים: 2000-2500 ש"ח מטפלת: 3000 ש"ח חיתולים - בין 150 ל-400 ש"ח בחודש מטרנה - בערך 200 ש"ח בחודש שעת בייביסיטר: 15-20 ש"ח לשעה תוסיפי - לא עלינו - הוצאות רפואיות (למשל ריפוי בעיסוק, משקפיים, טיפולי שיניים) ובצד האופטימי - בגדים, צעצועים, חוגים, קלטות. התמונה מצטיירת? הטבות - נקודת זיכוי אחת בחודש ממס הכנסה, ו-20% הנחה בארנונה. סליחה אם זה נשמע פאסימי, אבל בנות - תכינו הרבה מראש, זה נגמר מהר... וחוץ מהכל - זה שווה את זה!

תומילי

New member
מנקודת ראות של חד הורית (לא אחות..)

בלהיות אם יש רק יתרונות - אם לא לוקחים בחשבון את החרדות האין סופיות... אינני רואה בהיותי משפחה חד הורית יותר חסרונות מיתרונות. החיים אינם חנות מכולת בה תבחר מה שבא לך - לגדל ילד בזוג מראה על יתרון רק במקרה והם חיים יפה ביחד ועוזרים זה לזה. היום יותר מ - 50% זוגות מתגרשים בשנה - אז היכן היתרון?????????? לא חייבים להיות כל כך לבד כמו שאושרת מתארת - נכון שיש גם כאלה. אבל משפחה וחברים יכולים לעזור ממש ולא רק במילים. אני מרגישה שאת מרבית העבודה אני עושה אבל המון המון עזרה אני מקבלת מחבריי ומשפחתי.למשל כשתום חולה אמי נמצאת לידי הרבה ולעיתים גם שוהה עימו כשאני הולכת לעבוד, כשאני צריכה ללכת לעיסוקי השונים תום יכול להיות עם חברים והכל בהסכמה מרובה וללא תנאים.אני ממש לא מרגישה לבד ובדד. נכון שהכל תלוי באיזה חברה ועל יד מי אנו חיים אבל בגדול הלבד הבודד איננו הכרח. הבחירה, לדעתי, צריכה להעשות מתוך חוזק ולא בליית ברירה.בחירה שמשפיעה כל כך על יצור אנוש אחר צריכה להיות כזאת שתיתן לך כוח ולא תחסל אותו.מוכרחה לציין שלידת תום הפכה אותי לאדם אחר לגמרי, חזקה באופן אחר, אסרטיבית ומוכנה לכל אתגר. לסיכום - לא מחוסר ברירה מתוך בחירה !! בהצלחה בכל כיוון שתחליטי רעיה

אושרת@@

New member
תומילי יקרה

כנראה שקצת השחרתי את מצבה של אחותי,,, היא לא לבד במובן המילה לבד הכללי ואני אסביר היא גרה אצל הורי,,,יש לה עזרה מאמא שלי,,מה שנקרא עד חצי המלכות,, גם בייבי סיטר אף פעם אין לה בעיה עם זה האבא של הילד עוזר לה מאוד - כסף חופשי חופשי אבל עם כל זאת אני מרגישה שעדיין היא לבד,, גם אם היא לא תודה בזה בפה מלא,,זה לפחות מה שאני מרגישה,, לגבי חיים כמשפחה מלאה (ז"א אבא ואמא ביחד) לא אמרתי שזה תמיד טוב ותמיד מצליח ברור שעדיף לחיות לבד מאשר עם גבר שהמצב ביחד קשה איתו פשוט ניסיתי להראות לה את המצב מנקודת מבט שלי,,,

דבורי

New member
שאלה חשובה

שלום, קודם כל, גם לך וגם למתלבטת השניה (יפעת 7), אם אתן קוראות אנגלית אני מאד ממליצה על הספר SINGLE MOTHERS BY CHOICE של JANE MATTES. עד כמה שידוע לי לא ניתן להשיגו בחנויות בארץ, אבל אפשר להזמין באינטרנט - למשל באמזון. ספר זה נכתב ע"י אם חד-הורית כמדריך לנשים שמתלבטות או שכבר בחרו להיות אמהות חד-הוריות, ומקיף את כל תחומי ההתלבטות: איך להכנס לענין (שותפות עם גבר, תורם ידוע, בנק זרע, אימוץ וכו´), טיוטות להסכם אבהות עם שותף, מה מספרים לילד, איך מתכוננים, על מה צריך לחשוב, וכו´. אני אם חד-הורית לילד, ובקרוב לעוד תאומים, ולא מתחרטת בכלל. מבחינתי יש לכך הרבה יתרונות. אנסה למנות כאן כמה דברים שכדאי לשקול: - את רגילה לחיים לבד? מסתדרת לבד? מרוצה בחיים לבד? ילד לא בא במקום בן-זוג. ילד זה ילד, עם המחוייבויות אליו, ועם כל האושר שהוא מביא. אבל תפרידי בין ההחלטה על אמהות לבין החלטה על זוגיות. - השאלה הכלכלית: זו שאלה. תחשבי כמה את מרוויחה, כמה את יכולה להרוויח, על מה את מוכנה לוותר, על מה תצטרכי לוותר. תבדקי אם כדאי לך לעבור לעבודה קבועה/אחרת, תבדקי מה יהיו הזכויות שלך בתור אם חד-הורית ואם זה יספיק לך. אשה עם יוזמה ומוכנות לוותר תוכל להיות אם חד-הורית בלי קשר להכנסתה, אבל כדאי שתחשבי ותתכנני מראש איך תחיו, איפה תחיו, וכו´. - תמיכה: להיות אם חד-הורית לא אומר שתגדלי את הילד לבד. כל אחת (ואחד) צריכה תמיכה - טכנית ונפשית. האם המשפחה שלך תתמוך? יש לך חברים וחברות שיתמכו? כשהילד יגדל, החברים שלך יהיו בעיקר גם הם הורים לילדים בני אותו גיל, אבל להתחלה חשוב שיהיה לך עם מי לדבר ובמי להיעזר. בהצלחה!

בעיון רב .../images/Emo63.gif../images/Emo39.gif

ערב טוב שוב אני מודה לכן-לכם על כל התשובות בהחלט הייתה כאן התיחסות בכל ההבטים האפשריים . כלכלית ,ריגשית ,אישית ,ועוד .בודאי שמבחוץ זה קצת מפחיד ..גם שנכנסים לזה אין זה קל .זאת החלטה עם אחריות מאוד גדולה לכל החיים ,בעצם לתמיד ! על כן תשובה במידית לא תתקבלנה כאן. תודה רבה הולכת שבי -חושבת לעומק

T w e e t y

New member
../images/Emo32.gif ענתי יקירה

יקירתי, חיפשתי אותך אתמול בצאט
כשאת שמה הודעה, את צריכה לקחת בחשבון שלא תמיד נכנסות בנות באותו רגע שלך לפורום, ואת צריכה לתת צאנס. כש אני בצאט ואני מחכה לשאר הבנות, אני מורידה את החלון למטה וממשיכה לשוטט לי להנאתי, כשמידי פעם אני מרימה את החלון על מנת לבדוק אם יש מישהו. בקיצור, אני שם עכשיפפפפפפ

ילד - מתנה? שעור? שניהם?

קראתי את מה שנכתב עד כה, כדי לא לחזור סתם על דברים שנאמרו אז ככה: קשה להיות הורים קשה עוד יותר להיות חד הורית אבל... הכל עניין של זוית ראיה אסביר: קשה להיות זו שכל הזמן קמה לילד, וגם מפרנסת וגם מנקה וגם מבשלת אבל... קשה יותר לעשות את זה כשיש גבר בתמונה שאמנם מפרנס אבל משאיר לך את כל העול האחר (לא כל הגברים, אבל הרבה מהם), וגם מצפה שתהיי נחמדה אליו (תחייכי, תקשיבי, תכיני לו את האוכל שהוא אוהב, תצאי איתו לבלות, סקס) לגבי עלויות: וותרי על הכלובים. הילד יכול לישון איתך במיטה - במיוחד אם את מניקה - זה משפר מאוד את השינה שלו ולכן גם את שלך, וחוסך המון הוצאות מיותרות (מיטה, כלי מיטה, כביסות), ובמשך היום - שמיכת פוך ישנה על הריצפה, (מוקף בצעצועיו) תתן לו את כל מה שהוא צריך דלגי על העגלה הראשונית ועברי ישר לטיולון - בחודשים הראשונים השתמשי במנשא ובסל קל - שוב, חיסכון ע נ ק ק ק ק במקום מטרנה - אני ממליצה, כאמור על הנקה - בריא יותר, חסכוני יותר ופחות עבודה את הילד הפרטי שלי גידלתי על יד שנייה, יש לו יותר מלרוב הילדים - בגדים, צעצועים, אפילו שמיכות אם עבודתך מכניסה לך המון המון כסף, קחי מטפלת או גן וצאי לעבודה אם את ממילא לא מרוויחה מי יודע מה, את יכולה לקחת הבטחת הכנסה (צריך לוותר על רכב, אבל אין הגבלה על מוניות) עד שהילד בן 7 - הנחת ארנונה 70% הנחת נסיעות בתחבורה ציבורית (כרטיסיות) 66% פטור מלא מאגרת רדיו וטלביזיה איך נראית התמונה? פחות מאיימת? אבל הכי חשוב לזכור: ילד תמיד מביא את מה שהוא צריך במילים אחרות: ילד תמיד מביא את המזל שלו לא צריך שיהיה מראש מה שבאמת חשוב, יהיה לך בהצלחה בכל מה שאת מחליטה לעשות

למעלה