שאלה חשובה

נשואה 28

New member
שאלה חשובה ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo53.gif

עשינו הכל...בדיקות גנטיות (
הכל בסדר), ועשיתי פרופיל הורמונלי (גם תקין
).... וגם בדקתי ויש לי נוגדנים לטוקסופלאזמה ( או איך שלא קוראים לזה
) ופתאום שמתי לב שיש כאן בנות שעשו בדיקת נוגדנים לאדמת... אם זכור לי נכון, בכיתה ד' חוסנו נגד מחלה זו, האם אני צריכה לבדוק נוגדנים
האם זה הכרחי
תודה,

Gill Gallad

New member
לגבי אדמת

עד כמה שידוע לי הבדיקה חשובה והכרחית גם למי שחוסנה בילדותה. בעקבות שאלתך הלכתי להתייעץ עם הספר של בר ורוזין (מלא באינפורמציה ומומלץ מאוד לטעמי). הם כותבים שם (עמוד 40 אם את מחפשת בעצמך) שלעיתים קרובות מסתבר שהפריחה שנחשבה לאדמת בגיל הילדות לא היתה כלל אדמת וגם החיסון שחלקנו קיבלנו בילדות תופס רק ב- 95% מהמקרים. כדי לוודא שאת לא ב- 5% שבסכנה צריך לעשות בדיקת נוגדני אדמת. אדמת בהריון (אם נדבקים בה עד לשבוע 20 של ההריון, לפי בר ורוזין) עלולה לגרום מומים קשים בעובר ובד"כ תגרור הפסקת הריון. מדובר בבדיקת דם פשוטה וחבל לא לעשותה. כשאני נכנסתי להריון בכלל לא שאלו אותי ומייד שלחו אותי להבדק. אני גרה בחו"ל כך שאני לא יודעת אם זו גם הגישה בארץ, אבל למה להסתכן? מקווה שעניתי על שאלתך.

פּוֹנְג

New member
נוגדני אדמת

לדעתי אפשר לראות אם יש או אין בכל בדיקת דם פשוטה אני מאמינה שאם הרופא ששלח אותך לכל הבדיקות יודע על הרצון להכנס להריון, אז הוא בדק גם את זה. בכל מקרה, תשאלי אותו מקסימום - עוד דקירה.

lulyK

New member
תסתכלי בבדיקות שעשית

אם בדקו שם Rubella אז בדקו אדמת.. ערך של מעל 30 (אם אני זוכרת נכון) אומר שאת מחוסנת. אם את לא מחוסנת תוכלי לקבל חיסון, אבל אז צריך להפסיק את הנסיונות ל-3 חודשים (או 6). בפורום הריון ולידה יש כמה בנות שגילו אחרי הכניסה להריון שהן לא מחוסנות, הן השתדלו לא לבוא במגע עם ילדים קטנים וחולים והכל עבר בשלום.

lulyK

New member
טוקסופלזמה זה עוד חידק

שאם נדבקים בו במהלך ההריון עלול להזיק לעובר. אפשר לבדוק לפני ההריון ולראות אם מחוסנים או לא, ואם לא מחוסנים להזהר יותר. בחידק הזה אפשר להדבק במגע עם צואת חתולים, או אכילת בשר נא נגוע (כולל דגים נאים וביצים לא מבושלות).

למעלה