שאלה חשובה

• פותח הנושא D_M_X
  • פורסם בתאריך

D_M_X

New member
שאלה חשובה

רציתי לדעת בעזרתכם אנשים טובים, כמה בידיוק עולה דלק לטיסה מהרצליה לחיפה וחזור, לא סתם לזרוק סכומים, רק מי שיודע. יש להתחשב בנתונים הבאים: 1. מטוס מסוג פייפר צ´ירוקי 4 מושבים,כאשר בטיסה הזו מדובר על 2 + טייס. 2. הנתיב לחיפה וחזרה הוא 40 דקות לכל כיוון. 3. לא לחשב בסכום הדלק את עלות הנחיתה בחיפה, אני מעוניין רק בכמות הדלק ומחירו של הדלק לטיסה זו, כמו כן אין צורך לחשב את מחירו של שעת ההשכרה של המטוס,אלה רק את עניין הדלק. בתודה,קובי.

אני יכול אולי לעזור בצרוקי 6

אני לא יודע מה זה צ´רוקי 4, אבל יש לי הסבה לצ´רוקי 6 ( PA -32 ). מחיר דלק 4.39 ש"ח/ליטר צרוקי 6 (PA-32) צורך 14 ליטר לשעת טיסה ( 53 ליטר ) מרחק 49 מ"י שיוט PA-32 זה 130 מייל ( 110 קשר ) לפי החישוב שלי הטיסה היא פחות או יותר 104 ש"ח הדלק. רוב עלות שעת טיסה מורכב מביטוחים ואישורים ורשיונות להפעלה (רדיו / רישום / וכו). לא חישבתי הסעה על מסלול + בדיקות מנוע,

הוא צודק

צסנה: 9-10 גלון לשעה זלין: 12 גלון לשעה צ´רוקי: 14 גלון לשעה 747: 1,000,000,000,000,000 גלון לשעה

צחי נבו

New member
כלל אצבע נחמד שלמדתי... ../images/Emo132.gif

צריכת דלק = 0.06 כפול כ"ס של המנוע, זה יוצא חישוב שמרני אבל טוב שכך. 150 כ"ס (ססנה 172 ממוצע) = 9 גלון לשעה (בפועל פחות מ- 8). ואם יורשה לי המלצה: אם יוצא לכם לחזור מטיסת ניווט ויש לכם זמן תישארו לראות כמה ממלא המתדלק - זו הצריכה האמיתית !

flugzeug

New member
חוק אצבע מעולה!

כדי להשוות בין צריכת הדלק של מנועים שונים,מגדירים מה שנקרא צריכת דלק סגולית. במקרה של מנועי בוכנה , צריכת הדלק הסגולית (SFC) מוגדרת כ- צריכת דלק פר שעה פר כוח-סוס. בדרך כלל משתמשים ביחידות של פאונד לשעה לכוח סוס. ביחידה זו, ערכים מספריים ממוצעים למנועי בוכנה תעופתיים נעים סביב 0.35 עד 0.45. כמובן שהמספרים האלו משתנים קצת כתלות בסל"ד וכו´, אבל זה סדר הגודל. אם ניקח ערך ממוצע של 0.4, ונעביר ליחידות של גלון פר שעה פר כוח סוס,נקבל בדיוק... 0.06.

שאלה מוזרה! אתה בוחן מישהו?

לחישוב מדוייק, יש צורך בספר המטוס , אבל בגדול, מטוס כזה צורך כ - 30 ליטר שעה בערך, כיוון שלא ציינת איזה מנוע יש לו ויש צירוקי כזה עם מנוע גדול יותר. בכדי לעשות חישוב מדוייק הרבה יותר, צריך לקחת זמני הסעה על המסלולים מרגע ההתנעה ועד הכיבוי, בהרצליה ובחיפה, טיסה הלוך ושוב, וכו´. לדעתי, זה לא יקח פחות משעת טיסה, ואיני מכיר את טבלת תצרוכת הדלק של המטוס, אבל הדלק, זה רק כשליש מעלויות התפעול של שעת טיסה במטוס הזה. תחשב ליטר בנזין לפי בערך 4.39 שח/ליטר כולל מע"מ (המחיר שהיה בתוקף בחודש אפריל)

למעלה