שאלה חשובה

rodriguez

New member
שאלה חשובה

האם מישהו יודע איך גורמים למקלדת לכתוב את האות enye? עם התלתל?

MiAdi

New member
קבל הסבר איך להוסיף ספרדית למקלדת.......

נכנסים לפי השלבים הבאים :- * לוח בקרה * אפשרויות איזור ושפה * בוחרים שפה מתוך הרשימה מהוצעת * לוחצים על החל * אישור מאוד קל ופשוט. במקלדת עצמה ה- ñ נמצאת במקום של ה- ף. ה- áéióú . בהצלחה ומקווה שההסבר שלי היה פשוט.

ñ

ייייייייייייייייייייייייייייייייש סוף סוף תודה תודה כמה חיפשתי את זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! תודה קלאודיה תודה תודה ññññññññññññ si si señores yo soy de boca si si señores de corazon porque este año desde la boca desde la boca salio el nuevo campeon

rodriguez

New member
תודה../images/Emo51.gif

ההסבר היה קל ופשוט וזה עובד נפלא. תודה גם לבת עולם

אלון 58

New member
ואיך יוצרים את הסימנים שמעל האותיות...?

באותיות a,e,u,o ישנם לפעמים סימני " ' " מעל האותיות הנ"ל,למשל אם אני רוצה להקליד בספרדית את ההטיה של הפועל pensar,בצורת ה-preterito indefinido,צריך להכתב בגוף ראשון pense עם סימון כמו " ' " מעל האות e,האם לכל מי שיש ספרדית מתוכנתת במחשב,יש דרך כלשהי להוסיף סימנים אלו?אשמח לקבל כל מידע,אם יש. כך למשל אני נאלץ להקליד dia,מאחר ואיני יודע איך יוצרים גם את האות i עם הסימן מעליה במקום הנקודה,אני מקוה שהבנת את הבעיה שלי בזה...!

Mondsee

New member
למי שאין אפשרות להוסיף ספרדית במחשב

יש דרך אחרת להוסיף את הסימנים תוך כדי כתיבה, ע"י הקשה על מקש ALT+ קומבינצית מס' מסוימת: Alt+0225=á Alt+0233=é Alt+0237=í Alt+0243=ó Alt+0250=ú Alt+0241=ñ Alt+0161=¡ Alt+0191=¿ מקווה שברור

אלון 58

New member
תודה,ינוסה בהקדם...,

אם כי את האות Ñ גליתי כבר מזמן ואני משתמש בה ע"פ הצורך,הבעיה זו כל הסימונים האחרים. שוב תודה-רבה,הדפסתי את הודעת ואנסה לראות עם זה "עובד".

סימני שאלה בהתחלה

נכון אני חושב שלשפה העברית יש הרבה מה ללמוד מהספרדית וזה אחד הדברים. בעברית אף פעם אי אפשר לדעת שמדובר בשאלה עד שמגיעים לסוף המשפט לעומת זאת בספרדית כן כי יש סימן גם בהתחלה. עוד דבר שהעברית צריכה ללמוד זה לא לשלול פעמיים אחרת זה הופך לחיוב. למשל אם אני אומר "אף פעם לא" (ככה אומרים בעברית)זה אומר שתמיד כן. בספרדית אומרים אף פעם- ולא:" אף פעם לא".שלא לדבר על הכתיבה..........או הדגשים.בעברית הרוב במילרא(אני מקווה שכותבים את זה ככה) ומעט במלאיל. בספרדית יש מילים שההדגשה באה שתי הברות לפני הסוף(esdrujulas) ואפילו שלוש הברות לפני הסוף למשל: mirandosela (איזה יופי של שפה!!!!!)

זה מזכיר לי את בתי

בת ה4, שאומרת TAMBIEN NO במקום להגיד TAMPOCO אל תשכח שגם באנגלית ובצרפתית אין סימנים פותחים.
אה! וזה מלעיל (הפרוש גם "מלמעלה") ומלרע (הפרוש גם "מלמטה")

למעלה