שאלה חשובה!!!

• פותח הנושא ab85
  • פורסם בתאריך

ab85

New member
שאלה חשובה!!!

שלום רב. אני בחור בן 22. יש לי בעיה ספציפית שרציתי לשאול את המומחים בעניין לחוות דעת נוספת. באופן כללי הבעיה היא במתן שתן. אני סובל כבר כמה שנים טובות ממתן שתן בדחיפות. הבעיה נהייתה חלק אינטגרלי מחיי שפשוט הזנחתי אותה יותר ויותר. הלכתי לבדיקה רפואית התחלתית והרופא אמר כי על מנת להבין ממה הבעיה נובעת יש לעשות בדיקה ולהכניס צינורית ולבדוק את פעולת השלפוחית בזמן מתן השתן. אני כמובן נרתעתי קצת מהבדיקה ופשוט הזנחתי את הטיפול בבעיה. אומנם, יש בי איזושהי הנחה כי אני יודע מהו מקור הבעיה. זה אולי יישמע קצת מוזר, אבל אני מוכרח לספר זאת על מנת לשאול אם יש היגיון בדבר. בכל אופן, אני סובל כבר הרבה שנים מדיכאון. העניין ארוך ולא אכנס אליו בהרחבה. במשך השנים האחרונות (5 או 6) הזנחתי את גופי כל הזמן. לא אכלתי באופן נורמלי וכך הכנסתי לגופי רק אוכל משמין ולא בריא. לאט לאט, השמנתי. אומנם חלק מהבעיה האישיותית שלי היא שכל הזמן אני עסוק באיך אני נראה בחוץ. ולכן, הסתרתי כל הזמן את ה'כרס' הקטנה שנהייתה לי, על ידי כך שפשוט שאבתי את הבטן פנימה כל הזמן. לא יודע איך להסביר את זה אבל פשוט כל הזמן כיווצתי את הבטן על מנת שאנשים לא יבחינו בבטן שנוצרה לי. אם תראו אותי היום, אני לא אראה שמן בכלל. כי פשוט הורגלתי כל הזמן לכווץ את הבטן. הדבר גרם לי לכאבי בטן, עיכול לא טוב ומעל הכל אני חושב שזהו שורש הבעיה של בעיית מתן השתן שלי. אני חושב כי מהיום שבו התחלתי עם ההרגל של כיווץ הבטן, הבעיה בשלפוחית שלי החלה. אני חושב שמה שאני עושה לוחץ על השלפוחית ולכן קורה מה שקורה. אינני מבין גדול בעניין, ורחוק מאוד מלהיות רופא, אבל בזמנו הרופא אמר כי יכול להיות שמשהו לוחץ על השלפוחית וחשבתי כי אולי זה העניין. לא פירטתי לו. וכאן אני פונה למומחים בענין. האם מישהו חושב שיש היגיון בדבריי? והשאלה החשובה יותר היא האם יש איזושהי דרך טיפול אחרת שיכולה להתאים לי?? כלומר, טיפול בבעיית השתן, ואולי בבעיית השומן שהצטבר?? בתודה מראש

בעיה בתפקוד שלפוחית השתן

שאלתך עוסקת בתפקוד שלפוחית השתן והבדיקה שאתה מציין שהומלץ לך לבצע היא בדיקה שנקראת בדיקה אורודינמית שתפקידה לבדוק את הלחצים במערכת השתן, התכווצות השלפוחית ותפקודה. פורום מתאים יותר להצגת השאלה הוא פורום שעוסק באורולוגיה. נסה להפנות את השאלה בפורום אורולוגית ילדים (למרות שאתה כבר לא ילד...) לדר' בנימיני. בברכה.

למעלה