שאלה חשובה

flameboyy

New member
שאלה חשובה

עברתי במודיעין את המבחנים הראשונים ואת הראיון האישי עכשיו זימנו אותי למבחני התאמה מתקדמים. רציתי לשאול מה יש בהם והאם זה כמו המבחנים הראשונים? תודה למי שיענה =]

alias101

New member
מצטרפת לשאלה

מה המבחנים מכילים בחלק של הערבית והאם יש גם מבחנים של ידע כללי, מתמטיקה, עברית וכאלה בסגנון של פסיכומטרי? האם רמת הערבית קשה ועל מה שמים דגש?

shi1she

New member
בעיקרון...

זה די תלוי למה המבחנים המתקדמים, יכול להיות שמייעדים אותך למסלול מסוים ואז יתנו לך מבחנים שונים... אם זה אבל מבחנים מתקדמים לתרגום רגיל, ככל הזכור לי יש כמה קטעים - איזה ארבעה קטעים גדולים לתרגם - ויש יחסית הרבה זמן - ועדיף לך לא לתרגם את הכל אבל את מה שאת מתרגמת לתרגם כמו שצריך, גם הם אומרים את זה. אני למשל הספקתי לתרגם שלושה קטעים מלאים, ועוד קטע קטן מהטקסט הרביעי. הייתה גם חוברת של שאלות ידע כללי - 50 שאלות בכל מיני נושאים - ולענות על זה ב 15 דק' - אין בעיה לסיים את זה, כי או שאת יודעת תשובה או שלא. אני מקווה שאני לא מערבבת עם מבחנים אחרים, אבל היה שם גם אם אני לא טועה מאין מבחן אוצר מילים כזה בעברית, שנותנים לך מילה ואת צריכה מבין כמה אפשרויות להגיד מה הפירוש שלה - לזה למשל יעזור אם יש לכן חוברת אוצר מילים של פסיכומטרי - תעברו על זה קצת... ומתמטיקה אין בכלל..... זהו פחות או יותר - לפחות מה שאני זוכרתץ....

נומיש

New member
../images/Emo26.gif

כשאני הייתי במבחנים המתקדמים לא היה שאלון ידע כללי ואוצר מילים... היה רק מבחן אחד שהיה צריך לתרגם 4 קטעים מערבית לעברית.

alias101

New member
מה רמת הערבית בקטעים?

רמה קשה או רמה של כיתה י"א- י"ב , והיה צריך להשתמש הרבה במילון?

shi1she

New member
רמת הקושי...

היא בערך של יא' יב' בעיקר האוצר מילים של העיתונות... תפתחו תספר הירוק של העיתונות ותלמדו משם אוצר מלים חדש גם, זה יעזור... ופתיחת המילון - זה כמובן תלוי בכמה נרחב האוצר מילים שלך, יש גם הרבה דברים שאפשר להבין מההקשר - אבל מה שאתה לא בטוחה בו - עדיף שתפתחי מילון - כמו שאמרתי, עדיף פחות אבל יותר טוב... ולא יודעת אולי אני עשיתי מבחנים למשהו אחר, אבל אני בטוחה ב 99% שהיה לי גם במבחנים של תרגום ידע כללי ואוצר מילים - כי זו הייתה הפעם השנייה שעשיתי אותם - הם משחזרים מבחנים, ועשיתי אותם כבר במבחנים לקורס אחר גם, שלא בערבית...

למעלה