שאלה חשובה

שאלה חשובה

חברה שלי, היא השתחררה מהצבא, כחוסר התאמה כביכול בגלל נפקדות ועריקה (היה לה רע מאוד אז "שיחררו" אותה), והיא חיה במחשבה שהיא מהגרת לקנדה,או נוסעת ללמוד שם. אה והקטע הוא, שהיא ישבה בכלא בגלל ההשתחררות הזו שלה, האם כתוצאה מזה שהיא ישבה בכלא צבאי יקשו עליה לה להגר או ללמוד בקנדה? אני חושבת שכן, אבל היא לא מקשיבה לי. אז... ידוע לכם משהו על זה?

shipy1234

New member
זה מופיע לה ברישום פלילי?

שתוציא מהמשטרה ותבדוק. אם לא זה בכלל לא רלוונטי וגם אם כן, עריקות לא נשמעת לי עבירה חמורה במיוחד. אחרי הכל, זה לא עבירה שיש סיכוי היא תחזור עליה בקנדה... אגב, גם אם מופיע ברישום יש מחיקות מהרישום בתנאים מסויימים.

הרשעה פלילית לא נמחקת לעולם

אולי אם יש חנינה מהנשיא, בכל מקרה על "רישום פלילי" אין מחיקה לאחר תקופת התישנות

shipy1234

New member
בלבלת כאן בין רישום משטרתי לרישום פלילי

רישום פלילי (הרשעה) נמחק לאחר תקופת התיישנות או לפני במקרים חריגים (חנינה מנשיא, בקשות לפרקליטות/משטרה). רישום משטרתי לא נמחק אף פעם למעט במקרים מאד ייחודיים כיוון שהוא לשימוש פרטי בלבד של גופי הביטחון למיניהם, אבל מכיוון שאין לו השפעה על תעודת יושר אז הוא גם משפיע על הגירה.

כמעט בטוח שלא

בזמנו כשבאתי להוציא תמצית מרשם עבור השגרירות אמרו לי להביא בולים של 30 שקל ואז התברר שבולים זה רק עבור תמצית מרשם לעצמי, ואילו לשגרירות זה בחינם. היות וכבר היו לי הבולים, הוצאתי את תמצית המרשם לעצמי, ושם היה כתוב תחת "רישום פלילי" או "עבר פלילי" (לא זוכר) העניין ההוא עם הצבא. התפלאתי מאוד כי חשבתי שעבירות צבאיות לא נכנסות וגם תמהתי למה זה לא נמחק אחרי יותר מעשור. השוטר עדכן אותי ש - 1) הרשעות בבית דין צבאי (להבדיל מקצין שיפוט) נכנסות גם נכנסות באשר הן הרשעה פלילית. 2) רישום פלילי בעקבות הרשעה לא נמחק אלא בעקבות חנינה. יכול להיות שהשוטר טעה, אני לא סגור על זה. מאז שמעתי את זה מעוד כמה מקורות שאני לא יכול להגיד כרגע מה אמינותם.

shipy1234

New member
אז ככה

מה שקיבלת ליד (תמורת 30 ש"ח) מכיל גם רישום פלילי וגם רישום משטרתי. לזה יש גישה רק לאדם עצמו ומספר מצומצם של גופים בטחוניים כולל המשטרה עצמה. מה שנשלח בחינם לשגרירות, למעסיקים מסויימים ולרשויות שמפקחות על מקצועות שנדרשים ברגולציה (רו"ח, עו"ד וכדומה) הינו הרישום פלילי בלבד (הרשעות) + תיקים פתוחים אם יש. זה למעשה "תעודת יושר" בלשון העם. כל הרעיון של התיישנות הוא שאחרי תקופה תוכל לקבל שוב "תעודת יושר" כך שתוכל לעבוד במקצועות אלו והכתם יעלם. הרישום המשטרתי כאמור בד"כ נשאר כדי לשמש לצרכי משטרה פנימיים.

shipy1234

New member
סגור למדי, אבל אם יש לך ספקות

ויש לך סוגייה נקודתית אתה יכול לגשת לעו"ד שמתמחה בנושא.

לי כבר אין סוגיות בנושא ../images/Emo8.gif

אני רק משלים את הדפוק ויוצא לאזרחות.

יוליאנה, אין שום דרך לדעת בלי ללכת למשטרה

לשלם את האגרה ולקבל את תדפיס המחשב של הרישום הפלילי, בדרך כלל נפקדות מטופלת בדין משמעתי ולא בבית דין צבאי ואז לא יופיע שמרשם הפלילי שום דבר. היא יכולה לשאול את השוטר שיוציא לה את הדוח מה יופיע ברישום הפלילי שנשלח ללשגרירות. בעיקרון להערכתי, גם במקרה הגרוע של עריקות משירות צבאי זה לא ישפיע על קצין ההגירה. אולי להיפך, זה בוודאי יותר טוב בעיני הקנדים ממי ששירת בתותחנים ב"ענבי זעם" וסיים שירות צבאי "תקין".

דברים שקרו בדו"ח

1. 300 אלף נעקרו מבתיהם. חלקם חזרו לבית הרוס ע"י חיל התותחנים 2. 118 אזרחי לבנון מתו במבצע 3. היה גינוי באו"ם (לא ידוע אם קנדה הצביעה, ואם כן אז איך) 4. עצם אחיזתנו ברצועת הבטחון היה בניגוד לחוק הבינ"ל כל דלעיל זה עובדות, וכמובן ידוע לי שזה לא כל העובדות. הכל זמין בוויקיפדיה. אז לא להתנפל עלי שאני חסיד של חזבאללה. אני חסיד רק של לד זפלין.

אחרי הווידאו שלהם מ-94

חשבתי לעצמי, כמעט כל דבר ייחשב לדיכי. אז אמרתי נו, נחכה בסבלנות ובלי הרבה ציפיות. אבל קרה מה שקרה וכנראה המבקרים מאוד אהבו. בטח עוד ישודר משהו. מן הסתם יחלבו את הפרה הזאת עד טיפת היוגורט האחרונה. מה שכן, הייתי ב-Tinariwen לפני חודש, וזה מתחבר מאוד יפה לכוונות שלהם (בעיקר של רוברט) להתחבר למוסיקה צפון-אפריקאית. את מנת הטראנס הזאת היה אפשר לקבל גם בארץ... למשל עם חיים אוליאל מלהקת שפתיים.

למעלה