שאלה חשובה!

שאלה חשובה!

שלום לכולם, אני לא לגמרי בטוח שזה הפורום המתאים ביותר לקבל פתרון לבעיה שאני הולך לתאר כאן, אבל אני מקווה לקבל כמה תובנות מעניינות. אני נותן שיעורים פרטיים לסטודנטים במקצועות המתמטיקה. יש לי סטודנט אחד שאני עובד איתו כמה זמן, ולכאורה אין איתו שום בעיה: הוא מבין, הוא קולט, הוא פותר תרגילים, הכל בסדר. אבל כמעט בכל פעם שהוא ניגש למבחן, מספיק שתהיה לו ההסתבכות הכי קטנה כדי להיכנס לבלק-אאוט מוחלט, חושך, חוסר יכולת לעשות כלום, ומכאן הדרך לכישלון מובטחת. כשראיתי את הפרק של אפי ברעם נזכרתי בו. והשאלה שלי היא: זה התקף חרדה? מישהו מכיר את זה מנסיונו האישי? מישהו יודע מה עושים נגד זה? אני רוצה לדעת את התשובה כי יש לי הרגשה שבלי לפתור את הבעיה הזאת, כל העבודה שלי והזמן שלו מתבזבזים לחינם. תודה רבה!

squidward

New member
למחוק את ההודעה שלא קשורה בכלל

לפורום שמדבר על הסדרה בלבד . כאן לא ניתן לקבל ייעוץ בנושאים כאלו ואחרים הוצא מהקשרו

Soak

New member
למה?

אני בהחלט אשמח אם הפורום הזה יפרוץ קצת מעבר לגבולות של הסדרה. גם בגלגולו הקודם חברי הפורום כתבו על הטיפול שלהם וחלקו חוויות. אז למרות שאין כאן בעל מקצוע ואף אחד גם לא מתיימר לתת ייעוץ מקצועי, אם למישהו יש איך לתרום מנסיונו זה בהחלט מבורך.

squidward

New member
אני סובלת מהרבה בעיות נפשיות והפרעות

אולי זאת הסיבה שאני מעריצה ואוהבת את הסדרה

izik79

New member
../images/Emo13.gif. כשאני רואה את הסדרה, מתחשק לי להיות

זה שיושב על הספה ומספר על הבעיות לאסי או גילה

squidward

New member
הלוואי שאסי דיין היה הפסיכולוג שלי

בחיים שלי לא ראיתי מישהו כל כך מקצועי וטוב כפסיכולוג

אוקיי, אוקיי, אם אפשר פה לדבר על הסידרה בלבד

אז יש משהו בפרק הראשון שלא הסתדר לי: איך שראובן מגיע למשרד של טליה, היא זורחת מאושר, מחייכת מאוזן לאוזן, להוטה לשרת אותו ולהעלות זכרונות יחד איתו. ואז, כשהיא מגלה שהוא לא זוכר אפילו בת כמה היא היום, היא מתאכזבת ומתחילה להעלות האשמות. ואני חשבתי: מה הסיפור שלה? היא לא יודעת שבשבילו היא מטופלת אחת מתוך מאות? באיזה אשליות היא חיה בדיוק? בתור מי שאמורה להיות עורכת דין, היא באמת תמימה להפליא. דבר שני: במה היא מאשימה אותו? בזה שהוא לא דחף אותה להיות עקרת בית נואשת כמו רוב החברות שלה (אלה שנוסעות בחיריה על גלגלים)? ההחלטה להיות רווקה בגיל 40 היא שלה, לא שלו, וכמוה גם הביטחון המשונה שלה שאין סיכוי לשנות את המעמד הזה בעתיד. בכל זאת, בת 40 יפה, עשירה ופיקחית היא מציאה במצב השוק היום (אמנם, עם אבא מעצבן ומשפיט. אף אחד לא מושלם). או ש...אולי היא היתה מאוהבת בראובן בזמנו, והיא מרגישה שזה מה שמנע ממנה מערכת יחסים ממשית מאז? מה דעתכם?

Soak

New member
אני מניח שזה יתגלה בהמשך וגם בפרק של היום

הניחוש שלי (וזה לא
, רק ניחוש אבל יתכן והוא מדוייק אז על הקריאה על אחריותכם) זה שהיא נכנסה להריון לא מתוכנן והחליטה לעשות הפלה, וראובן שטיפל בה באותה תקופה לא עצר אותה (ואולי אפילו אמר דברים שהיא פירשה כעידוד לביצוע ההפלה). היה איזשהו סיבוך בהפלה ובגלל זה היא לא יכולה להביא יותר ילדים לעולם - והיא מפילה את כל האשמה על ראובן שלא עצר אותה או שעודד אותה לבצע את ההפלה. זה נראה לי מתאים כי בשביל ראובן זה איכשהו יקביל להתערבות שלו בהחלטה של ידין לחזור לטוס - ועל האשמה או האחריות שלו במקרה הזה. בכל מקרה אתה צודק שיש קצת קטעים של אי אמינות, זה היה גם בעונה הראשונה שדמויות שאמורות להיות מאוד אינטיליגנטיות פתאום יש דברים נורא ברורים שהם לא קולטים או שהם מעוותים את המציאות בהתאם לאיך שהם רוצים לראות את הדברים. זה בא באופן בוטה כי זה התהליך שעוברים בטיפול והסדרה רוצה להראות את זה באופן ברור לכל הצופים, גם לאלו שלא היו בטיפול אף פעם ולא יודעים על התהליך שעוברים שם, לכן זה יותר מוחצן ופחות אמין. זה גם קורה עם ראובן בפגישות שלו עם גילה, פתאום הוא תוקף אותה על כל דבר ונכנס לפסים אישיים... אני פחות אוהב את הקטעים האלה אבל בשביל סדרת טלוויזיה זה בלתי נמנע כשרוצים להראות שבכל תהליך של טיפול, אם הוא טוב אז הוא מעורר התנגדויות.

למעלה